Na slovíčko s eL: Články "Co jsem dostal/a k Vánocům?"

středa 28. prosince 2016




Ahojte,
je po Vánocích a na blozích se začínají objevovat články s fotkami věcí, které blogeři a blogerky dostali k Vánocům. Hodně z Vás mi teď řekne, že má tyto články rádo. Hodně z Vás mi bude říkat, jak tyto články nemá rádo, jak je odsuzuje. Ale než se pustíme do tohoto tématu, o kterém vám dnes popíšu v tomto "Na slovíčko s eL", zapojte se do mé giveaway, uděláte mi radost. (Slibuji, že už ji 5. ledna ukončím a nebudu Vás s tím dál štvát. Ještě alespoň 4 lidi prosííím.)


Já jsem na tomto blogu zatím každý rok tyto články dělala. Jen abychom si to ujasnili - já k ním mám kladný vztah. Ráda si je čtu - ať už jen pro zábavu a nebo dokonce i pro inspiraci na další rok. Nikdy jsem je nebrala jako nějaké vychloubání se před někým. Když to tedy není psané stylem "Heč, heč, dostala jsem iPhone 7 a ty jenom Huawei, kyš, kyš." Ale uprímně, takovýto článek jsem tedy ještě neviděla. Píšu blog o věcech, které mám ráda, o sobě, o svých koníčcích, svých zkušenostích, inspiracích... Proč by do tohoto konceptu neměly zapadat i dárky, které jsem dostala? Proč bych nemohla popsat svou radost? Proč bych nemohla tento článek za nějaký čas rozkliknout a zavzpomínat si, co jsem ke kterým Vánocům dostala? Ať se všichni snažíme nevnímat Vánoce jako čas, kdy dostaneme dárky, stejně je tak vnímáme. Sice jsou dárky jen malou součástí krásných svátků, ale prostě k nim patří. A jestliže celý prosinec píšeme články o Vánocích, myslím, že k tomu prostě nějaké ty dárky na blog patří. Jen se to musí napsat dobře a ne za každou věcí psát heč, heč a nebo brečet nad tím, že jste opět nedostali ten nový notebook, o který jste si už začali říkat projistotu někdy v listopadu. Jestliže ale blog ignoruje celé Vánoce a pak najednou přijde s tímto článkem, neodsoudím ho, ale už si pomyslím, že to sem tak úplně nepatří. 


Je plno lidí, kteří tyto články nesnáší. Odsuzují je právě za takovéto vychloubání. Za to, že ukazujete, co jste dostali. Za to, jaké mají vaši rodiče a blízcí finanční možnosti. Že oni takové nemají. Při pohledu na vyfocené věci jen závidí. Ale co vždy udělají - článek rozkliknou, prohlédnou fotky, někdy přečtou text a velmi rádi napíšou komentář o tom, jak se autor článku vychloubá. Že tyto články jsou všechny stejné a že vůbec ale vůbec nejsou originální. Jdou ale napsat originálně. Neříkám, že jsem se o to snažila, to ne, mám ráda takovou tu klasiku. Ale víte co? Všichni tyto články máme rádi. Ať už pro inspiraci a nebo abychom napsali hejtovací komentář. Ten bychom nepsali kdyby v nás článek nevzbudil nějaké pocity. Proč bychom článek otvírali, kdyby nás nebavil? Téměř každého tyto články svým způsobem baví, ale někteří si to prostě nepřiznají. Takže jen tak rychle závěrem - všichni máte rádi tyto články. A jelikož vždy existují vyjímky, tak jsou i tady. Samozřejmě jsou tu lidé, kteří tyto články ani nerozkliknou a nevyjadřují se k nim, jen je rychle přeskočí. To je ten jediný typ lidí, kterým bych věřila, že je tyto články nebaví a o nich tady právě nepíšu.


Měla jsem potřebu sepsat tento článek po tom, co jsem viděla, že se mi návštěvnost po vydání tohoto článku ztrojnásobila. Tak doufám, že se v mém názoru někteří najdete a jestli ne, klidně mi napište své argumenty, proč máte/nemáte tyto články rádi.

Mějte se krásně a užijte si zbytek prázdnin. 
Vaše





4 komentáře:

  1. Fuha, nečakala som takýto článok, teda ten text. :-D Tiež som práve dopísala článok o darčekoch, ktoré som dostala, ktorý vyjde až zajtra ráno. Najprv som ale nechcela, práve pre to, že ho má na blogu asi každý. Ale tiež asi súhlasím s tým, že je to v podstate uuž normálna vec a každý sa predsa radi pochválime tým, čo sme dostali, či je to už veľký dar alebo len nejaká maličkosť. Robí nás to šťastnými, veď koho nie? Tak prečo to sem nedať? A komu sa nepáči, nech ich proste nepozerá. Nie je to vôbec o tom, ukazovať si, že kto koľko toho dostal a či dostal viac alebo niečo drahšie ako ten druhý. To nie. Veď niktorí sme tu už taký, ktorí si na darčeky musia sami zarobiť, a predsa každý na vianoce očakáva tiež nejaký darček, veď to k tomu patrí a každého ten pocit zahreje pri srdiečku.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem toho názoru ať si každý píše o čem chce. Je už jen na mě, co já si chci přečíst. :-) Taky sleduji podobné diskuze, jak se spoustě lidem nelíbí články s unboxingy, tyto články s dárky apod. Ale nikdo je nenutí to číst.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. mne ani tak nevadí to, že niekto napíše článok o tom čo dostal, skôr keď otvorím blogger a sú tam články len s takýmto nadpisom, tak ma to veľmi nebaví, a prečítam si to iba u niektorých blogeriek :) ale nejak vyslovene za tým nevidím to, že by sa niekto chválil...však prečo nenapísať o tom čo nás potešilo :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  4. Po tom parféme Chloe túžim aj ja.:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3