Recenze - Get the Louk #jetonatobě

sobota 17. června 2017



Ahojte,
já merche youtuberů moc nepodporuji. Trička, mikiny a všechny tyto různé věci. Mám jen tričko od holek z ACOS a tím to končí a nějak si neplánuji kupovat nic dalšího. Na co mám ale slabost a vždy tomu hodně rychle podlehnu, jsou knížky. Knížky vždycky ráda podpořím. Hlavně z tohoto důvodu jsem si pořídila tuto knížku od Lou. Tak nějak jsem čekala, že se z ní toho moc nového nedovím. Lou a její kolegyně sleduji už dlouho, ale prostě má slabost pro knížky. A co na ni nakonec říkám?


Desky knížky jsou tvrdé a převážně matné. Jen nápis Get the Louk a růžový pásek se leskne. Obálka je jednoduchá, ne nějak extrémně originální, ale rozhodně hezká a nepřeplácaná. Jednoduchá. No v jednoduchosti je krása, tímto se v oblékaní a malování řídím nejvíc. Tudíž je jasné, že i tato obálka si mne získala. Samotné knížka má 168 stránek a je docela těžká. Martinus uvádí 600 g. Když knihu otevřete, vyskočí na vás mašličky. Spousta mašliček. Je to takový zajímavý detail, který knížce dodává šmrnc. Tak nějak jsem při pohledu právě na ty mašličky tušila, že se mi kniha bude líbit. A hlavně si všimněte, že dvě mašličky jsou růžové a zbytek černý. Je vidět, že si s tím Lou a její tým dali práci, když se zaměřili i na takovéto detaily.


Pokračujte ve čtení:


Po té co si prohlídneme mašličky, fotku samotné Lou a ještě jednu stránku, která vám připomíná, jakou knížku vlastně držíte v rukou, dostanete se na výčet kapitol. Lou knížku uchopila tak, že radí dívce, slečně, ženě, která se ještě nikdy pořádně nemalovala, jak s tím začít. A to pěkně od začátku. V první kapitole vám poví ve zkratce, že jestliže se chcete malovat, tak se malujte. Pak vám pomůže vybrat všechno, co na malování potřebujete. Ať už na každodenní líčení a nebo na večírek. Upozorní vás na to, na co si při výběru různé kosmetiky dát pozor. Jak s celým malováním sebe začít, jaké pomůcky na malování potřebujete. V neposlední řadě vám poradí i, jestli začít makeupem, očima a nebo i nějak jinak. Lou nezapomíná ani na péči o pleť, rady ohledně kosmetiky při cestování a opět "prudí", abyste si pečlivě čistili štětce, kosmetiku a hlavně pleť. Prudí berte s nadsázkou, ohledně čištění všech vyjmenovaných věcí jsme toho už tolik slyšely!


Každá kapitola začíná touto dvoustránkou. Pokaždé má ale jinou barvu. A jestli ještě povyjedete o obrázek výše a všimnete si, co je po každém názvu kapitoly. Jo, tyto ornamenty jsou dole na stránkách podle kapitol. Každá kapitola má svůj ornament. Toto je další detail na knížce, který poukazuje na její promyšlenost a hravost. Rozhodně mne takto hezky graficky zpracovaná baví víc.


Musím se přiznat, že jsem od knížky čekala to, že bude plná obrázků, když je tak dlouhá. Byla jsem ale upřímně překvapená, že tomu tak není. Obrázků je v knížce fakt pomálu. Když to srovnám s knížkou od ACOS, je to úplně něco jiného. Styl psaní je takový, že se nesnaží jen tupě odvykládat nějakou teorii, ale Lou do knížky zapojuje i svůj typický humor a vtípky. Díky tomu se mi i knížka dobře četla. Celkově je čtivá a není problém se do ní ponořit a během večera ji celou přečíst. Jsem tomu zářným důkazem.


