Nákup potravin 1.2 | Porovnání cen Kaufland vs. Rohlík

středa 17. března 2021

 Ahoj, už uběhl nějaký čas od toho, kdy jsem s vámi naposledy sdílela nákup jídla. Poslední dobou jsem docela přemýšlela, kolik bych tak ušetřila, kdybych se vzdala svého Rohlíku a začala chodit opět mezi lidi. Já od mala úplně nesnáším nakupování jídla a zrovna teď z toho nejsem nadšená vůbec. Nejsem ale taky nadšená z těch účtů pak, co si budeme, dospělácký život je sakra drahý. Občas mám pocit, že vydělávám jen pro stát a pro majitele bytu. No, tenhle článek ale nemá být o stěžování si, tak už se do toho jdeme rovnou pustit!


Jako první začnu zeleninou a zázvorem. Právě zázvor a brokolici jsem si kupovala kvůli receptu, který jsem chtěla vařit, ale nepovedlo se mi sehnat soba nudle ani v Kauflandu a ani následně v Tescu, takže jsem si našla jiný recept. Brokolici v něm využiji, zázvor asi ne, ale nevadí, vždy si můžu uvařit čaj. Taky tolik milujete zázvorový čaj? Bez cibule se neobejdu. Dávám ji snad do všeho jako základ a úplně souzním s hláškou Ládi Zibury: "Cibule povýší každé jídlo". Bez baby špenátu si nedokážu představit žádný měsíc, úplně ho miluju!


Jako další tu mám ovoce, bez kterého se také neobejdu ani týden. Mám ho tedy hlavně na snídaně, bez její sladké verze totiž neumím nastartovat den. Mezi mé nejoblíbenější ovoce patří banány. Vlastně dost často je jím pětkrát týdně, teď je to trochu jiné kvůli home officu. Mango si jednou za čas také nedokážu odepřít a stejně tak kiwi! Avokádo jsem měla vlastně ráda hned od prvního ochutnání, teď se ho ale snažím jíst aspoň jedno za týden. Mám totiž hrozný problém se suchými vlasy a kůží a bylo už na čase to začít řešit i zevnitř a ne jen mastičkami. 


Olej je potřeba na plno věcí a nám na bytě docházel a tak jsem vzala nový. Bazalkové pesto z Kauflandu mi vlastně dost chutná a tak jsem rovnou jedno vzala, pro takové ty dny, kdy se mi vlastně moc nechce vařit a hlavně nic mě nenapadá. Tmavá sójová omáčka je potřeba do plno asijských jídel a jelikož plánuji vařit si nudle tento týden, byla jasnou volbou. Širokými rýžovými nudlemi jsem chtěla nahradit ty již zmíněné soba nudle, nakonec jsem ale koupila i ty normální. Tyto ale určitě někdy udělám. Mimo avokáda jsem začala pojídat i oříšky pro lepší hydrataci. A do kešu jsem se zamilovala!


Já se nebráním mléčným produktům. Spíš naopak, mám je docela dost ráda. Už někdy na jaře jsem si zamilovala čerstvá plnotučná mléka do kafe a nebo třeba na kakao a nemohu si ho vynachválit. Nějakých pět dní mi vydrží vždy a za tu dobu ho stejně vždy zdělám. Mou závislostí se teď stala mléčná krupice od mlékáren Kunín a tak jsem si vzala dvě velké balení té bez příchuti, kterou si dělám, když mám home office a dvě malé čokoládové, které nosím do kanceláře. 


Tady mám účtenku za celý nákup. Je vidět, že jsem za něj dala 498 korun. Stejný nákup jsem si jen tak pro zkoušku zkusila zadat i do Rohlíku a vyšlo mi 647 korun. Jestliže bych k tomuto připočetla i dopravu, byl by Rohlík asi tak o 200 dražší než Kaufland. Trochu jsem doufala, že to není tolik. Ale bohužel. Takže budu muset zas chodit do kamenných obchodů, z čehož radost nemám. 

Baví vás nakupovat jídlo a nebo to berete jako ztracený čas?

Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Sledujte můj YouTube kanál - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥


22 komentářů:

  1. Mně zrovna včera přišel nákup z Košíku za skoro 1500 Kč a přišlo mi, že za tu cenu je tam strašně málo věcí a že kdybych to koupila normálně v krámě, určitě pár stovek ušetřím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak myslím, že můžu tvrdit, že ušetříš... :)

      Vymazat
  2. Na takovém malém nákupu se samozřejmě cena za dopravu hodně podepíše. Osobně teď hodně objednáváme nákup z Tesca, kde se ceny tolik neliší a dopravu si člověk může zvolit podle času, kdy je doma (a i cena dopravy se podle toho času liší). Každopádně nutno podotknout, že člověk opravdu čas ušetří (i když zadávání nákupu pro pětičlenou rodinu plus pro dva seniory opravdu čas zabere).
    Kaufland je podle mých zkušenností opravdu nejlepvnější a chceš-li ušetřit, doporučuju se spíš zaměřit na akce jako takové (a trochu vybírat jídlo na týden podle akcí) než měnit to zrovna za Rohlík. Anebo rovnou mrkni na ten nákup z Tesca, ten mi přijde ještě lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, taky jsem slyšela, že Tesco je na tohle o dost lepší, tak děkuji za tip. :)
      Já zas nejsem člověk, kterého by ty akce bavilo sledovat, prostě jdu do jednoho krámu a tam si nakoupím, sice se nechám ovlivnit akcemi, ale rozhodně mě nebaví oblítat několik obchodů kvůli pár věcem v akci, přece jen to je hodně časově náročné. :)

