Má vlasová rutina

neděle 22. ledna 2017



Ahojte,
Už ani mne se to nevyhnulo a chytila jsem rýmu. Ve čtvrtek, který jsem celý strávila doma nad matikou, jsem začala smrkat. Bez jediného kontaktu s mrazem. No, docela je to na škodu, protože se dnes budu dusit na koncertě Green Day. No nevadí, snad to přežiji a teď už k dnešnímu článku. Já jsem úchyl na všechny možné vlasové přípravky. Na péči o vlasy, na masky na vlasy. Prostě na vše, co se týká vlasů. Rozhodla jsem se tedy podělit se s vámi o to, jak o ně pečuji a co používám.

Mytí vlasů


Vlasy se snažím si mýt co nejméně, pokud mi to mé plány dovolí. Rozumějte tak, že když vím, že budu celý týden doma zalezlá u učení, vlasy nezatěžuji mytím, ale raději je hodím do culíku a nechám je napospas veškerému jejich mazu. Ten je ale minimální. Když jsem s touto praktikou začínala, maz mne nutil mýt si vlasy každý druhý den. Za čas jsem vlasy vycvičila tak, že teď si je myji dvakrát za týden a občas jim stačí dokonce jednou za pět dní. Jasný, určitě v tom bude i to, že jsem se od té doby nadobro zbavila puberty, ale rozhodně i to, že jsem je takto "cvičila". Takže jestli máte problém, že se vám vlasy neskutečně mastí, zkuste je nemýt tak často. Jestli vám to teda vaše plány dovolí, chápu, že nikdo nechce vyjít z baráku s totálně mastnou hlavou. To ani já.
Od letošních prázdnin jsem řekla ahoj všem "drogérkovým" šamponům a kondicionérům a svěřila jsem se do péče přírodnějšího Bione Cosmetics. Po použití samotného šamponu jsou mé vlasy docela hrubé, rozhodně ne takové, jaké jsou, když použijete šampony z drogerie. Tuto jejich hrubost ale skvěle zachrání kondicionér a maska, kterou používám vždy o víkendu. Nedávno jsem se na blogu instatní krása dočetla, že je potřeba šampony měnit, že si vlasy hodně rychle zvyknou. Nevěděla jsem to, ale už vybírám nějaké jiné šampony. Tak kdybyste měli tipy na nějaké dobré vyživující a regenerační šampony pokud možno trochu přírodnějšího složení, určitě mi je napište do komentářů!

Před a po mytí


Před každým mytím se snažím si vlasy pořádně rozčesat, aby se uvolnily nečistoty z nich a aby se po mytí lépe česaly. Občas ale zapomenu, pšššt. Při samotném mytí si pak nikdy nemotám vlasy nahoru na hlavu, ale šampon a kondicionér do nich vždy vmasíruji. Po mytí pak vlasy rozčešu, nastříkám do nich tento regenerační Pantene sprej a do konečků pak vmasíruji olej do vlasů od Aussie. Ten tak nádherně voní! Vlasy pak nechám přirozeně uschnout. Na spaní se snažím si vždy zaplést copánek, aby se mi vlasy zbytečně nemotaly.

Žehlení a kulmování

Dříve jsem měla hodně kudrnaté vlasy a jak to tak bývá, měla jsem z nich komplexy. Chtěla jsem co nejrovnější vlasy. Nějak jsem se ale nestarala o špatné vlivy žehličky na vlasy a žehlila jsem si je bez jakékoliv ochrany. Prostě jen aby byly rovné. Teď bych ale té třináctileté Lence dala pořádně do huby! Když jsem dostala rozum, přestala jsem si vlasy žehlit na hodně dlouhou dobu a nechala jsem si je narůst. Vypozorovala jsem totiž, že čím delší jsou, tím méně jsou vlnité. Teď se snažím celkově používat teplo na vlasy co nejméně. Vyhýbám se fénům a vlasy žehlím a nebo kulmuji fakt jednou za dlouho dobu. A když už, tak mám tuto ochranu proti teplu. Čím je ještě ničím jsou barvy. Občas jim prostě neodolám. Dříve jsem chtěla být bruneta, to mi ale vůbec neslušelo, takže teď si užívám to, že jsem blond. Mám svou barvu vlasů, ale konečky mám zesvětlený. Tímto svým ombré jsem se vyhnula pravidelnému dobarvování odrostů a užívám si to, že si můžu ombré zesvětlil kdy chci a nemusím si pravidelně dobarvovat odrosty.

