Jak se v zimě starám o svou suchou pleť?

sobota 13. ledna 2018


Ahojte,
zimu nemám úplně ráda a hned z několika důvodů. Jsem hrozná zmrzlina a tak je mi hned zima a nemám vlastně vůbec ráda být v tomto období venku. No a mnohem více mi ale vadí to, že když přijde zima, já začnu vysychat a vysychat no a hned v prvních pár týdnech je ze mne sušenka. Jak po těle, takže se snažím mazat různými mléky, ale to mi nejde, tak hlavně na pleti a o tom bude dnešní článek.

Já mám pořád suchou pleť, ale v zimě je to vždycky fakt katastrofa. Tvoří se mi všude po pleti různá suchá místa, se kterými vůbec není lehké bojovat. Většinou nejdou vůbec hydratovat, krémy se do nich nevsakují a to nechápu proč. Takže jsem zvolila následující strategii - nesmím dopustit, aby se tyto místa vůbec někdy tvořily. A jak to vlastně dělám?


Začneme večerem. Večer se vždy odlíčím. Momentálně k samotnému odlíčení používám tuto micelárku od Sephory. Micelárka odličuje dobře, všechen makeup a i řasenku odstraní. Baví mne její barva, ještě jsem nikdy neviděla černou micelárku. Co se mi na ní ale líbí nejvíce, je jeví vůně. Když si k ní přičichnu, cítím takovou mýdlovou parfemaci a fakt mne baví. Po micelárce na odlíčení přichází na řadu čistící gel. Momentálně používám tento od Yves Rocher. Já nepoužívám žádný gel opakovaně, vždy zkouším něco nového a tento je oproti ostatním hodně tekutý, což mi moc nevyhovuje. Mám pocit, že mi dochází mnohem rychleji, protože nejde moc vymáčknout potřebné množství. Nepřijde mi ani, že by dobře sundaval zbytky makeupu, musím se vždy hodně snažit už při samotném odlíčení. Příště bych si tento už nepořídila. Momentálně jsem si k němu pořídila takovou hodně levnější variantu Forea a dnes jsem ho zkoušela poprvé, takže vám k tomu ještě nic neřeknu.

Pro pokračování ve čtení klikněte na:



Nově jsem si koupila tuto dvojici od La Roche-Posay. To větší je krém na suchou až velmi suchou a citlivou pleť. Podle popisu mi přišlo, že přesně tento krém potřebuji. Zatím na něj ale nemám pořádně názor. Jediné, co vám mohu povědět je to, že jsem se zamilovala do jeho vůně. On prostě tak krásně voní! To druhé je krém na oční okolí. Má gelovou konzistenci a používám ho asi tak stejně dlouho jako krém na obličej, takže o tom vám toho moc neřeknu. Ráda bych ale později o této dvojici napsala samostatný článek, jestli tedy budu mít, co říct. Ráno používám naprosto klasický lehký krém na den od Avonu. Nechápu, jak se mi povedlo ho zapomenout vyfotit, když jsem lítala po pokoji a hledala svou každodenní rutinu?!


Tyto dva výrobky používám jednou týdně vždy, když si dávám vanu. Masku od L'oréalu používám už dlouho, pleť krásně vyčistí a projasní, ale nehydratuje. Občas mi až přijde, že pleť až vysušuje. Hrozně se mi ale líbí to, jak pleť po masce vypadá, takže ji jen doplňuji hydratačními přípravky. Dále tu mám šípkový peeling od firmy Navia. Mám verzi pro suchou a citlivou pleť. Peeling je hodně mazlavý a hůř se pak smývá z pleti, ale je dokonale jemný a přesně to potřebuji. Celkově je příjemné ho používat a jsem ráda, že jsem ho mohla vyzkoušet. Navíc je přírodní.


Tak a tady jsou mé triky na suchou pleť. Tedy, Carmex tedy nepoužívám na pleť, ale na rty, které mám úplně vysušené hodně podobně jako svou pleť. Občas tedy i hůř. Zkoušela jsem na to hodně, hodně balzámů. Vlastně skoro všechny, které se dají sehnat v drogeriích, ale žádné nefungovali. Pak jsem si vyzkoušela i velmi známý a opěvovaný EOS a ten je teda fakt úplně na houby. Nakonec jsem slyšela velmi kladné recenze na právě Carmex a věděla jsem, že to prostě musím zkusit! A Carmex mne nezklamal. Dokáže mi rty krásně hydratovat, sice to tedy není okamžitě a hned, ale když jím rty pravidelně mažu, výsledky se ukážou brzy. Na takovouto záchranu na pleť používám ráda právě Přírodní zázrak od Havlíkovy apotéky a nebo bambucké máslo. Přírodní zázrak je hodně mastný krém, který se mi ani do pleti celý nevsákne. Používám ho tak, že si ho namažu na celý den na pleť a večer smyji a musím říct, že je to fakt zázrak. V poslední době začínám zázrak střídat s bambuckým máslem, který mne neskutečně baví. I bambucké máslo je prostě skvělé a navíc vám nezpůsobují akné jako třeba kokosový olej. Možná jste to věděli, já ne, já dřív používala kokosový olej a nevěděla jsem to. Haha. Ale nepoznala jsem to na své pleti, protože mne se dělají pupínky jen v holčičím týdnu.

