Na slovíčko s eL: Články, ve kterých je jen video

středa 23. listopadu 2016

Ahojte,
dnes s vámi budu  sdílet jednu věc, která mne docela rozčiluje. Vlastně rozpaluje do běla. Možná v tom nejsem sama, možná jo, no to asi není důležité. Tak jdeme na to.

Jedná se o to, že když má někdo Youtube kanál a blog zároveň a natočí nějaké video a nasdílí ho na svůj blog jako článek. Pak to hodí na facebook a já na to kliknu, protože mne zaujme název a chci si přečíst článek, ale v něm je jen vložené video z Youtube. V tuto chvíli vždy zapomínám, že mne vlastně zaujal název a že jsem si chtěla něco přečíst a okamžitě blog vypínám. Nejsem proti videím, na Youtube je sleduji ráda a kdybych to video objevila na Youtube, tak bych se pravděpodobně na něj i koukla.

Jenže já chodím na blogy kvůli tomu, abych si přečetla nějaký článek. Myslím totiž, že na blogy články patří, alespoň z tohoto důvodu jsem si blog zakládala já. Abych psala články. A nasdílenému videu fakt článek říkat nemůžu. Od tohoto jsou různé facebookové stránky, takže nevidím důvod, proč by se měly videa sdílet do blogu. Samozřejmě jdou videa nasdílet i tak, že do blogu sice video dáte, ale dopíšete k němu i článek, aby člověk, co si přišel něco přečíst, nemusel koukat na video. Tento případ mi nevadí, vždy si přečtu článek a na video nekoukám a stejně vím, o co šlo. 

Toto se mi nestalo jednou a u jednoho člověka, naopak, setkávám se s tím docela často. Lidi, jestliže chcete být Youtubeři, nemusíte si kvůli tomu nutně zakládat blog, když s ním máte jen tyto záměry. Na sdílení videí vám lépe poslouží facebook. Video fakt není samostatný článek, to se na mne nezlobte. 

Tak schválně. Je tady někdo, koho to také rozčiluje?

Vaše 






13 komentářů:

  1. Toto inak tiež neznášam a udivuje ma, že to robia aj známe youtuberky, napr. Lou a od nej z blogu sa mi video ani nedalo zväčšiť. Strašne som to neznášala, až som nakoniec prestala chodiť na jej web. Nerozumiem na čo to majú potrebu pchať na blog, ako keby ich všetci už tak nesledovali na youtube aj na insta aj na facebooku. Myslím, že stačí keď sa o tom zmienia na FB, prípadne IG, nepotrebujem k tomu ešte extra článok, ktorý ma akurát tak naštve..

    OdpovědětVymazat
  2. Já když si otevřu článek s videem, je velmi malá pravděpodobnost, že se na něj podívám. Samozřejmě je pár výjimek, kdy se na video podívám. Ale taky jsem toho názoru, že videa patří na youtube. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, taky to nesnáším ;) :D.

    lifewithnell.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Já se snažím občas i videa natáčet. Možná se mi jednou stalo, že jsem přidala čistě video s vyloženě jen pár větami. Ale sama se považuji, jestli se to tak dá říct, spíš za blogerku a psaní mi je přirozenější a i u ostatních preferuji, když přidají videa (pokud přidají) k napsanému článku, protože si člověk může pak vybrat, jestli má chuť číst, nebo se raději podívat.:)


    Somethingbykate
    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, jak už jsem psala, když je k tomu i napsaný článek, tak mi to nevadí, ale jakmile je jen video v článku... Mám vždy chuť vraždit :D

      Vymazat
  5. Tak ti "slavní" youtubeři nějak tu sledovanost musí nahánět :D Tak proč ne zrovna takhle.. Nevím, tu naši povedenou českou scénu vůbec nesleduji.. stačí mi si sem tam přečíst, co se teď děje kolem LovelyHair

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To sice musí, ale pochybuju, že z těhle článků mají velkou sledovanost, když to tady akorát všechny štve :D

      Vymazat
  6. Většinou pokud se jedná o článek, kde je také nějaký text a zaujmul mě, videu dám šanci, pokud ale na mě vykoukne pouze video, blog zavřu. PTaké chodím na blogy z důvodu, že si ráda něco přečtu a na youtube se dívám při domácích prací, či při snídani apod. :)

    Velká vánoční soutěž | Lifestyle and beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já jsem se bála, že mne za tento článek lidi ukamenujou.. a Oni to mají stejně, to jsem ráda :)

      Vymazat
  7. Osobně by mi přišla škoda věnovat úsilí do blogu, když bych jej pak měla jenom jako tapetovací plochu pro vložená videa. S blogy je daleko víc práce, a když mi jde jenom o ta videa a o Youtube, je věčná škoda tříštit energii do výstupu, který mě ve svojí podstatě ani nezajímá.

    Jinak, videa raději proklikávám přímo na Youtube, protože jsou tam ve větším okýnku :) .

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3