Udělejte si jednou za čas "self love" den!

neděle 12. února 2017




Ahojte,
všichni víme, že je dnešní doba uspěchaná a že bychom se měli alespoň jednou za čas zastavit a udělat si čas jen pro sebe. Prostě ho trávit tak jak chceme my. Ale kdo to doopravdy dodržuje? Přiznám se, že já ne. Neumím se jen tak zastavit, když vím, co vše mám mít hotové do školy. Pak se jen tak ploužím po pokoji, jsem unavená a otrávená ze všech těch povinností. No, myslím, že je čas to změnit!


Já jsem nikdo nebyla ta z těch lidí, kteří jsou sebevědomí a mají se rádi. Už odjakživa na sobě spíš hledám chyby, než abych hledala to, co mám na sobě ráda. Jasně, to by nemuselo být až tak špatné, kdybych se z chyb poučila a pokusila se je odstranit. To jsem ale nikdy nedělala, spíš jsem z toho byla smutná. Sebevědomí jsem téměř neměla, do teď s ním mám problémy. S tím už jsem se ale trochu poprala. Sice není nijak extrémně velké, ale je to rozhodně lepší než dřív. Ráda jsem se taky nikdy moc neměla, protože jsem na sobě absolutně nesnášela to, že jsem z vesnice. Později na druhém stupni měli všichni značkové oblečení, já ho neměla. Opět jsem z toho měla deprese. Teď už chápu, že si tyhle řeči nemám brát k srdci, že se mám mít ráda. Ale vysvětlujte toto puberťačce. Neposlechne vás a akorát si dá nahlas svou emo hudbu. Takže jsem prostě ze svého dětství prostě nemohla mít sebevědomí a už vůbec jsem se neměla ráda.


Pak jsem přišla na střední školu a tam už se takovéto věci neřešily. Brali jsme se takoví, jací jsme byli. Ale až na vysoké škole mi pořádně došlo, že možná nejsem tak marná, když jsem udělala prvák, zatímco plno lidí vyházeli. Začala jsem se učit mít se ráda a kupodivu jsem na sobě našla i pár drobností, které se mi začaly líbit. 


Nikdy mne ale nenapadlo si udělat takový "self love" den. Každý by si ho měl jednou za čas udělat. Trochu o sebe pečovat, dělat jen to, co máte rádi a pro jeden den vynechat všechny povinnosti. Přesně tak jsem to udělala já. V mém případě to vypadalo tak, že jsem si po probuzení četla, pak jsem udělala něco pro své tělo a zacvičila si. Plácla jsem s sebou k televizi s mrkvovým salátem s jablky. Jen tak, protože se mi prostě zrovna chtělo. Sedla jsem k počítači a napsala dva články na blog. Prostě protože blogování miluji a rozhodně ho neberu jako nějakou svou povinnost. Udělala si masku na vlasy z kokosového oleje a umyla jsem ji. Udělala jsem si masku na obličej a pila hodně tekutin. Hrála jsem The Sims 4. Celý den jsem si prostě užila sama se sebou, odpočinula si, nepřemýšlela nad povinnostmi, nepřemýšlela negativně. A ulehla do postele příjemně unavená a slíbila si, že jak jsem si pro jeden den udělala pořádek v hlavě, udělám si další den pořádek i v pokoji.


A co jsem tím vlastně chtěl říct? Nezapomeňte si jednou za čas připomenout, že se vlastně máte rádi. Já si tuto příjemnou povinnost naplánovala na jeden den za měsíc. Zkuste to určitě taky! Je důležité se mít rád, být takový, jaký chcete a ne takový, jaký vás chtějí ostatní. Ostatní s vámi totiž nemusí zůstat po celý život, ale sami se sebou budete muset vydržet po celou vaši dobu. Nenadávejte si za chyby, každý je někdy dělá a bez nich byste se nepoučili. Já se tedy z chyb učím dokonale! Nestyďte se, že je vám občas do pláče, každý se tak občas cítí. Kdybyste věděli, kvůli kterým kravinám jsem schopná se rozbrečet! Naučte se žít sami se sebou a mít se rádi. Není totiž vůbec důležité, co si o vás myslí ostatní.

Fuuu, doufám, že jsem vás teď nevyděsila svým filozofováním, není to u mne běžné. Nevadí, ale prostě jsem to s vámi chtěla sdílet. Děláte si i vy někdy takovýto den? 

Vaše


10 komentářů:

  1. Ráda čtu i píšu o tomto tématu. Péče o sebe je hrozně důležitá, škoda, že ne všichni si to uvědomují. Jsem sama se sebou celý můj život, tak proč se k sobě nechovat hezky. Takový dny jsou úplně super :) Já se snažím pro sebe dělat něco hezkýho každej den, může to být i maličkost jako si udělat dobrej čaj a v klidu si ho vypít, říct si pár hezkej slov, dělat, to co chci, nalíčit se, dát si vanu, tančit...i třeba překonávat strachy a jít do něčeho, čeho se bojím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja sa snažím si takéto dní dopriať pravidelne :)

    OdpovědětVymazat
  3. Též jsem to začala praktikovat! Je super si koupit třeba květiny, vzít si kafe s sebou, zajít do solárka či na nehty, pak si udělat obličejovou masáž a dát masku...Budu mít narozeniny, tak to plánuji na ně:)
    Sim in the Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  4. Takové dny mám ráda, ale není jich moc. I maličkosti mi dělají radost. Třeba proležet víc hodin v posteli ,-)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  5. Takéto dni čisto pre seba milujem, vtedy si viem najlepšie oddýchnuť. :)

    Pozývam teba a tvoje čitateľky na súťaž:
    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  6. Vždy jsem to měla podobně, u mě spíš na střední to bylo horší. Každopádně takový den si dělám jednou za týden :D Ale nic se nesmí přehánět, abychom se zase moc nemilovaly :D
    Ejnets in Lisboa

    OdpovědětVymazat
  7. Takovou chvíli pro sebe si občas také udělám, prospěje to mému tělu a i mému myšlení, mé "duši". :) Mimochodem na fotce, kde máš ty vlasy na vlněné ti to strašně moc sluší:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  8. Joo já to říkám pořád, že je potřeba myslet taky na sebe a udělat si jednou za čas krásný den sama se sebou :) No možná je to trochu odvážné téma, ale já si naposledy troufla sama si zajít sem a byla to teda paráda, připadala jsem si potom jako znovuzrozená :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak takový den jsem už hoodně dlouho neměla a myslím si, že jen tak mít nebudu. Mám dvě malé děti, chodím do práce, starám se o domácnost, takže toho mám každý den tolik, že jsem ráda, že všechno jakž takž zvládnu. Je teda pravda, že by mi asi dost pomohl, protože jsem poslední dobou už dost unavená, ale trochu spoléhám na to, že mi pomůže vitamínový komplex LifePak , který snad dodá mému tělu to, co mu chybí.

    OdpovědětVymazat
  10. No takový relaxační den dělám minimálně jednou za měsíc a když se to povede tak jednou za 14 dní :) Když nepočítám že jedeme někam na dovolenou, to se snažím relaxovat každý den, dopřávat si pohodu a klid. Mám ráda všechny možné relaxační procedury, saunu, lázně i různé masáže. Ale na co jsem poslední dobou narazila byli takové masáže, píšou tam i o masážich pro ženy taky i o něčem takovém uvažuji.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3