Můj první měsíc s A Cup of Style diářem

středa 8. února 2017



Ahojte,
už je to déle, co jsem vám psala takovou první recenzi na Motivační diář od A Cup Of Style. Byla to taková recenze bez používání, ale stala se nejčtenějším příspěvkem na tomto blogu - naleznete ji zde. A jelikož Vás tento diář tak zajímá a určitě ho plno z vás doma i má, můžeme se na něj spolu podívat po prvním měsíci používání. Co mi na něm vadí, co využívám, co nevyužívám. To vše se dočtete v tomto článku.


Na používání diáře jsem se těšila už od té doby, co jsem si ho objednala. A byla jsem fakt rychlá, stihla jsem to hned ten den, co bylo oznámeno jeho vydání na livestreamu na holek kanálu. Nadělila jsem si ho jako odměnu za to, že přežiji nemocnici. Když mi dorazil domů, měla jsem z něj radost. Hned jsem ho nafotila, pořádně si ho prohlídla a běžela psát již zmiňovanou recenzi. Pak už jsem jen čekala na leden. Ještě někdy po Vánocích jsem diář otevřela a začala plánovat. Rozmyslela jsem si předsevzetí a ponořila se do roku 2017 s tímto diářem. 


Roční plánovač stejně jako měsíční, který vidíte na fotkách, zůstal nevyužitý. S ročním ani moc nevím, co bych měla dělat. U tohoto měsíčního se mi líbí nápad Lucky, která ve videu právě o diáři - naleznete zde - říká, že si tam bude psát cvičení. No jelikož jsem dnešním dnem začala cvičit, alespoň na těch pět dní, kdy jsem doma sama dopoledne, tak si to tam taky zapíšu a třeba se to začne víc plnit, protože zrovna teď mám chuť cvičit. Tak schválně jak dlouho mi to vydrží, protože jsem lenoch a radši si nedám čokoládu, než abych trochu hejbla zadkem. 


Tato dvojstránka na daný měsíc se mi líbí. Dělá to diář neobyčejným a originálním. Ale na druhou stranu bez této dvojstránky by to nebyl motivační diář, takže se tato dvojstránka dala čekat. Vždy si ji přečtu a splním úkoly, které holky zadaly. Tady vidíte, co jsem si předsevzala pro tento rok.


Přesným opakem je ale měsíční plánovač, který používám snad nejvíc z celého diáře. Bylo by mi ale nepříjemné sem fotit celou tu dvojstránku vyplněnou, tak jen takhle ukázka. Nejprve jsem tento plánovač chtěla používat hlavně na blog, vybarvila jsem si růžově víkendy a středy, což jsou dny, kdy vydávám články a začala je plánovat. Pak jsem si do toho ale začala psát i zkoušky, začala plánovat učení na ně, všechny možné akce a stal se z toho plánovač úplně na vše a zjistila jsem, že mi to takhle vlastně vyhovuje nejvíce. Takže se z toho stala taková nejpoužívanější dvojstránka za ten daný měsíc a taky pěkný miš maš. Ale zatím se v tom vyznám! :)


Achjo, jak já si nechám zasahovat do soukromí! Ne, kecám, kdybych vás nechtěla nechat nakouknout, tak tento článek přece nepíšu, že. Tady je taková menší ukázka toho, jak využívám vlastní diář. Všechny hlavní události už mám napsaný v plánovači pro daný měsíc, takže do samotného diáře pak už jen dopisuji to, co se do plánovače nevešlo, jako je třeba místo zkoušky a její čas. Pak k tomu samozřejmě připíšu i to, co jsem z ní dostala. Dále tam píšu úkoly na daný den, které si odškrtnu a nebo zapomenu odškrtnout. A také se mi líbí, zapsat si, co mi ten daný den udělalo největší radost. V takovémto duchu se vlastně nese celý diář. 


Když jsem říkala před chvílí, že si do diáře napíšu, co mi ten den udělalo radost, zapomněla jsem zmínit, že když mám na daný den naplánovanou nějakou událost, na kterou potřebuji vstupenku, po akci si ji do diáře za jednu stranu nalepím, abych ji pak mohla nadzvednout a podívat se, co je pod ní napsané. Přijde mi skvělé si takto zaznamenávat vzpomínky lepením vstupenek. Děláte to taky?


