7 důvodu, proč milovat a nesnášet svých 160 centimetrů

pondělí 12. září 2016

Ahojte,
už jsem znuděná neustálým ležením a nic neděláním. Rozhodla jsem se tedy, že opět napíšu článek. Pustila jsem si jeden starý díl Pretty Little Liars jako zvukovou kulisu a zapřemýšlela jsem si nad tím, co mi vadí a nevadí na tom, kolik měřím. Pouhých 160 centimetrů. Jo, jsou na tom lidi asi i hůř, ale tak stejně si musím postěžovat a pochlubit se! Tak jdeme na to.



Co mi na mé výšce vadí?
  • Co mne na své výšce vytáčí snad nejvíce je to, že když nesu normální igelitku, tak si ji dřu dnem o zem. Takže jestli nechci, aby mi brzo něco z ní dnem vypadalo, musím se divně natočit a  nebo ji prostě nosit jako dámička kabelku. Ani jedno nevypadá dobře a většinou mne toto stojí  veškeré mé nervy na celý den. Tudíž se s těmito igelitkami fakt nekamarádím.
  • Jako další důvod tu mám naprostou klasiku, na kterou si malí lidé stěžují. Na nic nedosáhnu.  Doma si proto musím pořád s sebou tahat židli, na kterou si stoupnu a konečně si něco podám. V  obchodě to pak vypadá tak, že když mne zaujme něco, co je pověšené moc vysoko, tak se toho radši  vzdám, než abych někoho prosila o sundání. Je pak vtipné, když jde nakupovat s kámoškou, která je  menší než já a ta mi poví: "Léňa, sundej mi to, já tam nedosáhnu."
  • Když jste malí, nepotřebujete pořád od lidí slyšet, že jste malí. A z mého okolí mi to pořád  někdo připomíná. Jako by se na to dalo zapomenout. Nejhorší bylo, když mi jeden kamarád řekl, že  jsem ještě menší, než si myslel. Na to je snad nejvýstižnější tento obrázek.

  • Je vůbec nějaká holka, která by nikdy nesnila o tom, že bude jednou modelka? Já mezi ně tedy rozhodně nepatřila. Už jako malá jsem se oblékala do šílených kombinací oblečení a bylo mi jedno, že to k sobě vůbec nejde a hrála jsem si na modelku. Ale kdo by chtěl mít modelku liliputa, že?
  • Jít nakoupit oblečení, hlavně kalhoty je také pořádně za trest. Buďto jsou Vám kalhoty dlouhé a nebo Vám prostě nesedí na zadku. Takže sehnat dokonalé kalhoty? S tím se radši rovnou rozlučte a začněte hledat kalhoty, které když se zkrátí, tak budou dokonalé.
  • Dále tu jsou věci, které když si pořídíte, budete vypadat ještě menší, než jste. Velké kabelky a maxi sukně. Musíte pořád ukazovat své nohy, když chcete mít na sobě sukni a když si chcete vzít víc věcí než jen klíče, mobil a peněženku? No já osobně radši beru batoh. 
  • Poslední věc, která mne vytáčí ohledně mé výšky mne vlastně začala vytáčet teprve nedávno. Při příchodu na vysokou školu jsem zjistila, že senzory na světlo na záchodem mne nechtějí snímat. Musím tudíž vždy dojít téměř až do kabinky a pak teprve se to zatracený světlo rozsvítí! Ale takhle blbý jsou třeba jenom senzory u nás ve škole, ale stejně tam trávím dost času a hrát si na slepce pokaždé když jdu na záchod? Nic moc pocit. Rozsvěcovat světlo na mobilu? Jen když si ho nezapomenu ve třídě.

A teď věci, které jsou na této výšce fajn!

