Proč píšu blog?

středa 19. července 2017



Ahojte,
nedávno jsem se v práci zamyslela nad tím, proč vůbec píšu blog. Napadlo mne, že bych se o tom mohla i trochu víc rozepsat sem. Tak vám dnes píšu a pokusím se shrnout důvody proč.

Baví mne to
Toto je ten největší důvod, proč to dělám. Je to můj koníček, jako někdo třeba má za koníček sporty a tak. Tak já píšu blog, fotím fotky na blog a zkouším novou kosmetiku, o které pak mohu napsat článek.  Jasný, že občas nemám chuť psát, ale ta vždycky přejde a opět se těším, až zase něco napíšu. Nedělám to pro peníze, sice by bylo krásné se blogem živit, ale chápu, že to není úplně jednoduché se dostat do takového stavu, kdy bych nedělala nic jiného. Proto si radši bloguji jen tak pro zábavu a peníze si vydělávám jinde. Alespoň pak nemusím mít blbý pocit, že jsem třeba nevydala článek přesně jak bylo v plánu. Taky se mi líbí, že když nemám nějakou extra náladu psát článek, tak ho psát nemusím. Sice se snažím vždy udělat článek tak, aby vyšel ve středu a o víkendu, ale i když se mi to nepovede, tak si alespoň nemusím nadávat, že na tom byla závislá má brigáda. V blogování jsem se prostě našla a jsem šťastná, že to můžu dělat.



Mám radost, když si otevřu vlastní blog
Nejenom poté, co si udělám nový design. Celkově se ráda koukám na něco, co jsem vytvořila sama. Nepochopte to ale tak, že se celé dny koukám na svůj blog, to fakt ne. Prostě jen mám radost z toho, že jsem něco takového dokázala sama vytvořit. Z toho důvodu bych nechtěla dělat blog s nikým dalším. Jsem v tomhle hrozně panovačná, ten blog by musel totiž být přesně podle mého, jinak bych byla docela ukřivděná. Sice mám víc práce než lidé, co dělají blog ve dvou, ale nevadí mi to, dělám si vše přesně jak chci já a jsem tím pádem spokojenější. Na ten svůj režim článků jsem si už také zvykla, Takže si nemám na co stěžovat. Největší radost jsem si v poslední době udělala vlastní doménou, se kterou sice byly ze začátku problémy, ty ale už ustaly a blog šlape jak má. 

Jsme komunita
Co si budeme povídat, bez ostatních blogerek by nebylo blogování ono. Je sice fajn mít to své místečko na internetu, ale o něco víc fajn je ho mít s kým sdílet. Říká se, že blog máte psát hlavně sami pro sebe. Dělám to tak. Ale mnohem větší radost z něj mám, když se mnou někdo v komentářích komunikuje a když ho někdo čte. Jo, to je věc, co mne na tom baví snad nejvíc. Nebo nejvíc. Celý proces tvoření mám ráda, ale když už vidíte, jak se článek líbí ostatním lidem, je to hned o něco lepší pocit. Ráda také navštěvuji ostatní blogy a komentuji. Vždy ale upřímně, nejsem takový ten typ člověka, který by ke všemu napsat, že se mu to líbí jen aby měl s daným člověkem dobrý vztah. 

Díky blogu pořád přemýšlím nad pravopisem
Toto mne na blogování také hodně baví. Když jste pryč ze školy, nemáte hodiny českého jazyka, kde byste procvičovali pravopis, hodně rychle začnete všechno zapomínat. Po nějakém čase si všimnete, že už prostě nezvládáte psát i/y a s/z tak automaticky jako ve škole a musíte se nad tím zamyslet. Popřípadě si to vyhledat. V článku bych nikdy nenechala slovo, o kterém bych si nebyla jistá, že je napsané pravopisně správně. To mne na blogu také baví, pořád vás to nutí si tu gramatiku opakovat. A když vám to náhodou někdy ujede, čeští lidé vás na to milerádi upozorní. A ještě se budou předhánět, kdo z nich to udělá jako první.

Díky blogu získávám tipy na výlety, na kosmetiku, na oblečení
Nejsem ten typ člověk, který by si okamžitě koupil něco, co kladně recenzuje nějaký produkt. Ráda se ale inspiruji a kde jinde by to šlo lépe než na blogu? Občas na nějakém blogu i narazím na nějaký pěkný místo na výlet. Je prostě fajn číst blogy, získáte přehled ve věcech, které vás zajímají. Věřím tomu, že o každém tématu nějaký blog je.

Díky blogu se posouvám dál a dál
I když tento bod není úplně rychlý, jde spíš o vývoj, který se pozná až po nějakém delším čase, jsem za něj ráda. Díky psaní získávám schopnosti se lépe vyjadřovat. Čtením vašich blogů se učím vaše slovní obraty, jak se vy vyjadřujete. Občas i něco okoukám. Díky blogu nemám problém napsat třeba email šéfovi, protože právě díky blogu se při psaní cítím sebevědomě. To už ale neplatí při mluveném projevu. Asi bych měla začít dělat Youtube, haha. Psaní blogu vás může také naučit plno věcí, i když to tak ze začátku nevypadá. Naučíte se kromě psaného projevu třeba i v nějakém grafickém programu. Když budete chtít, pustíte se do HTML a nebude to pro vás úplně rajská zahrada. Blog bude i rozvíjet vaši kreativitu. Blog prostě umí mnohem více věcí, než se může na první pohled zdát.

