Zranění při běhání a Tom Yum!

středa 3. března 2021

 Ahoj, dnes bych s vámi chtěla sdílet dvě věci. Ta jedna je docela negativní, ale i takové věci se stávají. Ta další se týká jídla. Konečně jsem se dostala k tomu, abych si uvařila svou oblíbenou thajskou polévku Tom Yum. A asi tím i začnu, když už jsem to nakousla. 

Tuto polévku jsem si zamilovala někdy na konci léta, když jsem šla trochu s kocovinou s přítelem na rande do thajské restaurace. Na celé velké jídlo jsem neměla pomyšlení a tak jsem si řekla, že si dám nějakou polévku, že to určitě pomůže. Vybrala jsem si právě Tom Yum a úplně jsem se do ní zamilovala a řekla jsem si, že si ji někdy určitě musím zkusit uvařit doma. A k tomu dnes došlo. Musím se přiznat, že jsem ji napoprvé udělala moc silnou. Naštěstí ta jednodušší varianta. Přidala jsem trochu vody a jsem spokojená. Není to teda přesně to, co znám z restaurace, něco mi tam lehce chybí, ale i tak je výborná!

Vycházela jsem z tohoto receptu, ale zaměnila jsem žampiony za hlívu, protože jsem ji zrovna měla v ledničce.



Druhá věc, o které bych vám dnes chtěla napsat, není už tak radostná. Během běhání ve čtvrtek se mi povedlo zakopnout o větvičku. Zprvu jsem se tomu pádu smála, protože to byl fakt elegantní placák přímo do měkké hlíny, v neděli večer už mi to ale přestávalo přijít vtipné. A včera večer to už bylo smutné. Ačkoliv jsem to zprvu necítila, po pár dnech se to ozvalo. Začalo mě šíleně bolet koleno. Včera večer jsem s ním už bez pomoci rukou nemohla hnout vůbec. Šla jsem spát s tím, že se to snad do rána zlepší, že to dnes nebudu vůbec namáhat. Oboje se naštěstí stalo, ale stejně to pořád bolí. Ale už s tím aspoň mohu hýbat. Doufám, že když tomu dám ještě chvíli klidu, bude to dobré úplně, moc se mi teď nechce objíždět doktory, navíc ani žádného ortopeda neznám No, držte mi palce, ať je to oka, já si prostě potřebovala jen postěžovat!

Zkoušeli jste taky někdy vařit jídlo, které jste si vyhlédli v restauraci? Jaké popřípadě a povedlo se vám?
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Sledujte můj YouTube kanál - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

14 komentářů:

  1. Polévku neznám, ale určitě by mi chutnala, jelikož mám ráda všechny suroviny v ní obsažené - vypadá skvěle! :) S tím úrazem mě to mrzí, ať jsi co nejdříve fit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ji rozhodně někdy zkus! :)
      Děkuji, už je to lepší :)

      Vymazat
  2. Doufám, že koleno budeš mít brzy v pořádku! :) Polévka mě moc nezaujala, ale to bude nejspíš tím, že tuto kuchyň příliš nevyhledávám :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, měla jsem teď dva dny klidovku a pomohlo to, takže snad to bude úplně oka :)
      To jo, každý má jiné oblíbené chutě :)

      Vymazat
  3. Tyjoooo Tom Yum vůbec neznám, ale vypadá to luxusně! :) Už jsem dnes psala, že díky blogerkám pěkně asi přiberu! :) Jinak snad se ti brzy uzdraví zranění, opatrně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak z téhle polévky se nejspíš nepřibere, nevidím v ní nic, co by byla katastrofa, takže tu si klidně dopřej! :)
      Děkuji ♥

      Vymazat
  4. Nezkoušela jsem, ale ta polévka vypadá dobře a koleno ať máš brzy v pořádku. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Já dělala Rámen a musím říct, že se mi celkem povedl. Na to, že je to polévka, tak se z ní člověk fakt nají :) Týjo, dávej na sebe pozor a kdyby to bolelo, radši si zajdi aspoň na chíru, aby Ti udělali rentgen. Já jsem se loni taky rozmázla, ale naštěstí z toho byly jen omodřinované kolena :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rámen jsem taky zkoušela a mám ho sakra ráda! :)
      Děkuju, už je to o dost lepší :)

      Vymazat
  6. Snad se koleno vyléčí pořádnou dávkou odpočinku, každopádně, kdyby se i nadále ozývalo, třeba když se znovu pustíš do běhání, raději bych na nějakou ortopedii přece jenom zašla...protože ono kolena nejsou žádná sranda a zdraví máš jen jedno ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) už je to podstatně lepší, každý další den tomu pomáhá :)

      Vymazat
  7. Snad bude tvé koleno již brzy v pořádku :) A jídlo vypadá dobře.
    Já ležím už od včera, nějak se nemůžu skrze krk pořádně hnout :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, už jsem v úterý i běhala a spíš to pomohlo, než aby to uškodilo :D :)
      tak snad to bude brzo lepší :/

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3