Kokosový olej

Tento zázrak tu také nesmí chybět. Snažím se ho na vlasy používat každý víkend, ne vždy to ale vychází. Samotného oleje mám už druhé balení, používám ho i na pleť, na rty. Ještě jsem z něj nic nevařila, je mi líto ho na vaření "plýtvat" když má takové blahodárné kosmetické účely. Dokud na náš trh nepřišel olej kokosový, používala jsem ve velkém olivový. Občas se k němu ještě vrátím, protože ten také dokáže vlasy krásně hydratovat a dodat jim lesk.

Hřeben

Mám to se svými vlasy těžké. Je jich moc, jsou vlnité, neposlušné a lehce se zacuchají. S česáním to proto nemám vůbec lehké. Obyčejné hřebeny je prostě nezvládají, kartáče už jsou na tom lépe. Ale od té doby, co jsem poznala Tangle Teezer už hřebeny ani kartáček nevyhledávám. Tangle Teezer je zatím to nejlepší, co jsem na ně měla. Úplně bezbolestné rozčesávání to pro mne také neznamená, ale alespoň ty vlasy rozčešou! Takže dokud nepřijdou s nějakým lepším Tangle Teezerem, nemám důvod hřeben měnit.

Tak snad jsem napsala vše, co jsem chtěla. Třeba se ode mne trochu inspirujete. A když ne, tak si alespoň počtete jak se o své vlasy stará někdo jiný. A já jdu dál ležet s rýmičkou. A v pondělí na zkoušku, na kterou se už asi učit moc nebudu, za pár hodin totiž vyrážím na ty Greeny. Mějte se krásně a uvidíme se zase ve středu.

Vaše


12 komentářů:

  1. Tangle Treezer si chci teď koupit, tak uvidím jak s ním budu spokojená :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Kokosový olej je super a tangle teezer mám tiež a milujem ho :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kokosový olej na vlasy musím vyskúšať aj ja :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem šampony a celkově věci z drogerky taky omezila, jde to docela poznat, navíc Bione mám ráda, mám doma i nějaké krémy na obličej, tělové mlíka a tak. Na kokosák taky nedám dopustit, i když teda ho nepoužívám tak často a pravidelně :) Hodně štěstí u zkoušky.

    OdpovědětVymazat
  5. Keratinový šampon jsem použila asi třikrát a hrozně mi mastil vlasy. Masky používat nemůžu, mám rovné vlasy jako hřebíky a docela bez objemu. :) žehlit vlasy nemohu jelikož pak nemám žádný objem a mastí se mi vlasy a to mám remington. :(

    allys-cook.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Hned na začátek, užij si koncert Green Day!
    Od Bione jsem vlasovou péče nezkoušela, ale do budoucna se na ni chystám :) Já momentálně používám šampon na poškozené vlasy od Alverde.
    TT používám i já, nemůžu si ho vynachválit.

    Bione | Salicylový líh, Pleťové sérum Antakne

    OdpovědětVymazat
  7. Taky používám tangle teezer. Mám ten s ovečkami, ale ta tvoje barvička se mi líbí o dost víc. Naštěstí funkci plní stejnou. Jinak kokosový olej taky jednou týdně používám a je to paráda. Taky jsem s ním ještě ani raz nevařila a ani to nemám v plánu. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  8. Ja som si v poslednej dobe obľúbila značku Bione :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak přesně takový článek jsem potřebovala. :) Já mám s vlasy také jen trápení. Bohužel ale přesně opačné, jak ty. Vlasy mám rovné, jemňoučké, mám jich málo a že by se dařilo na nich vykouzlit nějaký objem? To ani náhodou.
    Ale značku Bione Cosmetics znám. Mám od nich "vodičku" na vlasy - vyživující. Je to super věcička. Ale teď jsi mě navnadila a možná zkusím sáhnout i po jiných přípravcích od nich...
    Stejně tak jsi mi připomněla ten kokosový olej. Já ho používala i na vaření. Je to skvělá věc... :) Ale na kosmetické účely jsem ho zatím nebrala. No. Možná je na čase se k tomu konečně rozhoupat. ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Bione kozmetiku mám ozaj veľmi rada :) A uži si koncert ♥

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj prosimtě ten Keratin je dobrý? Poslední dobou tak rok zkouším různé přípravky oleje a šampony a stejnak se nemůžu ubránit častému padání vlasů už jsem přemýšlela i nad touhle metodou transplantace vlasů ale váham ale když už si člověk neví rady a nebo má to má v genech jakože málo vlasů tak to asi pomůže.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3