Z mého talíře 1.0 | Zdravá jídla a mé největší guilty pleasures

středa 24. března 2021

 Ahoj, na svém YouTube kanále jsem už tento formát obsahu publikovala, kdy jsem vás nechala nahlédnout do mého talíře přes celý víkend. Video najdete zde. Teď jsem se rozhodla vám ukázat i tady na blogu, co ráda jím, sama tento obsah v poslední době vyhledávám pro inspiraci. A musím uznat, že od té doby, co jsem v Praze, jím jen to, na co mám chuť. Je to pak zvláštní pocit přijet na jih za rodiči a zas mít ta jídla, která nemám ráda. (U nás to totiž od jakživa je tak, že to, co je na stole, se prostě sní.) Tuhle svobodu si neskutečně užívám! Tak pojďme rovnou na to. 


Začneme hned mým prvním guilty pleasure, co se týče jídla. Tím jsou palačinky, já bych je mohla jíst pořád! Tento týden se mi povedlo dát si kávu v kavárně a sednou si s ní na sezení před kavárnou. Nikdy jsem si tento čin nevychutnávala tolik! A navíc ta káva z kavárny je tak výborná, už jsem skoro zapomněla, jak moc!


Toto jsou mé dvě obměny večeře - zkrátka ráda spotřebovávám vše, co si nakoupím. Nechtěla jsem tentokrát sníst celé avokádo najednou a tak jsem si ho jeden den dala jen s vajíčky, rajčaty a okurkou a následující den jsem měla větši hlad a tak jsem k tomu stejnému přihodila ještě uzeného lososa a hermelín s chilli. V obou variantách jsem avokádo rozmačkala a přidala k němu cibuli, česnek, nakrájená cherry rajčata a trochu soli a pepře. Takto ho úplně miluju!


Tady je další moje guilty pleasure. Špagety s kakaem. Znáte to někdo taky? Mě to naučila jíst mamka od mala a vůbec se toho teď nemohu zbavit! Na to druhé jídlo jsem obzvlášť pyšná. Chtěla jsem vařit podle kuchařky My Cooking Diary, ale nakonec se mi povedlo nakombinovat dva recepty a ještě trochu improvizovat, ale v životě jsem neuvařila tak dobré nudle s kuřecím, chtěla bych je jíst pořád!


Od My Cooking Diary jsem předešlý týden zkoušela ještě jeden recept a to na banánovník. Najdete ho v druhé kuchařce, na internetu bohužel není. Je to vlastně Krtkův dort trochu jinak a řeknu vám, že i k tomuto receptu skvěle sedne "Mňam, do pí*i." To chci jíst taky znovu a znovu! V pátek jsem dokonce měla k večeři nudle a po nich tento super dezertík. Mňam!

Jaké dobré jídlo jste měli v poslední době vy?

Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Sledujte můj YouTube kanál - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥






15 komentářů:

  1. Špagety teda s grankem sice znám, ale jsem spíš na slané a obecně těstoviny na sladko nejsou mým favoritem. Moc dobře vypadají recepty do My Cooking diary a ten banánovník bych si fakt dala :D (zbožňuju Krtkův dort i banánový chleba....tyhle věci jsou pro mě jako dělané ;)
    A tento týden se po dlouhé době těším na lívnace, tak snad se povedou ;)
    A ještě otázka na tělo: jsi spíš pečící nebo vařící typ? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zas hrozně na to sladké, občas až moc, mi přijde :D
      Jo, ten Banánovník byl fakt dokonalej! ♥
      Tak ať chutnaj, určitě se povedou :)
      Hele jak kdy.. ale musím říct, že mnohem jistější se cítím při vaření, takže nejspíš vařící :)

      Vymazat
  2. Všechno vypadá naprosto báječně a lákavě! :) Měla jsem k obědu jen celozrnnou housku a už mám hlad - špagety bych si dala hned! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) to chápu, po tom bych taky měla hlad hned po chvíli :D

      Vymazat
  3. Špagety s kakaem teda neznám, ale to bude asi podobné, jako když si děláme těstoviny s mákem na sladko nebo se zakysanou smetanou :D Jinak ty dvě večeře? Vypadají božsky. Grilovaný hermelín je můj oblíbenec a mohla bych ho jíst pořád :D Teď se ale snažím jíst trošku zdravěji a ujíždím na salátech všeho druhu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno na sladko je skvělé! :)
      děkuji ♥ Taky bych se chtěla naučit ujíždět na salátech, protože nejsem vyloženě salátová.. jednou za čas mi to chutná, ale taky ne pořád :) teď to ale docela držím těmito večeřemi :)

      Vymazat
  4. Haha, my sme ako malé so sestrami MILOVALI cestoviny s grankom 🙈😅😅 Teraz si už neviem predstaviť, že by som to niekedy jedla, ale pred rokmi to bolo najlepšie jedlo, lebo to mohol byť obed, ale bol sladký, takže sme ho so sestrami zbožňovali 😅 A palacinky sú aj moja guilty pleasure, milujem ich na raňajky, ale robím ich skôr výnimočne, i keď o to viac si to jedlo vychutnám 🥰

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Veganské muffiny — 5 receptů s ovocem

    OdpovědětVymazat
  5. Úuu, tieto jedlá vyzerajú naozaj dobre. Na ryby veľmi nie som, ale hravo by sa to dalo nahradiť kuracím mäskom.

    OdpovědětVymazat
  6. Koukám, že máme hoodně podobný vkus, co se týče guilty pleasures. :-D Palačinky žeru! Poslední dobou jsem se naučila mixovat mouku s ovesnými vločkami, tak jsou aspoň výživově trochu zdravější. :D A toho krtka ve skle už dlouho plánuji zkusit!
    (A vajíčka si dám nejspíš zítra, nějak jsi mě navnadila :D)

    Vlasta (mimochodem, udělala jsem trochu změny v blogu, hodně jsem řešila otázku soukromí a nakonec jsem se rozhodla ošetřit osobní články heslem. Nicméně budu ráda, když se i nadále budeme číst, protože mám pocit, že už se "známe" dost dlouho. :) Tak jestli chceš, napiš mi na mail nebo facebook nebo někam a já ti pošlu heslo. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama :D Krtka určitě zkus, je to dokonalý! :)

      Napíšu ti mail :)

      Vymazat
  7. Skvělý článek, miluji takové inspo a sama píšu, navíc v dnešní době, kdy je všechno zavřené je super si dělat radosti přípravou dobrého jídla. :) Já dneska udělala těstoviny ala tiktok, rajčata se sýrem a ještě jsem to vytunila o čerstvou bazalku, vysokoprocentní šunku a nějaký speciální strouhaný sýr. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to mi teď dělá hodně velkou radost uvařit si něco dobrého :) člověk se v tom alespoň zlepší! :D
      Tak ty zní taky dobře! ♥

      Vymazat
  8. Jo těstoviny s kakaem taky znám a nebo pak těstoviny s máslem a mákem. Jinak co se týká jídel už taky nevím co mám vařit a pořád vymýšlet k jídlu, někdy si objednáme nějaký ten fastfood a k tomu jsem narazila na takovou zdravější
    alternativu stravování, což mě docela nadchnulo a jídla vypadají opravdu dobře.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3