Horké boby aneb mlsáme zdravě

středa 7. března 2018


Ahojte,
snili jste také někdy o tom, že mlsáte zdravě? Jestli jste odpověděli "ano", jste tu správně. Díky výzvě od serveru blogerky.cz vám mohu toto zdravé mlsání ukázat. Já osobně na to sladké zas tolik nejsem, co ale miluji a nedokážu se toho vzdát, je horká čokoláda. Proto když jsem objevila tuto výzvu s horkými boby, nemohla jsem jen tak nečině přihlížet a okamžitě jsem se do ní přihlásila. Měla jsem štěstí, že jsem byla vybraná a díky tomu vám nyní mohu popsat, co vůbec horké boby jsou a jak se mi tedy zamlouvali.


Spolu s horkými boby mi přišel i prospekt, ve kterém jsem se dověděla, o co se vůbec jedná, odkud tyto horké boby jsou, co obsahuje směs a hlavně v čem jsou pro naše tělo dobré a proč jim vlastně říkám "zdravé mlsání". O tyto nabyté vědomosti se s vámi podělím v následující řádcích. 

Pro pokračování ve čtení klikněte na:



Na tuto směs se sbírají kakaové boby, které vyrostly v tropických oblastech v Columbii a na Madagaskaru. Když se boby sklidí, fermentují se (fermentace neboli kvašení = přeměna organických látek, nejčastěji sacharidů, na energeticky chudší látky) a suší. Následně se boby upraží a rozdrtí na prášek. Tímto procesem vzniká samotná čokoláda a z ní se připravují Horké Boby. Skládají se z 82% kakaových bobů. Tyto boby jsou rozdrcené v celém jejich složení a to znamená, že obsahují i kakaové máslo, které prospívá naší pokožce, podporuje náš imunitní systém a je často využívané v kosmetice. Kromě samotných bobů obsahuje i třtinový cukr. Kakaové boby patří k přírodním zdrojům antioxidantů, obsahují vitamíny, enzymy a minerály. Řadí se mezi superpotraviny. Pomáhají detoxikovat organismus. Jejich konzumace vyvolává pocity štěstí a působí i jako lehké afrodiziakum.


Připravit nápoj z Horkých Bobů není vůbec těžké. Stačí když nalijete mléko do kastrůlku, přisypete v určitém poměru (17 gramů směsi na 1 dl mléka) směs, zamícháte do sebe, přivedete k varu a necháte nápoj zhoustnout a máte hotovo. Pak už stačí jen přelít hotovou horkou čokoládu do hrnečku a můžete si ji vychutnat. V balíčku mi přišla i praktická odměrka na směs, tudíž nebylo vůbec těžké smíchat mléko se směsí ve správném poměru. 


Samotný nápoj mi ze začátku tvořil škraloup, což je docela i logické. Přece jenom jsme vařili mléko. Než jsem horkou čokoládu ochutnala, přemýšlela jsem nad tím, jak asi může chutnat. Přece jenom jsem věděla, že se bude jednat o zdravou horkou čokoládu a slova jako zdravá a čokoláda mi nešla moc dohromady. Čekala jsem proto, že to nebude čokoládu moc připomínat. O to víc jsem ale byla překvapená, když nápoj chutnal jako vysokoprocentní hořká čokoláda. To, že je nápoj hořký a ne moc slazený mi vůbec nevadilo. Naopak. Tato čokoláda mi zachutnala hned při prvním hrnku a nebýt zrovna deset večer, hned bych si šla udělat novou. Po chvíli jsem dokonce začala pochybovat o tom, jestli to vůbec je zdravé. Přece jenom jak může být něco tak dobré superpotravinou? Nakonec jsem tomu uvěřila a hned další den ráno jsem si vařila další hrneček.


Spolu se samotnou směsí mi přišly i boby v čokoládě. Abych se přiznala, nevěděla jsem, co to je a k čemu se to používá a jak to vlastně mám jíst/pít. Zrovna k tomuto nebylo v letáčku vůbec nic napsaného. Nechala jsem to proto do focení uzavřené a nezkoušela jsem to. Až když jsem šla Horké Boby fotit a došlo i focení bobů v čokoládě, řekla jsem si, že to prostě nějak musím zkusit sníst. Přece jen se ode mne čeká článek o zásilce a takhle bych její půlku vůbec nezmínila. Když jsem bob v čokoládě vyndala ze sáčku, abych ho nafotila, připomínal mi oříšek obalený v čokoládě a zasypaný v kakau. Zakousla jsem se tedy do bobu a zjistila jsem, že asi takto je to myšlené. I tento výrobek chutná skvěle a jeden by nevěřil, že to vlastně není nezdravá čokoláda plná cukrů a bůhví čeho ještě. 


Za sebe musím říct, že mi Horké Boby moc chutnají a jsem ráda, že jsem je mohla vyzkoušet. Určitě si na nich budu dál pochutnávat. 

Co na Horké Boby říkáte? Ochutnávali jste je už?


Na viděnou u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde
V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥


11 komentářů:

  1. Já na to sladké taky moc nejsem, ale po tomhle by se můj manžel určitě olizoval, protože on má taky moc rád hořké čokolády. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat

  2. Fantastic post!
    Kisses :)
    Soslu Badem by Dilek

    OdpovědětVymazat
  3. To u nás byl spíš boj o boby :D Vzhledem k tomu, že jsem věděla co to je, začly jsme je testovat jako první :) Horké boby mi připomínají hořké kakao se silnou kakaovou chutí, a ta konzistence je skvělá! :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  4. Jeej, tak to je něco přesně pro mě:D. Mrknu na ně, nikdy jsem je nezkoušela, ale vypadá to prostě úžasně:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  5. mňaaam, toto je niečo presne pre mňa :) hneď by som ich brala ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  6. Další zrecenzované boby? Ted v pátek večer? Holky vy mě zničíte. Jdu si aspon pro oplatku :-D

    OdpovědětVymazat
  7. No, horké boby vypadají dobře, vzhledem k tomu, že sladké naprosto zbožňuju (důkazem toho je i ta kinder čokoláda, co mám zrovna v ruce :D), tak je určitě vyzkouším.

    everyday-lifecz.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Krásný článek děkuju! Nikdy jsem o této značce neslyšela a asi ji zkusím!

    baru

    OdpovědětVymazat
  9. Moc zdravím a děkuji za super tip :-) Mohla bych se optat trochu blíž na ty afrodiziakální účinky? Pociťovala jste na sobě něco takového po konzumaci? Já mám bohužel veliký problém s libidem a už vymýšlím všelijaké možnosti včetně tohoto na zlepšení mého libida a celkově prožitku. Ale už si popravdě se sebou moc nevím rady.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3