Na slovíčko s eL: Podzim

sobota 8. října 2016



Ahojte,
dnes jsem pro Vás a i tak trochu pro sebe připravila nový formát článků. Jmenuje se to "Na slovíčko s eL". Chtěla bych jednou za čas přicházet s jedním tématem, o kterém bych se Vám rozepsala. Během článku bych kladla různé otázky s tím související a vy byste mohli na tyto otázky pod článkem odpovídat a když byste chtěli, tak můžete k tomu něco svého říct a nebo i klidně reagovat na jiné komentáře a diskutovat spolu. Já samozřejmě na každý Váš komentář odpovím, takže mi klidně můžete položit nějakou otázku. A nebo kdybyste se mě chtěli na něco zeptat, abych se rozepsala při dalším "Na slovíčko s eL", klidně můžete. Celá série článků se bude samozřejmě vyvíjet, takže to, co tu předvedu dnes nemusí být konečný.

A jen tak mimochodem, blog dnes dosáhl svého 10000. zobrazení! Mám radost, děkuji Vám. :)

Přemýšlela jsem, jaké bude to první téma a při pohledu z okna jsem měla jasno. Podzim. Je teď už všude kolem nás, tak proč o něm nehodit řeč? Kdo z Vás ho má jako nejoblíbenější roční období? :)




Já a podzim
Podzim jsem nikdy neměla moc ráda. Vždy byl deštivý a připomínal mi, že brzy přijde zima a sníh, což mám snad ještě méně ráda než podzim. Na výtvarné výchově, kam jsem chodila od druhé do deváté třídy, jsem vždy poznala příchod podzimu tím, že jsme byli vyhnaní ven, abychom si nasbírali listí, které budeme následovně malovat. A to mne také nebavilo, protože jsme to dělali každý rok. Přestala jsem pak mít ráda barevné listí. Ale to se už změnilo. Teď je pro mne právě barevné listí jednou útěchou před podzimem. Jak vnímáte barevné listí vy?

Svíčky 
Sychravým a studeným počasím pro mne začíná sezóna svíček, která trvá až do konce zimy. Svíčky mě uklidňují s cítím se v jejich přítomnosti mnohem lépe. Hlavně když to jsou nějaké vonné. Provoní celou místnost, můžu se jen tak koukat do jejich plamene a přemýšlet a nebo si o plamínek ohřívat mé věčně ledové ruce. Nikdy jsem ale nevyzkoušela známé Yankee Candle, tyto levné mi zatím stačí. Možná je to tím, ze Yankee Candle jsem ještě neměla a když se koukám na ty jejich ceny, radši to ani dělat nebudu. :D Jaké máte Vy zkušenosti s Yankee Candle?


Podzimní oblečení
Jestliže jsem se zmiňovala o mých věčně zmrzlých rukách, zapomněla jsem přidat, že jsem vlastně zmrzlá pořád celá. Téměř žádné oblečení mne stejně nezahřeje, takže ve výsledku se neustále klepu kosou. Možná to bude tím, že ani žádné podzimní svetry nemám. Právě nějaký takový svetr se vydám v pondělí hledat, tak snad i úspěšně. Kabáty a bundy mne nebaví, kalhoty zase celý půlrok také ne. Při pomyšlení na sukni se pro jistotu klepu už dopředu a při ranní mlze vlastně ani nemám náladu přicházet s nějakým promyšleným outfitem. Prostě na sebe narvu co nejvíce oblečení to jde a jdu. Máte doma hodně teplých svetrů? V jakém obchodě mají podle Vás velký výběr těchto svetrů?

Knížky a čaje/horká čokoláda/kafe
Jakmile vidím venku počasí, které pravděpodobně uvidíte, když se podíváte z okna, mám chuť zalézt do peřin a přečíst si nějakou tu knihu. Zrovna mám rozečtenou knížku "Než jsem tě poznala" a je fakt hezká, takže jestli o ní někdo přemýšlíte, určitě si ji přečtěte. A co jiného k nějaké dobré knížce uvařit než čaj? (No v mém případě to teď je spíš horká čokoláda.) Na podzim je toto pro mne ideální aktivita. Ležet zahrabaná v posteli (je mi teplo), číst si (nenudím se) a pít horký čaj (nemrznou mi ani ruce). Jaká je Vaše nejoblíbenější aktivita na podzim?