Nejvíce vás ale asi zajímá to, jestli jsem se z knížky teda dověděla něco nového. Upřímně jsem vůbec nečekala, že tomu tak bude, ale stalo se to. Opravdu jsem se v knížce dočetla i nové věci. Knížka mne i dobyla chutí zkoušet nové a nové looky. Celkově bych mohla tuto knížku doporučit všem holkám, které s makeupem začínají. Lou všechno hezky popisuje, nebála bych se, jestli to z knihy pochopíte. Určitě ano. Lou zde probírá všechny možné produkty dekorativní kosmetiky, jak je správně vybrat, jak je použít, čím je nanést, kam přesně je dát. Věřím, že podle knihy se zvládnete naučit se malovat. Ale i vás, které jste zvyklé se malovat, bude knížka bavit. Jestliže jste nadšenkyně do kosmetiky, určitě vás zahřeje u srdce, že někdo takhle sepsat všechny své vědomosti, jak s kosmetikou pracovat. A holky, nezapomínejte, i když si myslíte, že o kosmetice už všechno víte, můžete se zde dočíst něco nového.


V neposlední řadě  musím zmínit, že Lou zde nepopisuje žádné looky, neučí vás malovat se podle nějakých tutoriálů. Těch je přece jen plný internet. Lou se vás celou knížkou snaží inspirovat k tomu, abyste zkoušely vy, na co máte náladu, v čem si myslíte, že budete vypadat dobře. A celkově vás knížka nutí experimentovat. Což se vlastně i od Lou dalo čekat. 

Tak doufám, že jsem vám pomohla v rozhodování, jestli koupit nebo nekoupit. Můžete mi dát vědět do komentářů, jestli koupi zvažujete. A nebo jestli knížku už máte, co na ní říkáte vy.

PS: Na facebooku mi chybí pořádná skupina na sdílení giveaway, takže jsem jednu založila a doufám, že se pořádně rozroste. Pokud ji chcete podpořit a dovědět se o různých giveaway, skupina je zde :)

Mějte se krásně,
Vaše



13 komentářů:

  1. Knižku vidím prvýkrát, ale vyzerá skutočne zaujímavo. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knížka vypadá hodně dobře, sama bych si ji ráda přečetla! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Bože můj... Za 2 týdny mám narozeniny, tak už asi vím, čím si chci udělat radost. :)
    btw Mám pocit, že tenhle blog vypadal ještě nedávno jinak. Pokud mi to nesplývá s jiným blogem, musím pochválit nový vzhled stránky. ♥
    jsem Katrin

    OdpovědětVymazat
  4. Videla som videá Get the Look a sú dobré, aj keď prevažne o make-up produktoch, čo nie je úplne moja parketa. Každopádne z tvojej recenzie vyzerá kniha zaujímavo a pútavo.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkná recenze. Určitě jsi mě navnadila na koupi této knížky. :-) Myslím, že to může být skvělý tip na víkendové čtení u vody :)

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrá recenze, ráda bych si ji taky přečetla :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak táto kniha vyzerá veľmi pekne :) Krásna recenzia :)

    OdpovědětVymazat
  8. Obálka vypadá strašně pěkně. Jednoduše a elegantně. A ty mašličky jsou taky úžasný!! Ale asi by mi vážně chyběly v knížce obrázky. Všechno bych chtěla hned vidět na fotkách. :D Ale aspoň, že se to dobře čte. :D :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem si Lucčinu knížku objednala už v předprodeji. Oceňuju, že o ní celé dva roky vydržela ani neceknout :) .

    OdpovědětVymazat
  10. Tuhle knížku vidím poprvé, vypadá moc fajn. Lou je hodně inspirativní slečna.

    Your beauty compass

    OdpovědětVymazat
  11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  12. Knížku mam doma i s podpisem od Lou a musím říct, že i když jsem se nic nového nedozvěděla, jako relax a oddechové čtení to byla moc fajn záležitost, je to ideální knížka pro všechny kosmetické nadšence.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3