Střípky z mého playlistu | Leden 2021

středa 20. ledna 2021

 Ahoj, už dlouho jsem s vámi nesdílela písničky, které si prostě užívám, a tak vám je opět představím. Věřím, že jestli tuto sérii článků sledujete pravidelně, některými vás vůbec nepřekvapím, ale myslím, že jsem našla i takové písničky, které jsem vám tady ještě nepředstavovala. Tak můžeme jít rovnou na to!


Lenny - Let Go
S Lenny jsem nikoho určitě nepřekvapila. Její nové album mohu poslouchat pořád dokola, ale od koncertu, který byl nedávno na ČT Art ze záznamu, jsem si zamilovala víc tuhle písničku. Koncert najdete zde


David Stypka, Ewa Farna - Dobré ráno, milá
Nebudu tu lhát o tom, že jsem od Davida znala ještě něco jiného a že jsem ho nepoznala díky Ewě, ale když tento měsíc umřel, dost mě to zasáhlo. Byl mladý a měl tři děti. Jo, tohle mě tento měsíc rozbrečelo a myslím, že to tu být má! Teď si ani nejsem jistá, jestli se tady tato písnička už neobjevila, ale to je fuk.


Sharlota - V posteli
Na to, jak jsem nikdy Sharlotu neměla moc ráda a nebyla mi sympatická, tak jsem si ji v poslední době docela oblíbila. Hlavně tedy díky klukům od kulatého stolu. A tento track se mi zalíbil nejvíc!


Scorpions - Wind of Change
Tuto písničku jsem vždycky tak nějak registrovala, ale nikdy se neobjevila v mém playlistu, až teď. Někde jsem ji náhodou slyšela a tak nějak se mnou rezonovala a od té doby ji poslouchám často. 


Mumford and Sons - Dustbowl Dance
Melodie této písničky mě vždycky tak uklidní. Písnička sice není o něčem uklidňujícím, poslouchám ji ale hodně, když jdu třeba sama ve tmě městem. Vždycky mi to odehnalo a odhání všechny strachy. Ráda se k ní vracím.


Wanastowi vjecy - Sbírka zvadlejch růží
Tuto písničku mi připomněla Jitka Čvančarová v Tvoje tvář má známý hlad. Jo, koukala jsem se na to. Přistála v mém playlistu a teď ji často poslouchám.


Lucie - Sen
CD této kapely měli rodiče a já si pamatuji, že jsem si jako malá myslela, že to je album Lucie Bílé, kterou jsem měla ráda, a že rodiče byli jen líní dopsat tam to příjmení. Vždy pro mě bylo děsným zklamáním, když místo ženského hlasu zněl ten mužský a přísahala jsem, že tu Lucii, která nemá příjmení, fakt nemám ráda. Teď na ni ale nedám dopustit a pouštím si ji radši, než tu Bílou!


Poletíme? - Ty jsi má
Možná jsem vám tuto kapelu už ukazovala, možná jsem vám ukazovala i tuto písničku. Nevím, nepamatuji si to. Mám ji ale pořád stejně ráda a poslední dobou ji poslouchám čím dál víc, proto sem patří i teď. 


Mafia Corner - Zuzulienka
Kdyby mělo tehdy Československo stejně bouřlivá 20. léta jako Amerika, určitě by se poslouchala tato písnička, o tom jsem přesvědčená. Úplně mi totiž zapadá do filmu Velký Gatsby! Jo, taky si uvědomuji, že ve filmu není úplně dobová hudba, ale mám díky ní zkreslenou představu. Ale tohle tam prostě sedí!



The Who - Baba O'riley
Je tady někdo, kdo toto nezná? Objevilo se to v Dr. Housovi a, myslím, že i v C.S.I. Miami. Oboje jsem milovala! A vždycky, když tohle slyším, cítím se tak hrozně drsně, heh.

Jaká písnička připomíná vám 20. léta?

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Sledujte můj YouTube kanál - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

4 komentáře:

  1. Zajímavý výběr, pro mě to je takový velký mix všeho možného :) Také jsem nebyla nějakou velkou fanynkou Davida Stypky, ale i mě jeho smrt zasáhla..

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavý mix, je super, že je tam od každého něco a já asi ani jednu neznám. To bude ale tím, že máloco se mi líbí a většinou poslouchám to samé pořád dokola :D

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý výběr písniček, Sbírka zvadlejch růží je moje srdcovka. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Stypka byl dobrej, škoda ho... ale slinivka je svinstvo. Měla jsem klienty s touto nemocí a 3 měsíce a ... :(
    Jinak skladby neznám. Já poslouchám hodně německou Nenu, pouštím si ji u cvičení. Je to moje oldies.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3