Co ale chci říct na závěr. Nejdůležitější je pitný režim, což mi také nejde. Taky jsem si to dala letos jako předsevzetí, že budu víc pít. A zatím se mi to daří dodržovat. No ještě aby ne, když je pár dní nového roku. Co jsem ale na sobě vyzkoumala nejvíce, je to, že musím pleť opečovávat fakt každý den, protože jakmile na den přestanu, začnou se mi tvořit suchá místa. Byla jsem na Silvestra nemocná a jednou jsem nebyla schopná pečovat o svou pleť a hned další den jsem měla suchý flek u nosu. Takže, všechny to slyšíme nerady, ale důležitá je pravidelnost. 

Tak a to by bylo ode mne dnes vše. Vyžaduje vaše pleť v zimě speciální péči a nebo ne?

PS: Na facebooku mi chybí pořádná skupina na sdílení giveaway, takže jsem jednu založila a doufám, že se pořádně rozroste. Pokud ji chcete podpořit a dovědět se o různých giveaway, skupina je zde :)

PPS: Jestli se vám u mne líbí, nezapomeňte mne sledovat v pravém menu pod "pravidelní čtenáři", ať vám nic neunikne. 

Mějte se krásně,
Vaše



13 komentářů:

  1. Tu černou micelárku jsem ještě nikde neviděla, ale přijde mi to jako moc zajímavý nápad. Až na ni narazím, tak budu muset kupovat :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem nikdy na suchou pleť netrpěla, spíš naopak.. Ale tuhle zimu jsem si všimla, že se mi suchá místa na pleti objevují, ale spíš to bylo způsobeno tím, že jsem na chvilku přestala používat bambucké máslo, teď už se zas pravidelně mažu a suchá místa jsou pryč :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám doma zelenou micelárku. O pleť pečuji pravidelně každý den a je to na ní opravdu vidět. :)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Nebudem si nic nalhávat, zima nestojí za nic.. Ale brzo přijde jaro a bude líp. Jinak mám doma taky masku Pure Clay, ale moc ji nepoužívám a radši sáhnu po jiné.
    jsem Katrin

    OdpovědětVymazat
  5. Masku Loreál mám a jsem s ní moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já musím říct, že ten gel z YR je můj oblíbený a spotřebovala jsem již snad 3 balení. Používám ho už strašně dlouho a jsem s ním spokojená. Jedno balení mi vydrží vždy cca pulrok. Momentálně mi před Vánoci došel, tak si musím skočit pro další. Mrzí mě, že tobě nepasuje, ale tak kosmetika je individuální záležitost :) Musím říct, že pravidelný pitmý režim dělá s pletí zázraky.

    OdpovědětVymazat
  7. Carmex si chválí opravdu spousta slečen :) já ho ještě nezkoušela, takže ho někdy zkusím, až se mi podaří vypotřebovat spousta jiným balzámu na rty, co mám.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  8. Já na suchou pleť naštěstí netrpím, takže tyhle problémy neznám. Pořád dostávám od někoho tělová mléka, mám jich už několik a nepoužívám je, takže nevím moc co s tím :D ten gel od Yves Rocher používám také a já si ho nemůžu vynachválit :) občas mě trápí akorát suché ruce, ale na ty už preventivně mažu krémem.

    LENN

    OdpovědětVymazat
  9. Detox maska je super, ještě bych chtěla zkusit tu rozjasňující.


    veronikaisa.com

    OdpovědětVymazat
  10. Zima je pro pleť fakt hrozná. Já se mažu hodně hutnými krémy nebo bambuckými másly bez vody :-) a také je mi pořád zima. I když máme doma přetopeno, klepu se jako ratlík. Zimu mám ráda kvůli sněhu a krajině jako z pohádky, ale letos je to spíš na blátě a to mě nebaví... jo a s balzámem na rty lezu skoro i do postele :-D
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  11. Masku si chci od L´orealu pořídit :)

    OdpovědětVymazat
  12. Zima dává pleti zabrat, takže super, že se o ni tak staráš :) já mám ten gel od YR taky a používám ho spíš na dočištění pleti, mě vyhovuje :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Moje pleť je totální katastrofa, dělá si co chce. Většinou je suchá, ale pak má i chvíle, kdy je z nějakého mě neznámého důvodu šíleně mastná. Takže najít produkt, který by mi vyhovoval je zatraceně obtížné. Zvlášť když se po půlce z nich nakonec osypu, což popravdě také nedává smysl. Takže nejvíc asi využívám masky, protože z těch mi nevadí skoro žádný a pak hydratační krém, ale nějaký kvalitní, abych hledala lupou.

    Ale to jsem asi hodně odbočila od tématu. V zimě je na tom moje pleť ještě hůř, protože je ošlehaná od mrazu. Z produktů, které si zde zmiňovala mě nejvíc zaujala detoxikační maska. Určitě se po ní brzy podívám.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3