Má DIY nástěnka

sobota 19. srpna 2017


Ahojte,
dnešní DIY rozhodně nebude originální. Spíš se s vámi vsadím, že ho všichni znáte. Na dnes jsem si naplánovala přestavbu svého pokojíku. S proměnou nástěnky jsem také měla plány už dlouho, ale nějak jsem se k tomu nedostala a nebo se mi do toho nechtělo. Dnes jsem se hecla a předělala jsem i nástěnku. Když všechno tak všechno. Dříve jsem na ní mívala fotky mě a převážně spolužáků z gymplu, ale prostě už byl čas na změnu.


Je úplně jasné, že jako první jsem sundala celou starou výzdobu. Fotky uložila do šuplíku a ostatní věci vytřídila. Pak jsem přemýšlela, jak udělat co možná nejjednodušší pozadí pro svou novou nástěnku. Doma jsem neměla žádný bílý sprej, jak často vídáte, že se toto řeší různě v DIY. Zvolila jsem proto tu nejsnazší variantu a jako podklad jsem použila silnější bílý papír, který jsem slepila do požadovaného formátu a připíchla na nástěnku špendlíky. Na papír jsem nakonec nalepila i ozdobnou látku, to ale ještě na další fotce neuvidíte.


Pro pokračování ve čtení klikněte na:

Když jsem měla pozadí připravené, vrhla jsem se na časopisy. Našla jsem pár čísel Cosmopolitanu, jeden Bazaar  a dva katalogy parfumerie FAnn a pustila se do vybírání snímků. Některé fotky zastupují mé oblíbence, některé věci/živočicha, po kterých toužím, některé inspirace a některé obrázky se mi prostě jen líbily. Každopádně si myslím, že přes takovouto nástěnku poznáte lidi hodně dobře. Vždy na nich mají něco, k čemu mají nějaký vztah a ten nemusíte na první pohled odhalit.


Vystříhané obrázky jsem si poskládala na nástěnku a šoupala s nimi do poloh, kde se mi líbily nejvíc. Když jsem byla spokojená, nalepila jsem je, ale pořád jsem měla pocit, že nástěnka můžu být ještě lepší. Proto jsem pomazala místa, kde nebyla látka, lepidlem a posypala zlatými třpytkami, které sice nejsou na první pohled vidět, ale nástěnku dotvářejí a dodávají ji jedinečnost.
Co je ale hlavním důvodem, proč píšu tento článek? Určitě to nebude sdělení postupu výroby nástěnky, protože ten už všichni znáte. Chtěla bych vás tímto článkem zaúkolovat, ať si uděláte taky tu svou nástěnku. Nejen že je to skvělá dekorace do pokoje, ale taky vám to bude připomínat, kdo jste. Já tam mám i důvod toho, proč musím začít šetřit peníze, tak schválně, jestli to někdo odhalíte. Vystřihejte si i nějaké módní inspirace a až půjdete do obchodu, pořiďte si podobné kousky oblečení. Můžete si na nástěnku dát i své cíle a ty si postupně odškrtávat. Je prostě tolik věcí, na které můžete nástěnku použít. Rodiče věděli, proč nám ji nutili, když jsme byli malí. Teda alespoň mne ji na stěnu pověsili bez toho, aby se zajímali, jestli ji vůbec chci a nebo ne. Netvrdím, že mít na ní fotky kamarádů, jako jsem měla doteď je špatné, ale má nová nástěnka jsem víc já. Tak a teď vám ukážu, jak to vlastně dopadlo.

  






Tak a to by bylo ode mne pro dnes vše.
Mějte se krásně a tvořte. ♥

PS: Na facebooku mi chybí pořádná skupina na sdílení giveaway, takže jsem jednu založila a doufám, že se pořádně rozroste. Pokud ji chcete podpořit a dovědět se o různých giveaway, skupina je zde :)

Vaše


19 komentářů:

  1. Nástěnka se ti moc povedla ♥
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Nová nástěnka se ti moc povedla, vypadá hezky. Mě rodiče do nástěnky nikdy nenutili a taky jsem žádnou neměla.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne jo? Já se setkala s hodně lidmi, kteří nástěnky měli právě díky rodičům :)

      Vymazat
  3. Nástěnka vypadá fakt stylově. Hrozně se mi líbí a taky jsem o něčem takovém uvažovala :) A koukám, že ty modní časopisy jsou aspoň k něčemu :D Na dovolenou jsem si koupila Cosmopolitan a za hodinu bylo dočteno, protože tam v podstatě nic zajímavého nepíšou :D to samé Glanc :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele Glanc jsem nikdy neměla, ale Cosmopolitan mne docela i baví a trvá mi to nejmíň dvě hodiny ho přečíst :) ale jestli máš doma tyto časopisy, tak to si nástěnku určitě udělej! :D

      Vymazat
  4. Super změna :) já takovou nástěnku doma nemám, ale nad postelí mi visí několik fotek a už celkem uvažuji o změně :D

    OdpovědětVymazat
  5. Jéé, to se ti moc povedlo :) Já už takovou nástěnku plánuji taky dost dlouho, tak snad se k ní brzo dostanu :D

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám nad psacím stolem také korkovou nástěnku, mám na ní ale různé fotky, lístky z kina, z koncertů nebo z prohlídek hradů a zámků, letenky, pohlednice nebo třeba sušené květiny. Je úplně plná, dávám si ty věci jednu přes druhou. Jednou za čas potom některé starší věci sundám a nechám si tam jen to, co mě dělá opravdu šťastnou. A zase jednu nanovo ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám nástěnku už od dětství a upřímně si nedovedu představit, že bych ji neměla :) Mám na ní šerpu z maturáku a pak pár fotek a citátů, které mě inspirují a uklidňují :) A nemůže chybět ani menší mapa světa s nápisem "Norsko" ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  8. Nádhera :) Nástěnka se ti moc povedla, vypadá hezky, pestře a inspirativně :) Že bych si něco podobného také vytvořila? :)

    OdpovědětVymazat
  9. Veľmi sa ti tá nástenka podarila! Vyzerá nádherne! ;)

    www.annslifea.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  10. Nástěnka je moc krásná :) určitě je super, dat si na ni inspirativní věci :) něco takového by se mi líbilo mit v práci :D

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
  11. Nástěnka je moc pěkná.
    Mě ji rodiče nenutili a ani jsem ji neměla, já měla zeď polepenou plakáty, sem tam některá slavná osobnost co se mi líbila, ale hlavně zvířata. :D
    A teď tu mám fotky mě a kamarádky, které jsem od ní dostala i s rámečkem. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Krásná. :) Já mám podobnou ještě u našich v pokoji a mám ji moc ráda. Vždycky, když k nim přijedu a jsem tam na víkend na mě z ní dýchne spousta vzpomínek. :)

    blog Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
  13. No pokud to má sloužit dospělým, tak je to super, moc pěkný návod. Ale pro prcky je lepší něco na co můžou i psát, ideálně magnetická nástěnka nebo rovnou magnetická tabule. Není to tak pěkné řešení, ale je to lepší, než fotky lepené přímo na stěnu :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3