  • Znáte ten pocit, když jdete na prohlídku hradu a nebo zámku a před sebou máte nízké dveře a průvodkyně a nebo průvodce Vám říká, abyste sklonili hlavu jinak se do ní bouchnete? Všichni pak urputně sklání hlavu a víte co já? Projdu si normálně a do hlavy se nebouchnu! 
  • A kdo by občas nechtěl být neviditelný. S mou výškou mi nedělá problém se ztratit v davu a to si přiznejme, komu by se to občas nelíbilo! Jednou jsem se dokonce ztratila i v davu Korejců, jsem asi fakt malá.
  • Co je malé, to je roztomilé. Přesně tak. A to je ten největší důvod, proč být malá.
  • Kolikrát jsem slyšela, jak si velcí lidé stěžují, že musí mít delší postel a peřinu, že jim z nich jinak koukají nohy. A víte co? My liliputi se vejdeme téměř pod každou peřinu a některým by stačila i dětská postel! A je fajn mít všechny končetiny schované pod peřinou a ne vlající ve vzduchu. 
  • Ušetříte. Není asi žádným tajemstvím, že v supermarketech jsou nejdražší položky v úrovni očí průměrného člověka. Tudíž Vaše úroveň očí je hluboko pod průměrem, takže si v klidu vyberete mezi levnějšími položkami a je Vám krásně. 
  • Cestování. Ať už autobusem a nebo letadlem. Ono vlastně i autem. Málo kde je plno místa na nohy, takže kdo má nejkratší, vyhrál a vejde se všude a rozhodně pohodlněji než velcí lidé! A to fakt stojí za to.
  • A jelikož jste tak malí, těžko k sobě jako holka seženete ještě menší protějšek. Odpadávají tedy starosti s tím, jestli si můžete a nebo nemůžete vzít podpatky, aby se Váš protějšek necítím divně, že je menší než Vy. Můžete tedy randit téměř s každým a také můžete nosit podpatky pořád! 


Tak to by ode mne bylo dnes vše. Doufám, že se Vám článek líbil. Napište mi schválně jaké problémy a výhody máte se svojí výškou Vy.

Vaše


48 komentářů:

  1. Hezky napsaný :) ty senzory mě docela dostaly :D

    OdpovědětVymazat
  2. a senzory na dveřích v nákupáku :D to je taky peklo! já mám teda 166, ale i tak tě chápu :D i když ve 20 mít 166? ok :( ale s těma taškama to mě taaak stve! Horši jak to už je jen nakupování kalhot a prosení na kolenou babičku, aby mi je zkrátila, že sou fakt krásný, ale DLOUHÝ!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem se je naštěstí naučila zkracovat sama :D

      Vymazat
  3. :D Ja mám 154 :D takze to velmi dobre poznam ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Je mi 20 a mám 161 cm, naprosto tě chápu :D Někdy v obchodě skáču jak debil abych si něco vzala, lidi jen čuměj a prostě nepomohou :D Takhle jsem naposledy svrhnula lízátka :D (KRUCI kdo musí dávat chupa chups tamhle někam do háje aby na ně člověk nedosáhl) Když se předpokládá že je budou chtít malé děti a ty na ně nedošáhnou? :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda :D na lízátka jsem zatím vždycky dosáhla :D tos na to měla docela smůlu :D

      Vymazat
  5. Já mám taky 160 a přesně vím, jak se cítíš :D To se senzorami se mi ještě nestalo, ale je to vtipný :D

    OdpovědětVymazat
  6. Naprosto se vším souhlasím, ačkoliv tedy nemám přesně 160, ale ždibec navíc :D Pořád jsem ale taky malá, takže se to počítá xD Nejhorší to je, když člověk něco potřebuje a nedosáhne na to :D Imaginareum

    OdpovědětVymazat
  7. Nejdřív jsem četla, že ses ztratila ve skupině kojenců :D 4lánek se ti povedl! :D

    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to bych musela být fakt extrémně malá :DDD děkuju :)

      Vymazat
  8. Pravdivý článek, já jsem tedy taky opravdu malá, sice asi vyšší než ty,ale i tak... :)))

    OdpovědětVymazat
  9. 160 zase není tak málo...kéž bych měla 160 :D :D

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem naopak vždycky chtěla být malá. Mám však celkem obyčejnou výšku, nějakých 168, čímž jsem trochu v proudu a to se mi nelíbí. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Já měřím cca 172 cm a můj největší problém je, že všechny kalhoty jsou vlastně třičtvrťáky, hlavně když se jedná o legíny.