To by bylo mých 6 důvodů, proč bloguju já. Jak jste na tom vy?


PS: Na facebooku mi chybí pořádná skupina na sdílení giveaway, takže jsem jednu založila a doufám, že se pořádně rozroste. Pokud ji chcete podpořit a dovědět se o různých giveaway, skupina je zde :)

Mějte se krásně,
Vaše




28 komentářů:

  1. Tak já jsem se nejvíc našla asi v tom, že mě to baví a v tom, že ráda na svůj blog koukám. Zkrátka a jednoduše ráda vidím, že za mnou je malý kousek na internetu a že nevypadá vůbec zle a má alespoň malý úspěch, toho si cením :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já se našla skoro ve všem:) každopádně to mám úplně stejně v tom, že se ráda na to, co jsem vytvořila koukám, protože každý, kdo má blog do něj vloží kousek sebe a já to mám stejně:) i přes to, že mi lidé kolem mě říkali, že to nemůžu zvládnout, jsem tady , mám svůj blog a pokaždé, když někdo pod můj článek napíše komentář mám strašnou radost:)
    Takže hlavní důvod proč píšu blog je ten, že chci nějakým způsobem inspirovat ostatní no a to hlavní je, že mě to baví:).

    Jinak moc pěkný článek a blog celkově:)

    http://windypinkstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevím, proč bys nemohla zvládnout blog, všechno se dá zvládnout, když člověk fakt chce, baví ho to a jde si za tím :) Jsem ráda, že jsi se nenechala odradit a šla jsi do toho! :)

      Vymazat
  3. Z těchto důvodu bloguji i já pokud však nepočítám kosmetiku a tipy na výlety. Jelikož jsem kluk, nejevím o tyto věci zájem. Vyzkoušel jsem i tvoření videí na Youtube, blogování mě baví mnohem víc a není s tím taková práce jako s videi. Krom toho, je lepší sedět u počítače a psát, než mluvit do kamery a po té složitě vystřihovat přeřeky a nevhodné záběry. Jak sama píšeš, blogování hodně naučí i pravopisu. Je to pravda! V naší třídě jsem jeden z mála, který dobře ovládá pravopis. Blogování mě vlastně jistí dobré známky z češtiny. :D Ano, někdy udělám chybu, ale nikdo není dokonalý, ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A když už tu chybu uděláš, tak se z ní poučíš a už to nezopakuješ a to je to důležité :)

      Vymazat
  4. Veľmi pekný článok! Tak to má aj byť. Písanie článkov na blog má robiť radosť a nejaký dobrý pocit :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezky článek :) já bloguji také pro radost a baví me to! Člověk pak zapomene na takové ty každodenní starosti :)


    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mne taky baví, to že na svůj blog si můžeš napsat cokoliv, co tě zrovna napadne :)

      Vymazat
  7. Napsala jsi to super, myslím, že to máme my blogerky společné. Za mě bych přidala ještě jeden bod a to, že ráda jím. :D Protože to, co uvařím a dávám pak na blog, hnedka sním. :D

    lifefoodtravel.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já zase ráda vařím a peču, ale zatím mne nějak nelákalo udělat nějaký recept :D

      Vymazat
  8. Nádherný lak na nehtech, nejde nepochválit :)

    OdpovědětVymazat
  9. myslím, že si spomenula všetky najdôležitejšie a najsprávnejšie dôvody, prečo by mal človek písať blog! :).
    ak to človek robí hlavne s láskou, výsledok je zaručený! ;).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  10. Naprosto s tebou souhlasím. ;-) Mám více blogů, ale všechny jsou pro mě zábava. Něco na co se vždy těším. Ráda si hledám nové témata, rozšiřuji obzor, jen abych svým čtenářům poskytla něco nového a originálního. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to tě obdivuju, já sotva zvládám tento jeden blog :)

      Vymazat
  11. Skvělý článek a našla jsem se ve všech zmíněných bodech. To s tím pravopisem je fakt vtipný :D. Kolikrát se musím ptát kamarádky, co je na gymplu, jestli to mám takhle pravopisně správně napsané a pravopis se snažím zdokonalit. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já se taky snažím se pořád zdokonalovat Je fajn, že se naučíš něco, co se ti bude v životě fakt hodit :)

      Vymazat
  12. Je fajn jsi udělat jasno v tom, proč děláš to, co děláš :)) Držím pěsti, ať tě to drží co nejvíce ! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jé, tak takhle přesně by se to dalo u mě shrnout taky. :)

    blog Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
  14. Souhlasím prakticky se vším, blog člověka opravdu rozvíjí, pokud máš vůli se zlepšovat. Pokud jde o komunitu, mnohem víc jsem ji cítila dřív kolem roku 2010 a dřív, kdy ještě letěl blog.cz a spřátelené blogy. Dnes už je to víc o tlačenici na facebooku a touze najít si místo na výsluní, aspoň takový je můj dojem.
    O svých důvodech, které mě u blogu drží, jsem taky napsala článek. Jestli budeš mít zájem: http://introvertnisvet.blogspot.cz/2017/02/proc-bloguju.html
    Tak ať tě to baví ještě hodně dlouho :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj,
    já mám blog jako terapii, píšu často o vysoký škole, cestování a hlavně o mém vztahu a strašně mě baví trošku pomlouvat přítele, který česky neumí. A hlavně mě začala bavit čeština, ze začátku můj pravopis a gramatika byla příšerná a teď jsem si dokonce přála k narozkám knížku o češtině.
    Anička ( annagoesengland.wordpress.com )

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3