6 TIPŮ JAK SE VRÁTIT DO RUTINY

středa 13. ledna 2021

 Ahoj, věc se kterou momentálně bojuji, je návrat do rutiny. Vypadla jsem z ní, když jsem si vzala volno kvůli psaní diplomky a pak byly Vánoce a Silvestr. Toto zapříčinilo, že jsem snad půl měsíce byla absolutně bez rutiny a jakéhokoliv režimu. Jako líbilo se mi to, to vám nebudu nalhávat opak, ale o to je teď tvrdší návrat. Dnešní článek je i ve video podobě na YouTube. Video najdete na konci článku, nechci tu z něj dělat prim, a proto bude až na konci. A teď už můžeme jít na to!

  • Psychické nastavení - pro mě je toto snad nejdůležitější bod. Se správným nastavením v hlavě se všechno zvládá líp. Já jsem ze začátku minulého týdne byla taková, že do práce fakt nechci a měla jsem z toho špatnou náladu. A fakt zbytečně! Musím si říct vždycky, že to nebude tak hrozné, jak si teď myslím, a hlavně tomu musím věřit.
  • Spánkový režim - věc, ze které vypadnu hned jako první, je spánek. Začnu chodit spát po půlnoci a vstávám mezi osmou a devátou. To samozřejmě s prací nejde, když tam chodím na osmou a tak musím vždy spánek poupravovat. Jediný tip, který podle mě funguje,  je nechtít od sebe chodit spát brzo hned. Místo toho si jít lehnout o pár minut dřív a tělo si na to dříve zvykne.
  • Odměny - jsem člověk, který funguje na odměny, takže pro ně i ráda něco udělám. Třeba za první týden v práci jsem si nadělila Wokin k večeři. A ne, nebudu se odměňovat po každým týdnu, jen po tom prvním, heh.
  • Těšit se na maličkosti - když se těším na nějakou aktivitu, po tom, co přijdu z práce, je to hned o dost lepší. Nesnáším takový to, co jsem měla minulé léto, že jsem přijela z práce a čekala, až bude večer, abych mohla jít znovu do práce. A skoro nic jsem nedělala. Je proto fajn si vymyslet něco, na co se můžete těšit.
  • Žít okamžikem - tento bod dost souvisí s předchozím. I po práci je třeba žít a mít své plány. Proto je super si užít tento čas! 
  • Připomenout si, proč to děláme - každá věc, kterou děláme tak trochu protože musíme, by měla mít to své proč. Přece jen je to cesta k cíli a je fajn si znovu připomenout, proč to všechno vlastně podnikáme a na to myslet, když se nám nechce vstávat. 
A video je zde:


Co byste mezi mé tipy přidali vy? Bojujete s návratem?

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥



11 komentářů:

  1. Já mám pocit, že teď bojuju snad úplně se vším.. Teď chci hlavně napravit svůj spánkový režim, který byl už úplně katastrofální, ale aspoň poslední dva dny jsem se snažila jít spát dřív a alespoň trošku se cítím lépe :) A dál nejspíš bude následovat odměňování se, mám pocit, že poslední měsíce jsem si jen vše odpírala a ničím jsem si moc nedělala radosti :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to mi mluvíš z duše.. poslední měsíce byly dost drsné a já hned naskočila do práce, takže jsem vlastně ještě ani neměla moc klid.. Tak si vymysli pořádné odměny a hlavně si odpočiň! :) Pak bude lepší i spánkový režim :)

      Vymazat
  2. Spánek a těšení se na maličkosti je opravdu základ. Sama jsem se v tom přesvědčila při nástupu do práce a tyhle dva body dělají hodně. :)) Rutiny mám obecně moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  3. Cvičení zatím taky zvládám, ikdyz jen těhotenské ☺️

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý článek, já ve cvičení jedu challenge :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Návrat byl krušný, ale nohy už si zase začínají zvykat na celodenní lítání. Jinak se můj režim teď řídí spíš podle kotěte než podle mě :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Leni, hezký článek. Já se dávám dohromady po hektickém období, snažím se jíst zdravě (zase) a na cvičení se chystám. A hlavně i na běh po dloouhé době.
    Tvému blogu dávám odběr a budu se sem ráda vracet, stejně tak ráda tě přivítám i u sebe na blogu:
    ByGabra
    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3