Nadkolenky
Sice jsem před chvílí vyloučila, že v tomto počasí nosím sukně a tak, ale nikdy neříkej nikdy. Když nosím kalhoty moc dlouho, tak většinou dostávám takovou "depresi". No prostě mne už ty kalhoty pořád dokola nebaví. A když ani doslova nemrzne, vezmu si sukni, silonky a na ně ještě nadkolenky a jsem spokojená. Ovšem do doby kdy musím čekat na MHD. Nosíte nadkolenky/podkolenky?

Pumpkin spice latte
Tuto kávu jsem sice ještě neměla, ale vždy, když slyším slovo "podzim", tak mi vyskočí všechny ty Starbucks plakátky, které dělají reklamu právě na tuto kávu. Vždy přemýšlím, jestli to ochutnám a zatím se tak nestalo. Chutná Vám?


Škola
Komu by se tato instituce nevybavila, když slyší slovíčko podzim. Škola je další důvod, proč jsem jako malá nechtěla o podzimu ani slyšet. Teď nechápu proč, co mi na té základce a nebo gymnáziu vadilo, když jsem se ani neučila a chodila jsem si tam popovídat s kamarády? :D

A co vy a podzim?

Vaše









8 komentářů:

  1. Podzim je moje nejoblibenější roční období. I proto mám na blogu podzimní giveaway. Zapoj se :-)
    http://siraelxy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Podkolenky nenosím, ale občas vidím outfit, ve kterém vypadají skvěle :) A co se týče mě a podzimu, řeknu to jasně a stručně, nejsme kamarádi :D

    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si je ven vemu taky vždycky tak jednou za podzim, ale doma je nosím hodně ráda :)

      Vymazat
  3. Mám ráda podzim, přesně díky tomu barevnému listí, svíčkám, knihám a kakau. :) Musím souhlasit, ani já nikdy nevyzkoušela Yankee Candles a ani Pumpkin Spice Latté (pochybuji, že by mi chutnalo!). :) .. Podzim je krásný, ale já radši jaro. :)
    Jinak nápad na články super!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna včera jsem se o tom latté zmiňovala kamarádce a říkala, že to není moc dobré :D

      Vymazat
  4. Veľmi zaujímavý a originálny nápad. :) Inak máš nádherný dizajn blogu. :) je krásný.
    Ja a jeseň, uf... mám ju rada, ale len keď svieti slniečko. :-D keď prší, tak nie... najhoršie je, keď niekam idem, je zima, dúka vietor, a k tomu ešte aj prší, no katastrofa.
    Farebné lístie sa mi samozrejme páči, ono každé obdobie má svoje krásy ale aj nevýhody. A práve lístie je jednou výhodou jesene. :-D
    Ynkee candle som ešte doma nemala, ale pomaly si brúsim zuby aj na tie. :-D inak sviečky mám rada a takmer každý deň máme doma zapálený nejaký svietnik. :)
    Až tak veľa svetrov nemám, všeobecne mám len pár mikín a pár svetrov, takže to nie je ktoviečo :-D a výber je takmer všade, ja mám problém len s tým, že som moc chudá a tenká a potom sú mi všetky veľké. :-D čo ma niekedy dosť štve, keď nájdem nejaký pekný sveter, idem si ho vyskúšať a plávam v ňom. :-D
    Nadkolienky doma mám, aj sa mi to strašne páči, ale veru nenosím ich. Keďže mám väčšinou nohavice na sebe, tak pod ne keď mi je už fakt zima si dám pančuchy. :-D Nadkolienky by som skôr volila ku sukni.

    Na mojom blogu prebieha giveaway, budem rada ak sa zapojíš :) http://blogbyweilynn.blogspot.sk/2016/10/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :3 s těmi svetry mám stejný problém jako ty :) zrovna tento týden jsem sháněla nějaký pořádně teplý svetr, ale Ska mi byla velká a XSka jsem pak zádě nenašla. Ale nevzdávám se a stále dál hledám :D
      Kouknu se k tobě pak :)

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3