Tak a další odhalení soukromí aneb mé zhodnocení ledna. I tuto dvojstránku jsem vyplnila. Je teprve začátek února, takže jsem ještě do vyplňování diáře zapálená, ale už vidím, jak do něj v létě nenapíšu ani čárku. Jsem na to prostě flákač, ale na druhou stránku, že mne tento diář donutí něco si naplánovat a tudíž i něco dělat. Fandím mu!


Lednové poznámky zůstaly nevyužité. Tentokrát si ale troufnu tvrdit, že za to může škola, protože ty únorové se mi už z poloviny zaplnily. Mám teď prázdniny do 20. února, tudíž mám i plno času na blog a na plánování článků, na které jsem právě použila toto místo. Takže je mi jasné, že únorové poznámky budou nadobro naplněny!


A nakonec je čas na shrnutí všech pocitů a dojmů z diáře. Je trochu těžší než na, co jsem zvyklá. Minulý rok jsem měla diář ve formátu A6. No stačilo mi to, ale neměla jsem z něj takovou radost jako mám z tohoto. Určitě už tušíte, že mám na diář kladný názor a užívám si ho. Je fajn mít radost z plánování svého času! Jediné, co mi na diáři trochu vadí, je to, že nemá žádnou záložku. Musím vždy dlouho hledat, jaký je zrovna týden. No holky už tento jediný nedostatek ví a plánují ho vylepšit do dalšího jejich diáře, takže už se těším, až budu mít jejich diář se záložkou! Lucka v již zmíněném videu doporučovala svorku jako záložku, no, zatím jsem neměla možnost si nějakou koupit, ale nejspíš to udělám, až budu v Praze.

A to by bylo k diáři vše. Snad jsem vám napsala úplně vše, co jsem chtěla. Vy mi zase na oplátku můžete napsat, jestli ho máte i vy, popřípadě jak jste s nim spokojené/spokojeni a co v diáři nevyužíváte. Budu se na vás opět těšit u dalšího článku o víkendu.

Vaše


12 komentářů:

  1. Mňa tento diár nejako nezaujal :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám takový kapesní mini diář a zatím mi stačí. Možná si ten příští se záložkou už pořídím. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Též mám diář, jsem s ním spokojená, musím si ale taky psát věci, co se udály do jednotlivých dnů, ať pak na konci netápu, co vše bylo a nebylo, na leden jsem chvilku vzpomínala :D Roční taky nevyužívám, cvičení si normálně píšu/ lepím barevné štítky do jednotlivých dnů, ten měsíční je supr, mám hezky přehled o naplánovaných věcech. Záložku taky postrádám, ale už jsem tam šupla jednu z Martinusu :) Těžší trochu je, ale mně to zas tak neva, i tak nosím v kabelce milion věcí :D S těmi cíli se mi to hodně líbí, zatím se víceméně držím :D

    OdpovědětVymazat
  4. Jde vidět, že jsi s ním spokojená. :) A to je hlavní.

    OdpovědětVymazat
  5. Diár je krásny a úhľadný, pre mňa ideálny. Keby som už nemala 3 diáre na tento rok, určite by som si ho kúpila. :)

    Pozývam teba a tvoje čitateľky na súťaž:
    http://rebelliouslily.blogspot.sk/2017/02/giveaway-ku-100-k-navstev-blogu.html


    OdpovědětVymazat
  6. Ségra tento diář má, tak jsem ho trošku prolistovala, ale moc mě nezaujal, letos jsem dala přednost obyčejnému, černému diáři :)

    OdpovědětVymazat
  7. Po tomto diáři jsem také pokukovala, ale potřebovala jsem do kabelky maximálně velikost A6, tak jsem si ho nakonec nekoupila. Ale uvidíme s čím přijdou holky příští rok a třeba si ho také koupím :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  8. Je super, že ti diář vyhovuje a hlavně, že ho poctivě vyplňuješ. Mně bohužel moc nezaujal a asi by mi vnitřek příliš nevyhovoval, ale holám fandím a jsem zvědavá na diář pro příští rok.

    OdpovědětVymazat
  9. Taky mě teda popravdě tento diář nezaujal koupila jsem si diář na Designové organizéry a jsem maximálně spokojená :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  10. Taky ho mám a jsem s ním moc spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Je super, že jsi do diáře tak zapálená, tak snad ti to i vydrží! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3