Můj listopad 2019

neděle 1. prosince 2019


Ahojte,
myslela jsem, že tento článek budu psát ve větším klidu. Je to sice klišoidní, ale tento měsíc opět tak rychle utekl, že mě až děsí, že už je zase čas na tento článek. Chtěla jsem mít do konce listopadu nakoupené všechny dárky no a poprvé jsem to nestihla. (EDIT: Stihla, ve škole nám někdo nahlásil bombu a tak jsem tam nemohla být, tak jsem jela nakupovat dárky.) Jsem celá roztěkaná, lítám od jedné věci k druhé. A nejradši bych se uložila k zimnímu spánku a trochu si odpočinula, ale ani to bohužel nestíhám. Tak se teď aspoň trochu zpomalím a ohlédnu se zpět za tímto měsícem. 


Pamatujete si, jak jsem byla někdy před rokem schopná napsat článek o tom, jak chodím po Praze? Schválně vám ho najdu a hodím sem. A u mě se nic nezměnilo. Stále to miluji a jakmile mám nějakou volnou chvilku, nazuji pohodlné boty a vyrazím. Pořád je to pro mě super relax. Teď mívám náročné úterý a středu ve škole. Tato fotka je z jedné mé středeční procházky po Praze, na kterou jsem byla líná. Ale vykopala jsem se a s podcastem v uších jsem si ji stejně užila. 


Různé náhody mě dovedly na koncert Voxela. Ještě hodinu a půl před koncertem jsem seděla na koleji a dávala jsem si do vlasů masku, když mi napsaly kamarádky ze školy, jestli s nimi nepůjdu. Já sice měla tu masku ve vlasech, ale neměla jsem vlastně nic důležitějšího na práci a tak jsem souhlasila. Vlasy jsem zamotala do drdolu, protože bych je už nestihla umýt a vyrazila jsem. Tyhle hr akce mám ráda, proto jsem souhlasila dost rychle a nakonec mě to nezklamalo. Voxela sice nějak hodně neposlouchám, ale koncert mě bavil i když jsem vlastně znala jen dvě písničky, které tam hrál. 


A už se dostáváme k víkendu, kdy se slavila svoboda. V sobotu jsem běžela svůj první závod, o kterém jsem vám psala už zde a tak to tady už jen přejdu, jelikož už bylo řečené vše. Hned ze závodu jsme běželi na demonstraci, která opět zaplnila Letnou. A tentokrát ji zaplnila více. Demonstrace měla opět skvělou atmosféru.


Na neděli jsem se domluvila s kamarádkou, že přijede a že půjdeme na rekonstrukci pochodu, který šel v 89. Ještě před rekonstrukcí jsme se ale vydaly na den otevřených dveří do Jeleního příkopu, kde vede intimnější cesta do hradu. Na této cestě se nachází i tunel, ve kterém se nemají bát ani lidé, kteří mají klaustrofobii. Jedná se o dílo architekta Josefa Pleskota. Čekala jsem, že jeho dílo bude bomba a taky že bylo. Na tuto příležitost se tam podívat jsem čekala snad dva roky. Konečně se poštěstilo. 




Pak už jsme vyrazily na samotnou rekonstrukci pochodu. Podle informací dostupných na online zpravodajstvích šlo rekonstrukci pochodu cca 10 tisíc lidí. Bylo cítit, že už se nejde kvůli věci, která společnost trápí v tomto čase, ale i tak to mělo super atmosféru. Položily jsme kytky na památníky na Náplavce a šly jsme se ještě podívat na Národní, která byla tak přervaná, že jsme tam radši netrávily moc času. Celé oslavy ale měly super atmosféru. Nikdy jsem na tento svátek v Praze nebyla a u nás na jihu to nikdy nikdo moc neprožíval, tak jsem z toho byla docela unesená. 


Tento měsíc jsem se vydala i na maturitní ples. Já je vždy milovala a chodila jsem na ně fakt ráda. Abych se ale přiznala, takhle 5 let po svém jsem se tam cítila už stará a vlastně kamarádi maturantů mi přišli jako děti. Je to neskutečné, jak ten čas utíká. Heh, zajímalo by mě, jestli jsem schopná tento článek napsat bez toho, abych nadávala na to, jak ten čas hrozně rychle utíká.


Poslední věc z tohoto měsíce, která stojí za zmínku, je koncert Lenny. Na koncertě Lenny jsem byla i před rokem, kdy byla ve Fóru Karlín. O tom jsem vám psala zde. Tentokrát jsem vyrazila do plzeňské Bueny Visty, což je klub, tudíž byl koncert o dost menší než ten karlínský. Byl ale opět úžasný. Lenny je prostě profesionálka. Možná se o tomto koncertě ještě zmíním v jednom článku, jelikož jsem na něm dostala nápad na další "Na slovíčko s eL". 

Jaký jste měli listopad vy? 

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

12 komentářů:

  1. Tento rok to už síce určite nestihnem, ale snáď na ten budúci sa mi to podarí — ale veľmi rada by som videla Prahu v zime, pred Vianocami :D Zatiaľ som bola iba v lete, ale počas sviatkov musí vyzerať skutočne nádherne ❤
    A musela som sa zasmiať nad nakupovaním darčekov počas "bomby" i koncerte s maskou vo vlasoch :D

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "MOVING, FIGHTING SADNESS AND STARTING OVER"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je to tu nádherné, snad ti to příští rok vyjde! ♥
      Občas jsou ty události vtipné :D a hlavně to nevymyslíš :D

      Vymazat
  2. Koukala jsem, že se nahlašování bomb rozšířilo i k vám na ČVUT :D Také jsem letos (úplně poprvé) stihla koupit všechny dárky do konce listopadu :)

    Another Dominika | Ze sekáče

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně :D asi se někdo nechal inspirovat :D
      tak to je super! :)

      Vymazat
  3. Tak koncert Lenny musel být super! Měla jsi zajímavý listopad plný zážitků...A hezké fotky! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tvoj listopad vyzeral zaujímavo. A ten koncert Lenny musel byť úžasný

    PRVÉ FOTENIE S FOTOGRAFKOU A NAŠTVANÝM CHLAPOM

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem chtěla do Prahy oslavovat svobodu, ale bohužel jsem byla zrovna celý víkend v práci. Ale bylo hezké vidět, kolik lidí se zúčastnilo! :-) Můj listopad byl božský - snažila jsem se ho užít se vším všudy a obstarávala poslední dárky. Uteklo to šíleně rychlým způsobem! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. To je krásný článek, zažila jsi toho spoustu a na všechno budeš jistě s láskou a nadšením vzpomínat! :)
    Můj listopad byl takový všelijaký, ani dobrý, ani špatný. Plný překvapení, spousty novinek, místy trochu osamělý a místy krásně láskyplný. :)

    Měj se hezky!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3