Jak oblékat malou postavu?

neděle 16. října 2016

Ahojte, 
na svou výšku jsem už narážela v článku 7 důvodu proč milovat a nesnášet svých 160 centimetrů. Jak se ale vlastně oblékat, když Vám zrovna výška nebyla dopřána? Na to se spolu dnes podíváme! :)

Podpatky a zase podpatky
Která z nás malých o tomto triku neslyšela? Nejenom že podpatky vypadají skvěle a jsou ženské, dokonce Vám opticky prodlouží nohy. A to přece chceme, ne? Nebojte se tedy podpatků, najděte si nějaké pohodlné a naučte se je nosit. Pozor ale na pásek u kotníku, je lepší se mu vyhnout. A pozor taky na až moc vysoké podpatky, v mých očích to vypadá docela vtipně a určitě nebudu jediná.


Vyhněte se širokým sukním a kalhotům 
I široké nohavice a sukně nás mohou opticky zmenšit. Snažte se tedy nosit upnuté kalhoty a spíše kratší sukně. Úzké kalhoty budou nejlepší ve zkrácené délce.

Ohrnuté kalhoty
Další věc, které je dobré se vyhnout, jsou ohrnuté kalhoty. Já vím, ty z obchodů jsou nám dlouhé a ohrnutí je nejjednodušší způsob, jak je zkrátit. Dejte si ale tu práci a naučte se si kalhoty zkracovat nebo je svěřte nějakému odborníkovi. Bude to vypadat určitě lépe než ohrnuté kalhoty.

Nezastrkujte kalhoty do kotníkových bot
Vždy je lepší nechat kousek kůže koukat a ne nohavice rovnou nacpat do bot. Je to sice pohodlnější a v zimě i lepší, ale pokud to počasí jen trochu dovolí, pořiďte si kalhoty, který budete mít nad kotníky a noste je ke kotníkovým botám.

Jednobarevný outfit
Když zvolíte outfit ve stejném odstínu, přidá Vám to taky opticky pár centimetrů. Pozor tedy na hodně barev a i vzorů na sobě. Nejlépe se protáhnete tmavými barvami. Není vhodné nosit trička s velkými nápisy. A na vzory taky pozor, budou Vám sedět spíše ty menší.


Svislé proužky
I svislé proužky se můžou stát našimi kamarády. Na kalhotech, na tričku. Pozor ale zas na jejich četnost, ať nejste pruhovaní od hlavy k patě.

Vysoký pas
Dobré je taky nosit kalhoty, kraťasy a nebo džíny s vysokým pasem. I tato maličkost Vám pomůže k zdánlivě vyšší postavě. A jako bonus hezky zvýrazní pas.

Krátké sukně
Jestli se na to cítíte a máte hezkou postavu, dobrým kamarádem Vám mohou být i krátké sukně. I ty dokáží protáhnout postavu o pár centimetrů.

Tříčtvrteční kalhoty nebrat
Stejně jak dobře prodlužují postavu krátké sukně, tak dobře ji zkracují právě tříčtvrteční kalhoty. Zkracují a rozšiřují. Což za to rozhodně nestojí.

Pozor i na over sized věci
Na vysokých modelkách tyto věci vypadají krásně, ale na nás nízkých vypadají jako pytel od brambor. Kdo by si chtěl dobrovolně přidávat kila? Over sized věci totiž přidávají kila navíc a to je na nízké postavě mnohem nápadnější než na vysoké modelce.

Malé kabelky a úzké pásky
O tomto už jsem mluvila v předchozím článku. Čím menší kabelka tím lépe. Když potřebuji vzít více věcí, volím radši batůžek než velkou kabelku. Dobrým pomocníkem jsou i úzké pásky.


Jemné šperky
Pokud jste menšího vzrůstu, je dobré se vyhýbat velkým a nápadným šperkům. O velkých náramcích, náušnicích a náhrdelnících si můžeme nechat jen zdát. No, já to občas poruším, pššt. Je dobré nosit nemohutné visací náušnice.

