Zapomněla jsem si dělat radost

čtvrtek 10. března 2016


Ahojte,
dnes přicházím s pár postřehy od doby, kdy jsem začala chodit do školy v Praze.
Možná jste to už někdy zažili. Máte rádi nákupy, jezdíte na ně jednou za půl roku do většího města a těšíte se, jak budete nakupovat, až v tom větším městě budete jednou žít. Pak do něj přijedete a na nákupy nemáte vůbec čas a ani peníze, což Vám dojde ani ne po měsíci, co musíte nakupovat jídlo. Nákupy tedy vzdáte. A jenom se soustředíte, abyste nevyhodili moc peněz za jídlo. 

Po půlroce žití v Praze jsem zjistila, že jsem si pro sebe jen tak za celou dobu skoro nic nekoupila. (Skoro nic rozuměj asi 5 kusů oblečení.) A úplně jsem zapomněla, jaký to je, si jen tak udělat radost. Na takovéhle věci by člověk neměl zapomínat, myslím. Je důležité si občas udělat radost a já na to zapomněla. Skoro jsem i vypustila to, jaké to je, když si domů přivezete nový kus oblečení a zkoušíte si ho doma před zrcadlem. Teď jsem si to naštěstí připomněla. Začala jsem být hrozný hamoun, co se týče peněz, co jsem v Praze. Na peníze na účtu sahám jen když potřebuji jídlo, peníze na bus a nebo něco do školy. Ještě si odkládám každý týden 50 korun na nový mobil. A do této pokladničky si dávám i všechny peníze, které dostanu k svátku, narozeninám, Vánocům... Není tam teď malá částka, ale na tyto peníze prostě taky moc sahat nechci. Ne, že bych potřebovala nový mobil, ale vysnila jsem si iPhone. A až se mi ten můj rozbije, dávám tomu takový 1,5-2 roky, tak aspoň budu mít něco našetřeno a pak si udělám tu největší radost. Úplně se těším na to, až si koupím mobil za své peníze a ne zas mobil od rodičů. Mám ráda ten pocit, když si na něco sama vydělám nebo ušetřím. Je to prostě hned jiná radost, než když všechno platí rodiče. A ani jim nechci přitěžovat, už takhle mi platí kolej a jídlo v Praze. Tak. Už se těším, až si tuhle radost udělám!

A tento týden jsem si konečně udělala menší radost a pořídila jsem si tento krásný blejzr. V dohledné době s ním udělám i outfit, takže uvidíte i jak vypadá na postavě. :)








Takže lidi, prosím Vás, nezapomínejte si dělat radost!

Vaše

PS: Rozprodávám část svého šatníku na VINTED, takže jestli si chcete udělat menší radost za málo, budu ráda, když se tam mrknete :)

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentáře <3