Velikonoční TAG

středa 23. března 2016


Ahojte,
dnes přicházím s tématickým článkem. Vždyť Velikonoce jsou fakt už za dveřmi! :)

1. Těšíš se na Velikonoční pondělí nebo se ho děsíš?
Nemůžu mluvit ani o těšení se a ani o tom, že bych se ho děsila. Zkrátka, ve vesnici, kde já bydlím, tyto tradice nikdo nedodržuje. Takže jestli jsem za celý život byla vyšlupaná jednou nebo dvakrát, tak už i to je moc. Pro mne to bude prostě pondělí, kdy nemusím do školy. 

2. Jak vypadá tvoje Velikonoční pondělí?
Většinou jezdíme na návštěvu k babičce na oběd. Půl dne strávíme tam, většinou je divná atmosféra, protože jezdí i táta a on mamky rodinu moc rád nemá, s babičkou má klasický vztah jako mají ve filmech chlapi s tchýní. Úplně se nesnáší. Tetu, strejdu a ani sestřenky taky nemusí. Jediný člověk, kterého tam snese je děda, ten mu totiž pomáhá v lese. Takže při návštěvě se spíše jenom směju tomu, jak se táta s babičkou pošťuchujou. 

3. Necháváš se vymrskat dobrovolně?
Ano, nechávám se nevymrskat dobrovolně.

4. Co dáváš koledníkům?
Když se mne ještě dříve snažil vymrskat bratr, tak jsem mu akorát sebrala pomlázku (ještě jsem byla silnější a přeprala jsem ho) a dala jsem mu pořádné vymrskání. Teď už si to netroufnu a nikdo jinej se mne nesnaží mlátit vrbou, takže jim nedávám nic. :D

5. Upekla jsi někdy velikonočního beránka?
Musím se přiznat, že ne. Vždy jsem ho jenom jedla.

6. Umíš uplést pomlázku?
Netuším, nikdy jsem to nezkoušela. Myslím, že bych nezvládla takovýto držadlo a že to ostatní zase taková věda nebude.



7. Už tě někdy vykoupali ve vodě, abys neuschla?
Ne, upřímně o tom teď slyším poprvé. :D

8. Chodíš po dvanácté s pomlázkou na kluky?
A o tomto taky slyším poprvé. Já jsem to vždycky oplácela hned.

9. Jaký máš celkově názor na Velikonoce?
Velikonoce jsem dřív měla hodně ráda, chodili jsme totiž po vesnici s řehtačkami, něco jsme si vydělali a hlavně mne to hrozně bavilo. Od té doby, co už nechodím je to spíš čas, kdy přijede bratránek a dělaj s bratrem bordel, takže spíš čas spojený s bolestí hlavy kvůli řevu puberťáků. 

10. Králíčci nebo kuřata?
Já měla vždycky radši králíčky, přišli mi takový roztomilejší.


11. Chodila jsi někdy na pomlázku?
Ne.

12. Pečeš nějaké Velikonoční dobrůtky?
Opět bude odpověď stručná. Ne.

13. Zdobíš si Velikonočně dům?
Jako přímo já ne, ale mamka vždycky něco nazdobí. Já vždycky zdobila jenom vajíčka. 

Tak doufám, že se Vám dnešní TAG líbil. Dejte mi vědět, jak prožíváte Velikonoce Vy. :)

Vaše

Zdroje obrázků: google.com

10 komentářů:

  1. Pěkný, tématický, tag. :)) Tyjo, tak letos jdou Velikonoce docela mimo mě, mám je totiž bohužel pracovní. Jediný volný den mám v neděli. :(
    Tak ti přeji, ať si Velikonoce užiješ u za mě. :D A nech se pořádně vymrskat. :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě nemá kdo moc vymrskat :D taky budu mít spíš pracovní (už se mi kupí věci do školy), takže tímhle jsem si chtěla připomenout, proč mám vlastně v pondělí volno :D

      Vymazat
  2. Veľmi milý tag :) Ja som veľkonočného barančeka ešte nikdy nejedla. Popravde som ešte žiadneho ani naživo nevidela (okrem obchodu). V našej rodine sa to skrátka nepripravuje...

    OdpovědětVymazat
  3. Jediné na co já se o Velikonocích těším je jídlo :D Jinak tyhle svátky vůbec nemusím..

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to mě mrzí, že máte u oběda u babičky tak napjatou atmosféru.. Snad to bude třeba letos lepší nebo bych ti to teda aspoň přála, je to smutné, když takhle rodina nedrží pohromadě :( Ale snad to bude v pohodě a užiješ si to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už to skoro ani nevnímám, jak žádnou jinou variantu obědu u babičky neznám :) Ale jinak děkuju :)

      Vymazat
  5. Tak to ani nevíš, jak ti závidím, že jsi byla vyšlupaná jen tak málokrát.. já jsem si kolikrát po Velikonocích nemohla ještě ani týden sednout :D Fakt hrůza.. teď už se naštěstí nechávám zapřít a ke dveřím zásadně nechodím ;)


    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Já velikonoce nikdy neměla moc v oblibě. Jako malá jsem je neměla ráda kvůli tomu, jak někteří kluci byli až suroví. Když jsem vyrostla, přišlo mi trapné jít ke dveřím, otevřít, nastavit zadek a čekat než odříkají nějakou básničku. Celkově se mi tenhle svátek nelíbí a nikdy nelíbil. Chápu, že je to tradice, ale já bych jí klidně vynechala. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkný článek. Já teda Velikonoce nemám moc v lásce. Nehejtuju to, ale nemá pro mě žádný význam to slavit. Jako malou holku mě to bralo, ale po letech už to omrzelo. Přijde mi, že pro nekřesťany jako jsem já Velikonoce nemají žádný význam. Je to prostě jedna z mnoha tradic, kterou neslavím. :)
    Catherine Ribbon

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3