Můj květen 2021

sobota 29. května 2021

Ahoj, já už se vlastně ani neudivuji nad tím, jak často tyto články píšu. Přijde mi, že do měsíce minimálně dva. Ale tak nevadí. Květen pro mě byl pěkný měsíc, podnikla jsem během něj i prodloužený víkend na Mácháči, takže na tento měsíc si ráda zavzpomínám. 


Květen jsem zahájila procházkou s kamarádkou, kdy jsme se vydaly na Pražský hrad, který byl v tu dobu čerstvě otevřený. Rozkvetlá Praha je krásná a i rozkvetlý hrad stál za to. Jediné co, tak se těším, až otevřou Jelení příkop celý a ne jen tu část, která je nejhorší jen proto, aby mohli říct, že ten příkop vlastně otevřeli. Já se tam podívala na 17. listopadu 2019, takže vím, že to, co otevřeli, je prostě totální výsměch nám všem. 


Během května jsem se rozhodla, že vezmu kamarádku na výlet do Písku, který máme docela blízko, ale na druhou stranu, já i ona, z něj známe jen centrum, což mi přišlo jako škoda. A ukázalo se, že jsem měla pravdu. Hned za městem mají písečtí naprosto nádhernou přírodu, kde se mohou procházet a i toto přírodní koupaliště! Okamžitě jsem jim to začala závidět a těším se, až Písek poznám zase o trochu víc.

Naše kočka si přinesla koťátka, která jsou naprosto úžasná! Jsou od malinka přítulná, nebojí se a jsou hravá, takže je radost si s nimi hrát. Takové malé, chlupaté pohlazení po duši.

V květnu jsem taky byla na již zmíněném prodlouženém víkendu na Mácháči, ale o tom už bylo řečeno hodně zde, v samostatném článku, proto se tady o tom už rozkecávat nebudu, ale chtěla jsem to tu zmínit. 


V květnu jsem opět začala pořádně běhat. Od začátku roku mě trápí takové menší bolístky, které mě brzdí v tréninku. Zde je můj zatím nejpovedenější. Sama sobě jsem nevěřila, že jsem to zaběhla tak skvěle! Dnes mám také trénink, který ale takhle dobře nedopadne, protože mám zase bolístku, ale zkusím to i s tím. Snad to půjde. Měla bych běžet nějakých 19 kilometrů, ale myslím, že budu ráda, když dám půlku, musím se totiž šetřit, zítra mám v plánu výlet a potřebuji mít nohy v pořádku. 


Tento měsíc jsem také byla po hodně dlouhé době u kadeřnice, o tom jsem vám psala už zde. Nebudu se tedy opakovat, ale opět jsem chtěla mít i tuto událost zaznamenanou, protože se občas k těmto článkům vracím a vzpomínám, co jsem kdy a jak dělala. 


Poslední týden v květnu jsem byla s přítelem v botanické zahradě. Tento rok už podruhé, máme to tam rádi. Chtěla jsem tam hlavně na rozkvetlé pivoňky, na které jsme ale bohužel přišli tak o týden později. Musím si tedy zapamatovat, že na pivoňky mám příští rok jít třetí týden v květnu. To zvládnu. Napíšu si to do kalendáře hned! Cestou z botanický jsme šli přes Trójský zámek, nevěřila jsem, že je otevřený a člověk si přes něj může zkrátit cestu do Stromovky! Hodně příjemná část cesty.

Jak jste se měli v květnu vy? 

Těším se u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Sledujte můj YouTube kanál - zde

12 komentářů:

  1. Tvůj květen musel být moc fajn, hlavně ti závidím, že sis udělala ten výlet na Mácháč. A co si budem, i to kadeřnictví. :-D

    Ať je tvůj červen stejně tak bohatý na zážitky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) jo, oboje bylo super a oboje bych klidně zopakovala :D

      Děkuji moc, tvůj taky! :)

      Vymazat
  2. Hoci ma trochu mrzí, že květen zbehol akosi prirýchlo, tak dúfam, že v červnu bude aspoň trochu teplejšie a že sa to bude aj držať, lebo toto počasie ma už nebaví 😅 A nový účes ti veľmi pristane!

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Minimalizmus v kuchyni — tipy na skladovanie a organizáciu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tak to naprosto souhlasím. To jediné bylo na květnu vlastně divné, ta neskutečná zima..:D
      Děkuji moc :)

      Vymazat
  3. Parádní měsíc. Ty vlasy jsou super. Taky jsem přemýšlela, že se nechám ostříhat na takovou délku. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. To bol super mesiac a tie vlasy ti veľmi pristanú

    RESPECT COCO CHANEL

    OdpovědětVymazat
  5. Já nebyla v botanický zahradě ani nepamatuji. :) Máte pěknou tradici, K článku o Mácháči se dopracuji za chvíli :)
    Můj květen byl plný focení a hledání práce, kterou stále nemohu najít, i když chodím každý týden na dva až tři pohovory.

    Somemthingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžeš? :( achjo :( držím ti palce, ať se co nejdříve zadaří!

      Vymazat
  6. Měla jsi moc hezký květen, procházky jsou fajn a s během ti také fandím - jen tak dál! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3