Prázdninové čtení - Hrdina, Girl Online, Černý led

středa 22. února 2017



Ahojte,
jedním z mých mála předsevzetí do nového roku bylo znovu začít číst. Prázdniny na to tedy byly nejideálnější a tak jsem se do toho pustila. Ještě od září mi doma ležela knížka, kterou jsem měla pučenou od kamarádky, tak jsem se vrhla první do ní. Pak mi na jednom e-shopu padla do oka Girl Online od Zoelly, nakonec mi další kamarádka půjčila knížku, která si získala ji. A co na všechny tyto knížky říkám?

Ještě než se vrhneme do tří menších recenzí, ráda bych vám řekla, jak jsem ráda, že jsem znovu začala číst. Já byla dříve fakt veliká čtenářka, na základní škole a později i na gymnáziu jsem načetla tolik knížek! Ale s příchodem vysoké školy jsem neměla čas vůbec na nic. A o tom celém stavárna je. Nemáte na nic čas. Tudíž ani na to čtení. V prváku mi nějak nechybělo, teď ale už jo, takže jedno z mých předsevzetí bylo, že si přes prázdniny přečtu alespoň jednu knížku. Jsem šťastná, že jsem ty knížky stihla rovnou tři a všechny měly zhruba 350-400 stránek. Vždy po probuzení jsem se na chvíli ponořila do všech možných příběhů a občas jsem v nich zůstala i celý den. Lidi, čtěte pokud máte jen trochu možnost. Knihy jsou mnohem lepší než filmy. Můžete si při čtení představovat, jak vlastně hlavní postava vypadá, jak vypadá pokoj, ve kterém žije. Dá vám to mnohem více než televize. To slibuji. No, nemohla jsem si toto odpustit a teď už jdeme hned na první titul. A nebojte, popisy knih jsem psala tak, aby v nich nebyly spoilery point knih.

Samantha Young - Hrdina



Knížka je o mladé ženě jménem Alexa Holland, která dostane padáka v práci, protože naštve klienta svého šéfa. Alexa před ním odhaluje tajemství svého otce, který byl zapleten s jeho matkou. Kvůli tomuto vlivný podnikatel Caine Carraway utíká z focení, čímž si Alexa vyslouží vyhazov. Caine zjistí, kdo je Alexa zač a rozhodne se, že jí nabídne práci a už si plánuje, jak jí znepříjemní život. Jako jeho osobní asistence jí nakládá spoustu práce a dokonce ji pošle, aby se za něj rozešla s jeho dokonalou přítelkyní.

Můj názor - Kniha je takový ten klasický holčičí románek. Chování obou postav je předvídatelné, knihu nemusíte dočíst, aby jste věděli jak dopadne. Kniha je ale čtivá, jednoduše se do ní ponoříte a hůře se od ní odchází. Pokud nejste fanoušky sladkých románků, knize se vyhněte. Je to prostě kniha plná lásky a nechybí v ní ani vášnivé sexuální scény. Takže holky, jestli jste blázen do 50 odstínů, tato kniha se vám bude líbit.

Zoe Sugg (Zoella) - Girl Online



Penny Porter je vlastně normální britská teenagerka žijící v Brightonu. Řeší svou tajnou lásku, jak vypadat každý den hezky a má klasické teenage problémy. Penny se stane fotografkou školní hry, kterou nacvičují v dramatickém kroužku ve škole. Během premiéry hry se Penny ošklivě ztrapní a je si jistá tím, že její život skončil. Vždyť její trapas je na videu a ví o něm celá škola! Stojí při ní snad jen její nejlepší kamarád Elliot, který je i jejím sousedem a její rodiče. Právě díky práci její mamky odlétá i s Elliotem a svým tátou do New Yorku, kde potká úžasného kluka. Nebyla by to ale Penny, kdyby to nemělo jedno velké ale.

Můj názor - Další čtivá kniha, kterou jsem přečetla. Nenajdete v ní nějaké velké popisy, děj rychle odsýpá a autorka se moc nezdržuje životem vedlejších postav. Kniha je spíše pro holky okolo 15 let, to uznávám, jsem už zvyklá číst jiné typy knih. To ale neznamená, že se mi toto dílko nelíbilo. Byla to příjemná oddychovka, fakt nic náročného. Občas mne štvala přeslazenost některých scén (kéž by byla i reálná láska takováto!). Každopádně na relaxaci je tato kniha jako dělaná a mne už na stole leží její druhý díl. Už se těším, až u něj budu odpočívat od školy.

Becca Fitzpatrick - Černý led



Britt má zlomené srdce od svého přítele Calvina, který se s ní beze slova rozešel. Je to 8 měsíců po rozchodu, co Britt plánuje nebezpečnou túru průsmykem, aby dokázala, že je přinejmenším stejně dobrá jako Calvin, který prošel celé Tetonské hory. S sebou bere svou nejlepší kamarádku Korbie, která je Calvinova sestra. Korbie ale vůbec není dělaná na túry, Britt to ví, takže ji svůj plán zatajila. Britt během setkání s Calvinem krade jeho mapu hor, ve kterém má Calvin své poznámky, které ji určitě skvěle poslouží. Cestou na místo, kde měly být ubytovány se ale spustí vánice a holky hledají pomoc. Naleznou ji u dvou chlapů, kteří je ale unesou. Tím Britt nakecá, že se v horách skvěle vyzná a že je dovede tam, kam oni chtějí. Přiměje je, aby Korbie s sebou nebrali a pomocí kradené mapy je vede v horách a doufá, že ji Calvin, který na ně čekal na ubytování, brzy najde. Netuší ovšem, že mapa není mapou hor a že se do jeden z únosců má veliké tajemství.

Můj názor - Kniha není úplně můj šálek čaje, mám radši své románky. Občas mi přišla až moc morbidní, to tedy rozhodně nebyla, jen mne vadí každá kapka krve. Britt byla až nereálná, chápu, že kdyby nebyla tak odvážná, nebylo by v knize o čem psát. Občas jsem jí ale fakt něco nevěřila. Co ale tomuto dílu nemůžu vzít, je to, že je neskutečně čtivé, poutavé a napínavé. Knihu jsem přečetla během dvou dní. Docela se mi i líbila, ale dalšího zástupce z tohoto žánru nejdříve za půl roku.

Tak a to by bylo dnes ode mne vše. Doufám, že jsem vás inspirovala ke čtení a třeba i sáhnete po jednom z těchto titulů. Na oplátku mi můžete i vy napsat své oblíbené knihy.

Vaše 


3 komentáře:

  1. Girl online jsem četla, i když je mi už 22. :D Je to spíš pro puberťačky, ale pro starší holky ej to podle mě fajn oddychové čtení, když se jim nechce moc přemýšlet. :) Ráda střídám složitější knížky i s takovými lehčími. :)

    Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsem dříve byla velkou čtenářkou, ale poslední dobou čtení opět flákala, vůbec jsem se do ničeho nedokázala začíst a když jsem měla náladu na čtení, tak jsem zas nevěděla, co bych si mohla přečíst.. Ale zrovna dneska jsem dočetla krásnou a inspirující knížku od Anie Songe - Továrnu na sny, kterou můžu fakt jen jedině doporučit :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3