    OdpovědětVymazat
  12. Co bych dala za 160 cm :D Mám 173 :D a občas mě to štve, že jsem vždy SKORO nejvyšší :D

    OdpovědětVymazat
  13. Super článok :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  14. musím povedať, že toto je nesmierne podarený nápad na článok, presne také originálne témy milujem :) sama meriam tak 164cm a tiež poznám problémy s (ne)kupovaním nohavíc, je to otrava!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) ale určitě už toto téma dělal i někdo přede mnou :)

      Vymazat
  15. Moje milá, teď mi přímo mluvíš ze srdce! :D Ani nevíš, jak jsi mě tímhle článkem potěšila. Já sama jsem ještě o trochu menší, než ty a vyrovnávala jsem se s tím různě a v článku jsem se viděla každou chvíli (a obchody? Někdy i do toho dětského oddělení musím zavítat!). Ale teď už mi to vadit přestává... :) Má to opravdu něco do sebe.

    Také sama nejvíce propaguji ono slavné - co je malé, to je milé / roztomilé. Protože je to tak. :) A ještě k tomu můžu přidat jednu věc... miluji to hlášku při focení, nebo v mém případě při vystupování - aneb malí dopředu, velcí dozadu! Ha! To se pak cítím jak královna... :D

    Prostě, všechno má své pro a proti, ale kdo by se prostě nechtěl vlézt všude, že jo? :D Trpajzlici rulezz!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem zapomněla zmínit :D já se tomu dětskému bráním, ale mamka mne tam pořád posílá :D jsem si jistá, že by mi to fakt bylo :D
      Jo, to focení, to máš taky pravdu :DD
      Jsem ráda, že jsem tě tak potěšila :3

      Vymazat
  16. je mi 21, měřim 162. do toho mám docela dětskej ksichtík, takže kromě toho, že nedošáhnu na horní poličky na lince, nebo v obchodu na horní regály, mám taky dost velkej problém si za barem koupit drink, aniž by mě barmanky nesjížděly ostrym pohledem a kolempijící si neťukali na čelo.. :D
    Jinak se všema bodama souhlasim, senzory na hajzlíkách jsou svině! :D
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne se snad ještě nestalo, že by po mě nechtěli občanku, když si něco objednávám a to je mi taky 21 :D

      Vymazat
  17. No hele, já brala svou výšku jako tragédii, ale teď už ne. Když vidím kolem sebe ty vysoké holky, co nemůžou mít poddpatky, aby nebyly vyšší jak jejich přítel nebo ty holky, které se rvou o každý kousek oblčení, protože velké velikosti už moc nejsou, tak se jen usmívám. Můžu nosit cokoliv s jakkoliv vysokýma podpatkama. Můžu chodit s kýmkoliv, protože každý kluk je vyšší jak já :D
    Vlezu se kamkoliv a je sranda, když se nemusím skrčovat někde v podzemních chodbách nebo na jiných výletech (narozdíl od mých kamarádů). Navíc jako malá holka na fesťáku vždy najdu někoho, kdo mě vyzvedne :D Naše výška 160 cm je dokonalá! :)

    Giveaway na září 

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš naprostou pravdu :D ale nějakej ten centák navíc by se hodil :D

      Vymazat
  18. Se svými 164 cm nejsem o moc vyšší, ale jak se říká, co je malé, to je hezké :-D! Jinak originální článek :-).
    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Hahaha, musím říct, že jsem se upřímně zasmála :D :) Já teda tenhle problém/výhodu rozhodně nemám, ale baví mě číst, jak to má ta druhá strana :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsem pobavila :D bud ráda, že to nemáš stejně :D

