Můj prosinec 2016 - škola, Zetko, Vánoce, Silvestr

středa 4. ledna 2017



Ahojte,
dnes jsem tu opět s deníčkem. Tentokrát se spolu poohlédneme po mém prosinci.

Prosinec začal a pokračoval školou. Učila jsem se poznávat kameny, matematiku a plno dalších předmětů. Všechny zápočty se mi podařilo získat už před Vánoci, za což jsem byla fakt ráda. Přitom poslední týden školy máme až teď. Sice ty zápočty nebyly úplně sranda, ale nemusela jsem si kazit Vánoce učením na zápočty, ale kazila jsem si je učením na zkoušky. Jednu z nich jsem měla dnes a dala jsem ji, další mne čeká v úterý. 


Více jsem ale tento měsíc řešila Vánoce. Vnitřně jsem se chtěla vyprdnout na školu už někdy 14. prosince a jen si užívat vánoční atmosféru. Vánoční dárky jsem už sice měla, ale pořád byla na řadě návštěva klasických vánočních trhů. A bez trdelníku a horkého cideru by to pro mne snad ani trhy nebyly! Vyrazila jsem na ně společně s mým milým, pochutnali jsme si na trdelníku a vyfotili se u stromečku, vyfotili si stromeček a prostě jsme nasávali tu vánoční atmosféru.



Samotné vychutnávání vánoční atmosféry vyústilo v samotné Vánoce a Štědrý den. Ráno jsem vstala a okamžitě jsem se vrhla na výrobu ozdob na stromeček - usmyslela jsem si, že letos na něm musí být růžové mašličky ze stužek. Během vyrábění jsem si zapnula Lásku nebeskou. Zdobení stromečku patří mezi mé nejoblíbenější povinnosti na Štědrý den, úplně to miluju a musím se pochválit, že se mi letos stromeček povedl.


Jen co jsem dozdobila stromeček, bylo to tedy až někdy ve dvě odpoledne, přijela návštěva. Teta, strejda a bratránci. Společně jsme oslavili mamky svátek a teta se chlubila fotkami z Thajska, kde byla. Dali jsme si víno a celí veselí jsme se loučili už při stmívání. Tento den utekl fakt rychle. Žádné to netrpělivé čekání jak to znám z dětství. Večer už na nás čekaly dárečky pod stromečkem. A o tom jste už vlastně četli zde.



Během zbytku prázdnin jsem se věnovala učení, trochu i simíkům, kamarádům a pozvala jsem kamarádku na dva dny do Prahy, kde jsme využily povánočních slev a skvěle jsme si nakoupili. Na víkend pro vás chystám HAUL z tohoto nakupování. Večer jsem kámošku provedla po vánoční Praze, ona si spokojeně vyfotila stromeček na Staroměstském náměstí a prošly jsme si Pařížskou ulici, po tom co už byla zavřená. Navštívily jsme také Zetko kde jsem byla úplně poprvé. Moc dětí na xboxech jsem nečekala, přece jen jsme tam šly až někdy po sedmé večerní, ale opak byl pravdou. Xboxy všechny obsazené, chvílemi i virtuální realita. No ale nevadilo, stejně jsme tam šly jen na kávu. Objednaly jsme si latté, chvíli si počkaly a pak nám sympatická obsluha přinesla naši kávu. Co mne v Zetku okouzlilo byly dekorace na stolech - skleničky s malýma vánočníma koulema. Byl to krásný detail, který si mne získal. Je mi jasné, že Zetko ještě navštívím. A třeba jen kvůli tomu, abych se podívala, jaký malý detail tam na mne bude čekat příště!


S koncem měsíce přišel i čas oslavit konec roku. Konec jsem slavila se svým milým a jeho týmem. Abych řekla pravdu, čekala jsem divočinu divočin, ale opak byl pravdou. Zahráli jsme si párkrát karetní hru s alkoholem a zbytek oslavy se nesl v poklidném duchu dobré nálady. Málokdo byl fakt opilý, já spíše přežraná všemi těmi chlebíčky, jednohubkami a cukrovím. Oslava byla tedy podařená a prvního na mne už čekaly jen mé milované ohňostroje a po nich postel. Oslava sice byla poklidná, ale únava obrovská. Sice jsem vybojovala postel pro sebe, ale vlastní je vlastní.




A to by bylo z tohoto měsíce vše. Jak jste si užili prosinec vy? Jaké byly vaše oslavy nového roku?

Vaše




8 komentářů:

  1. U nás se vždycky nikomu nechce do zdobení stromečku. Vyrobila jsi na něj pěkné mašličky a vypadaly opravdu krásně. Letos byly Vánoce i Silvestr strávený doma, protože manžel byl nemocný, ale i tak jsme si spolu užili. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechce jo? To mne pravidelně už od prvního jo :DDD tak hlavně že jste si to užili :)

      Vymazat
  2. Veľmi ti to pristane s okuliarmi :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásne fotky, pripomenula si mi tu skvelú vianočnú atmosféru. xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  4. interesting post,
    nice photos :)
    follow me? follow you :)
    Zapraszam-Mój blog

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3