Mé oblíbené obchody s oblečením | podzim 2017

středa 15. listopadu 2017


Ahojte,
jako většina holek miluji nakupování, hledání nového oblečení a celkově prolézání obchoďáků. Sice nenakupuji tak často jako některé z vás, ale dvakrát do roky takové ty větší nákupy s kamarádkou pořádáme a prolítáme spolu vždy nejméně dva obchoďáky. Netvrdím, že jsou tyto nákupy jediné, na které přes rok vyrážím, ale jsou to jediné nákupy, za kterými cíleně jezdím do Prahy. A kam tedy ráda chodím, když už na nákupy vyrazím?


Do C&A (mimochodem jsem se teď kvůli tomuto článku konečně naučila psát na klávesnici tento znak &, haha) chodím už co nepamatuji. Jezdit do větších měst za nákupy jsem začala někdy v patnácti a nebo šestnácti letech a hned v této době jsem začala C&A navštěvovat. Mám ho ráda do teď, líbí se mi hlavně kolekce Clockhouse, ve které si vždy vyberu tolik věcí! C&A rozhodně ani není drahé, takže tam nakupuji fakt ráda. 

H&M byl první obchod v nákupáku, ve kterém jsem si něco koupila. Chodila jsem do něj vždy, když jsme jeli se školou, v té době ještě se základkou, do Prahy na exkurzi a vždy jsme si vydupali rozchod v obchoďáku. No kdo to tak neměl? Vždy jsem šla do tohoto krámu a koupila si tam jedno tričko, protože větší kapesné jsem na výlet nedostala. Do H&M chodím do teď, ale musím se přiznat, že s tak velkou pravidelností jako dříve tam už neutrácím. Občas se mi tam něco líbí a odnesu si to, ale už jsem si našla mnohem oblíbenější obchody. I přes toto sem pořád patří.

Pro pokračování ve čtení klikněte zde:



Mohito momentálně patří mezi mé největší srdcovky. Vždy se mi tam toho tolik líbí! Abych se ale přiznala, nepřipadá mi už tolik levné, takže si v něm toho nikdy moc nekoupím, ale jdu se tam vždy podívat a doufám, že najdu něco, co by se mi líbilo a bylo za přijatelnou cenu. Občas se to i stane, nedávno jsem si odsud odnesla černé džíny, které jsou fakt pohodlné, ale jinak úplně normální, a k Vánocům dostanu velkou vínovou kabelku právě odsud. A jednou, až nebudu student, si tu budu kupovat mnohem více věcí.


Reserved, stejně jako Mohito před chvílí, jsem začala navštěvovat teprve asi před dvěma lety nebo nějak tak. Okamžitě se mi tam ale zalíbilo a i mi přijde, že ceny jsou o trochu příznivější než v Mohitu. Nevím jestli to víte, ale Mohito i Reserved má stejného majitele. Proto mají někdy i hodně podobný sortiment. Když se řekne Reserved, vždy si představím ty rovné šaty s límečkem, kterým jsem vždy slibovala, že si je odnesu. Pak sem si je paradoxně ale odnesla ze Zary. No nevadí. Každopádně v Reservedu nakupuji častěji než v Mohitu. 


Sinsay jsem objevila teprve nedávno, bylo to někdy sotva před rokem. I Sinsay patří stejnému majiteli jako Reserved a Mohito, takže i zde jsem už viděla šaty s límečkem a nějaké rysy oblečení se rovněž shodují s Reservedem a Mohitem. Takže je vám už teď určitě jasné, že v tomto obchodě se mi také líbí. Mám z něj své zatím nejpohodlnější džíny vůbec. A jak jsou tak hrozně pohodlné, tak už začínají být obnošené a já se jen děsím toho, že je budu muset poslat do džínového nebe. Takže už je tolik nenosím, abych jim prodloužila život.


Tento obchod jsem začala mít ráda až někdy na konci léta a to z něj dělá můj "nejmladší" obchod, který vám dnes představím. Určitě chápete, co chci říci. Teď tedy nevím, kdo je majitele právě Stradivaria, ale abych řekla pravdu, přijde mi jako levnější sestra Zary. Jestli si pamatujete ty bílé šaty s výšivkami kytek, které měla před létem snad každá holka, tak někdy před měsícem jsem tam viděla halenku v úplně stejném stylu. Schválně, víte někdo, jestli Stradivatius má něco společného se Zarou?


