Výzva - 3. článek - Má ranní rutina

pondělí 25. června 2018


Ahojte,
dnes se společně koukneme na to, jak vypadá mé ráno. Tento článek jsem už měla ve svém sešitě na nápady na články pěkně dlouho, ale pořád jsem ho tak nějak odkládala a odkládala. Nakonec jsem ho zařadila do této výzvy a sepíšu si ho hned takhle na začátku. Tak se pojďme společně podívat, jak vypadá mé ráno!


Mé ráno o víkendu se samozřejmě liší od rána, které prožívám během pracovního týdne, který prožívám přes léto. Z tohoto důvodu vám napíšu takové dva odstavce. První se podíváme na mé méně oblíbené ráno, to během pracovních dní a pak si společně vychutnáme ráno, které já naprosto miluji!


Pracovní ráno

Během pracovního týdne mi zvoní budík v šest hodin. Ne zrovna dvakrát ochotně otevřu oči, vezmu do rukou mobil a rychle se podívám na novinky. Víceméně ale jen projedu upozornění, která se mi přes noc nashromáždila, na nějaké další zkoumání sociálních sítí nemám zrovna moc čas. 
Pak vylezu z postele a jdu rovnou do koupelny, kde si vyčistím zuby, pleť, na kterou používám zrovna tento čistící krém od Mixy. Nádherně voní a já si ho úplně zamilovala. Když přijdu z koupelny, namažu si pleť denním krémem a rty balzámem na rty, protože je mám pořád hrozně suché.


Tak a teď přichází čas na úpravu obličeje. Teď zrovna chodím do práce a abych byla upřímná, svůj makeup dost zanedbávám. Kvůli vstávání jsem se už minulý rok naučila minimalizovat kroky nejvíc, jak to jen šlo. Rychle zamaskuji kruhy pod očima a popřípadě nějaké pupínky korektorem, celý obličej přepudruji, abych se alespoň ráno neleskla. Upravím si obočí, vyplním ho stíny a zafixuji gelem. Pak už jen přetáhnu řasy řasenkou a můžu si jít česat vlasy. Ty většinou nechávám rozpuštěné a na ruku si navléknu gumičku. Během pracovního dne stejně vždycky tolikrát změním účes, že nemá cenu si ráno nějaký dělat. 
Po rychlo namalování se odcházím do kuchyně, kde si zabalím svačinu a vydávám se autem do práce. Snídám až na místě. Snídaní vyplňuji čas, který stejně musím věnovat čekání, než se mi zapne počítač a všechny potřebné programy. Nemám nikdy kolem té šesté stejně hlad.

Ráno o víkendu

Nemusím se už asi zmiňovat, že tato rána mám ráda. Zásadně si nikdy nedávám budík, mám takové zkušenosti, že se stejně vždycky tak do osmi probudím sama. Tak proč se budit na budík. Po probuzení ještě většinou chvíli jen ležím se zavřenýma očima. Až když už mne to nebaví, otevřu je a opět beru do rukou telefon. Tentokrát na něm ale strávím podstatně více času než přes týden. Projedu Facebook, Instagram a popřípadě kouknu ještě na další upozornění. Pak přichází na řadu sudoku, luštím jedno za den a sbírám za to body. No, prostě v aplikaci. A jo, prý jsem v tomto jako nějaká stará babča, ale nemyslím si, vždyť sudoku není jen pro staré!


Když jsem s mobilem hotová, beru do rukou knížku. Teď mám zrovna rozečtené Sedmilhářky. Čtu si vždycky tak dlouho, dokud mne to baví, nemám žádné nepsané pravidlo, že vstanu dříve. Když už mne čtení nebaví, odejdu do koupelny, kde si vyčistím zuby a pleť. Jestliže mám chuť jít běhat, rovnou z pyžama se převlékám do běžeckého a vyrážím ven. Po běhu si dám sprchu a jdu rovnou do kuchyně, kde si udělám nějakou tu snídani. Jo, běhám na lačno. Nemám ráda ten těžký pocit v břiše, když jdu najedená. A abych řekla pravdu, blbě se mi tak běhá. Je vždy znát, jestli jsem šla do dvou hodin po jídle a nebo déle. Po snídani už začínám svůj denní program.
Během víkendu se nemaluji, protože většinou bývám jen doma a nemá to cenu. Když už o víkendu někam jedu, celé ráno stejně vypadá jinak. 

Berete také hned po probuzení do rukou mobil a nebo jste se tento zlozvyk nenaučili?


Na viděnou u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

4 komentáře:

  1. Já po probuzení beru taky hned do ruky mobil a jdu rovnou koukat na jeden díl seriálu:D. Ale bez toho bych se asi neprobudila...
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  2. Taky hned ráno beru mobil do ruky, projedu novinky a teprve potom vstávám. Víkendové rána mám i já nejraději. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá článek :).. já taky hned po ránu beru do rukou mobil, bez toho už se prostě neobejdu :D.

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  4. Taky, bohužel, beru do ruky mobil, ačkoliv bych se to nejraději odnaučila :D Jinak já si neumím představit, že první věc, co ráno udělám, by nebyla snídaně, to je must have :D

    Praguetales

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3