      Vymazat
    2. Obíhat obchody kvůli akcím? No jen to ne. Já osobně v obchodě chci strávit, co nejmeněší množství času to jde. Proto píšu seznam toho, co potřebuju, pak si ještě dodatečně otevřu leták (když už teda do toho obchodu mířím) a připíšu na seznam věci z akcí. Pak prolétnu obchod a čím dřív jsem doma, tím jsem spokojenější ;)

      Vymazat
    3. Jo, já tam taky nechci být moc času. Už mám ale vytipované věci, které často kupuji a kolem těch chodím a na akce koukám přímo v obchodě, projíždět letáky dopředu se mi nikdy nechce :)

      Vymazat
  3. Nakupování jídla mě až tak nebere, ale je to nutnost. Já stále chodím do kamenných prodejen, protože u nás nevím o žádném e-shopu, kde by se daly koupit běžné potraviny. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. My za jídlo utrácíme docela hodně, ale je to hlavně tím, že prostě nešetříme - koupíme si to, co máme rádi, klidně dražší, ale kvalitnější. Jasněže jak co, ale na některých věcech se prostě nevyplatí tolik šetřit. Zvlášť teď stejně není za co utrácet. :-D
    Jinak Rohlík je sice dražší, ale zase tam máš ušetřenou tu cestu, můžeš si to vybrat v klidu a momentálně je i menší riziko nakažení a tak. Upřímně, kdybychom měli tu možnost, necháme si jídlo dovážet (i proto, že bydlíme ve čtvrtém patře bez výtahu). Ale zase tak moc mi to nevadí, říkám si, že pak už bychom vážně nevycházeli z bytu. :D (kromě procházek)

    Moin Mondo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasný no, já už taky dospěla ke kupování něčeho dražšího a kvalitnějšího, ale u něčeho stále ne, ale ono to časem přijde.
      Je to ale příjemný, když ti někdo nákup doveze před dveře, to jo :)

      Vymazat
  5. Když jsem ještě žila v ČR, měla jsem to stejně, přišlo mi, že vydělávám jen na nájem a věci potřebné k žití, žádná zábava nebo koníčky. Tam jsem si tedy výdaje docela hlídala a obzvlášť když jsem bydlela sama.
    Teď objednáváme nákup z Tesca, bydlíme na konci světa na vesnici, takže i přes cenu dopravy ušetříme peníze i čas a spoustu nervů, protože nemám ráda se tlačit v obchodech. I tady si to díky online nakupování hlídám, ale mohu si toho konečně dopřát mnohem více a často i kvalitnější 🙏🏻

    Škoda, že je tam takový rozdíl, myslela jsem, že to na rohlíku vyjde cca stejně 🤔😞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě :/ a to jsem ještě ve spolubydlení..
      Tak to je dobře, že sis našla ten svůj způsob :)

      No právě, já taky. Myslela jsem, že je tam navíc jen ta doprava a tu jsem byla ochotná akceptovat, že zaplatím, ale ne. :/

      Vymazat
  6. Já miluju nákupy jídla!:D Ale teda myslela jsem, že Rohlík vyjde levněji :/

    OdpovědětVymazat
  7. Rozdíl cen mě celkem dost překvapil, na tak relativně menší nákup to je dost ;) Mě nakupování jídla celkem baví, teď je to pro mě i zážitek, že se podívám mezi lidi :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no právě :/ Což jistá změna to je oproti klasické rutině, ale pořád je příjemnější jít do parku, když se člověku chce jít mezi lidi :D

      Vymazat
  8. Jako máma dvou puberťáků můžu říct, že tohle je pro rodinu nákup ani ne na jeden den. Nakupuji taky na Rohlíku, teď v lockdownu 2x týdně. Ještě se mi nepodařilo scucnout nákup tak, aby nebyl aspoň za tisícovku. Beru od nich všechno. Maso, zeleninu, úklidové prostředky, měním láhev Soda Streamu a mají i školní potřeby. Nikdy tak za dovoz neplatím. Jsem z menší obce, máme tu jen malý předražený obchod s nabídkou prošlých jogurtů a oschlé zeleniny. Když si mám vybrat, jestli jet autem 15km na pořádný nákup nebo objednat, tak objednám. Co se Tesca týká, odešla jsem od nich už dávno. Kvalita služeb byla horší. Ale pokud jste sama, je pravděpodobné, že se vám online nákup potravin finančně nevyplatí. Zvlášť pokud máte dobrý obchod kousek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, já nakupuji jen sama pro sebe, tak mi to na nějaký ten čas vydrží. Žádný velký nákup nedělám, neměla bych to ani kam uklidit, tak porovnání u takovýhle obchodů nemám :)

      Vymazat
  9. Také preferuji kamenné obchody, hlavně díky nižší ceně. Dovoz je jistý luxus, za který si člověk musí připlatit, ale jednou za čas, pokud není nazbyt, tuhle službu ráda využiji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo :) občas na to čas prostě není, je to super pohodlný! :)

      Vymazat
  10. Za mě je vždy výhodnější jít nakoupit do obchodu, navíc já miluji akce a vždy si něco vyhlídnu do zásoby a obejdu to, mám to i abych se dostala vůbec ven, když není co dělat :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3