      Vymazat
  20. Také jsem se pobavila.. :D Měřím 164 cm a sehnat kalhoty je tedy něco..., nejraději nakupuji kalhoty v dětském F&F, tam mi sedí krásně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, dětské v FF? Tak tam taky zkusím zajít, děkuju za tip :)

      Vymazat
  21. Vždy som si pripadala celkom vysoká, a zrazu asi tak v 14tich som prestala rásť, a odvtedy ani centi!! :D takže som sa zastavila na 165 centimetroch. Nohavice buď ťahám po zemi, alebo keď sú mi dobré na dĺžku tak zase zlé v páse :D Ale zase podľa mňa je zlaté keď je potom chlapec vysoký a dievča nízke, je to rozkošné :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, sama to znám :) Můj přítel je takový menší obr :D

      Vymazat
  22. Jejda, už som narazila asi na 2-3 podobné články, to je super, že je nás toľko malých. :) (Taktiež som písala jeden, tu, začíname asi nejakú vzburu. :D )
    No, každopádne, to s tým ťahaním tašiek po zemi mne osobne nenapadlo, ale je to svätá pravda! Furt som si to premeriavala, či je to nami, že sme také zakrpatené, alebo s tým majú problém aj "normálni" ľudia, lebo však ruky nám končia každému pri stehnách. :D Ale tak asi to tak nebude, no...
    Ďalej to večné upozorňovanie na to, že sme malé... "ahoj, krpec"... My vysokých na to neupozorňujeme! :D
    Čo sa týka veľkých kabeliek, aj pri tých som rozmýšľala či je to mnou, že s plnou kabelou vyzerám tak smiešne, radšej to už tiež nenosím. Len zase aj s plným veľkým batohom si pripadám úplne rovnako. Preto na prespávacie udalosti všade nosím menší kufor a každému to pripadá divné, čo nechápem, lebo divnejšie by bolo nosiť na sebe ten obrovský turistický batoh, veď by som ho vláčila po zemi. :D
    Ale je pravda, že tie výhody sú viac než super. Minulý týždeň som cestovala busom 12 hodín, mne bolo super, ale neviem si predstaviť ako to vnímajú tí vysokí ľudia. To, že sa vleziem do hocijakej postele pod hocijakú perinu si tiež vážim. :D Aj to skláňanie sa pod vecami... priateľ si v mojej izbe vždy obije hlavu o môj luster, a ja popod normálne prejdem. :D
    Ozaj, ešte naposledy k tomu, že sme roztomilé... no, možno, len nám zase každý tipuje menej rokov, čo zatiaľ ešte nie je bohvieako výhodné, to možno tak o 15 rokov. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To s téma taskama mne na tom všem snad štve nejvíc xD a to si zas velkou tašku vezmu, ale fakt jen batoh, to vzdycky chvíli preziju xD jen batoh ale, krosnu bych na sebe nevzala :) když jedeme s přítelem na dovolenou, tak ja mám milion různých poloh v buse a on se chudák musi porad krcit :) a jednou oceníme i to, ze vypadáme mladší :)

      Vymazat
  23. Skvelý článok! :D Ako keby si mi z duše hovorila. Mám 157 centimetrov a mám presne tieto problémy. Spolužiaci sa ma stále zvykli pýtať, že ako sa dýcha tam dole :D
    World of Nicol | Back to school giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak se ti dole dýchá? :D na to se me naštěstí jeste nikdo nezeptal xD

      Vymazat
  24. nesouhlasím jen s bodem, že pro nás nejsou vhodné dlouhé sukně/šaty, chce to jen najít ty správné, pak je to jedna radost nosit i tento druh oblečení :) jinak já jsem docela ráda malá, malé holky vypadají roztomile a jak píšeš - můžeme randit s téměř kýmkoliv :D

    www.nikola-s.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Jó senzory, to jsou hrozné zlo. :D

    Mamka se mi často diví, proč si na něco beru židli, vždyť to není vysoko. Je o deset centimetrů vyšší než já a to kupodivu dělá hodně... :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3