Vysoko vyčesané drdoly a culíky, copánky
I vlasy Vám mohou pomoci s bojem s malým vzrůstem. Když své vlasy vyčešete do vysokého drdolu a nebo ohnu, přidá Vám to pár centimetrů a to nejen těch zdánlivých.


Výstřihy do "V"
I tento střih svršků Vám bude lichotit. Jen dejte pozor na to, ať nemáte výstřih až do rozkroku, to by už tak dobře nevypadalo.

Pozor i na prodloužené střihy
Dlouhé košile a topy sice vypadají také skvěle, ale Vaší postavě zase jenom uškodí. Opticky zkrátí nohy a odříznou Vám Vašech pár cenných centimetrů. Takže na to taky pozor.

Pouzdrové šaty, sukně a áčková sukně ke kolenům
Ani těmito třemi kousky nic nezkazíte. Spíš naopak. Je tedy dobré nějaké takovéto kousky mít ve svém šatníku.


Tak to bylo mých pár tipů, kterými je dobré se řídit, pokud jste malé a nechcete vypadat ještě menší a jako bonus k tomu - tlustější. Není to vše z mé hlavy, jsou to tipy, které jsem za pár let, co řeším oblékání, posbírala. Doufám, že Vám to pomůže a budete se ve svém těle cítit lépe. 

Vaše 





21 komentářů:

  1. Ja si tiež musím občas dávať pozor, čo si oblečiem.... alebo teda skôr, musím hľadať najmenšie kúsky. :-D
    BlogByWeilynn

    OdpovědětVymazat
  2. Vidíš, já mám bezmála 180cm a oblékat se taky není úplný med. Mám neustálé problémy s délkou kalhot, délkou rukávů a podpatky taky ve většině případů nechávám doma, protože pak nad všema trčím jak žirafa :) Ono ani být vysoká není vždycky výhra :)
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  3. Jeee, tak to je super článek!! Na mých, asi, 152 cm jako dělaný. :D Akorát já to mám ještě těžší, jelikož jsem k tomu ještě silnější. :D Takže jak obléct malou a zároveň tlustou postavu, to by mohl být námět na další článek :D :D :D Ale jako dobré tipy, řekla bych, že ve všem máš pravdu. :) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se silnější postavou nemám žádné zkušenosti, tak by se mi to těžko psalo :D ale můžeš to zkusit ty :)
      a jinak děkuji za hezký komentář :)

      Vymazat
  4. Super tipy, ja si prijdu jako prcek, tak budu muset zacit s podpatky haha

    LUCY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těmi jsem taky ještě pořádně nezačala, ale plánuju to už nějaký ten rok :D

      Vymazat
  5. Veľmi dobry článok podľa mňa ;) nikdy som sa nad tým takto nezamýšľala ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Radši být malá, než vysoká. Fakt. Můžete si pomoct podpatky a dalšími super triky. Vysokou postavu ale prostě neschováš :D Mám 168 cm a jsem za ně nejšťastnější!

    Blog by Vea

    OdpovědětVymazat
  7. Já bych si strašně moc přála nezastrkovat si kalhoty do kotníkových bot, ale nemůžu si pomoc, asi bych jinak umrzla :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  8. Super tipy a pekný článok :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  9. Super článok, nízkym dievčatám určite pomôže:) Ja mám skôr opačný problém, som vysoké, takže s obliekaním až taký problém, jedine, že mi je väčšina riflí krátkych:D

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý tipy, většinu z nich praktikuju, ale jednou jsem se totálně spálila, když jsem si vzala kotníčkový sandály a sukni. Ubrala jsem si asi tak půl metru :D Co se dá dělat. Jsem ale hrozně ráda, že jsem malá :D

    OdpovědětVymazat
  11. Super tipy. Urcite jsem se zase priucila neco navic ;) Naoplatku ti doporucim super obchod se sperky, ze ktereho jsem doslova ucarovana. Je to eshop https://www.goldeligius.cz/ , kde jsem si jiz objednala, nausnice a retizek a opravdu paradni kousky. Ted budu zakladat blog, tak pak poslu odkaz. Pa

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3