Kdybyste mi teď řekli, ať si vyberu jeden obchod, ve kterém se budu oblékat do konce života, řekla bych právě Vero Modu. Poprvé jsem se s touto dánskou značkou setkala na Zootu a od té doby vždy když tam vidím něco, co se mi líbí, mám téměř 90% úspěšnost, že se jedná právě o tuto značku. Vsadila jsem na ni vše, když jsem hledala zimní kabát, o tom jste mohli číst zde a Vero Moda mne nezklamala. Hned první kabát, který jsem tam vzala do ruky, jsem si také odnesla. Jen by mohla být o trochu levnější. Ale slevy dělají zázraky a já díky nim mám od této značky docela dost věcí.


I tento obchod do tohoto článku patří. I když je Zara drahá a na některých věcech naprosto nesmyslně, mám ji ráda. Nenakupuji tam úplně často, ale občas když tam zajdu, dovolím si si něco odnést. Naposledy to právě byly ty šaty s límečkem, o kterých jsem mluvila už v odstavci s Reserved. Ty perličky na tom límečky si mne prostě získaly! Už se těším, až si tyto šaty vezmu na Czech Blog Awards. Dále si tu často vyberu i džíny. Chce to hledat a dají se tam najít i věci za lepší ceny, než je naprostá většina v tom obchodu. 

Tak a to by byly mé nejoblíbenější obchody. Samozřejmě že když jdu nakupovat, nechodím jen do nich. Vždy prolezu téměř vše, kromě New Yorkeru, ten jsem začala mít vážně nerada. V těchto obchodech se mi ale vždy líbí nejvíce věcí. 

Jaké obchody máte vy nejraději?

PS: Na facebooku mi chybí pořádná skupina na sdílení giveaway, takže jsem jednu založila a doufám, že se pořádně rozroste. Pokud ji chcete podpořit a dovědět se o různých giveaway, skupina je zde :)

PPS: Jestli se vám u mne líbí, nezapomeňte mne sledovat v pravém menu pod "pravidelní čtenáři", ať vám nic neunikne. 

Mějte se krásně,
Vaše






9 komentářů:

  1. Já když už si náhodou někdy něco koupím z "normálního" obchodu, tak to většinou bývá z C&A, naposled v září to byl svetr :) Jinak nejradši mám second handy, naposled dneska jsem si v jednom koupila svetr :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Já hrozně ráda chodím do Kiku, tam vždycky najdu něco, co se mi líbí a sedí mi to perfektně. New Yorker poslední dobou taky nemám moc v oblibě. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Tak za mě určitě C&A, H&M a občas Zara :) jinak já mám ráda New Yorker, ale je pravda, že poslední dobou nakupuji spíše v tom C&A :) Kik jsem taky dřív měla ráda, ale poslední dobou jsem tam nic zajímavého neviděla. Ještě v F&F se občas něco pěkného najde :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
  4. Mé oblíbené bylo vždy HM, Zara Reserved... Před rokem jsem objevila Mohito a nedavno Sinsay a to je uplne top, hlavně jejich ceny!

    OdpovědětVymazat
  5. U mě osobně vede New Yorker, Gate a Taly Weijl, ne vždy se mi tam vše líbí, ale hlavně kvůli cenám, ačkoliv někdy se tam dost těžko hledá. Nicméně až nebudu student ráda bych nakupovala v orsay, moc se mi líbí ta jejich nadčasovost a materiály.

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám poslední dobou nejradši C&A, vyberu tam opravdu nejvíc. :) Ve všech ostatních obchodech se mi nic nelíbí a nebo mi přijde, že tam chtějí za kus tenkého a nekvalitního hadru zbytečné tisíce.

    blog Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
  7. C&A mám také ráda a v H&M mám ráda jejich Basic trička. Občas zajdu i do New Yorkeru, ale tam si málokdy něco koupím. Teď si občas koupím i něco v Pepcu nebo Kik a hodně jsem začala nakupovat na facebooku na online Primarku :) A kalhoty si kupuji v Tescu v F&F :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. In kurulus osman season 3 in hindi Turgut realizes that the only solution is to run away and runs away with Kosses. Nikola begins to follow them into the forest. Turgut asks Kosses to return to his castle and bring soldiers to save kurulus osman season 3 in hindi. After a long war, the Mongols capture Osman. Nikola captures Turgut, but Kosses and his soldiers rescue him. Geyhatu says Osman will die soon and takes him away. Bala and Malhun ask the Beys for support to kurulus osman season 3 in hindi.
    Geyhatu says the horses will run over the Turks. Osman says he is not afraid of death and waits for Geyhatu’s arrival. Alemshah realizes that Osman’s wives are trying to do something secretly and asks Gunduz to do something about it urgently. Gunduz agrees to banish Bala and Malhun from the tribe. Kosses attacks the Mongols with thenew soldiers he brought from the castle. Turgut uses this opportunity and saves Osman’s life kurulus osman season 3 in hindi.
    Go and Watch the Latest Episode kurulus osman season 3 in hindi.
    Only on our kurulus osman season 3 in hindi.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3