Ricinový olej - zázrak nebo propadák na hustší obočí?

neděle 15. října 2017


Ahojte,
Od přírody mám hodně světlé obočí, naštěstí i docela husté. Když jsem se na internetu dověděla o ricinovém oleji, chtěla jsem tento zázrak vyzkoušet a na vlastní kůži se přesvědčit o jeho účincích právě na obočí. Olej by měl podporovat růst a hustotu obočí a dokonce ho i ztmavovat. Ztmavení byl pro mne takový bonus k hustějšímu obočí. Koupila jsem si ho tedy a začala jsem ho používat. Teď uplynulo něco málo přes měsíc, co ho každý večer používám a je čas se kouknout na to, jakou olej provedl práci. První si ale pojďme říct něco o samotném oleji.


Ricinový olej se vyrábí ze semen ricinovníku neboli skočce obecného. Je znám už od starého Egypta, Egypťáné ho používali do olejových lamp a nebo k detoxům, má totiž projímavé účinky. Olej má využití jak v lékařství, třeba tím, že hojí jizvy, tak v kosmetice a právě o tomto použití se budeme dnes bavit. Ricinový olej podporuje růst vlasů, obočí a řas. Dokáže i hydratovat, ale na to dávejte pozor, protože kdybyste ho nanášely na celou pleť, podpoříte tím akorát tak růst chloupků na obličeji a to nechceme. Olej může pokožku dráždit, takže pozor při jeho užívání v oblasti očí. Olej by měl i eliminovat vrásky. 

Olej je hodně hutný. Při jeho prvním použití mne to docela hodně překvapilo. Přece jenom znám spíše tekutější oleje. Má takovou nažloutlou barvu a je téměř bez parfemace. Tu cítíte, jen když si čichnete k oleji hodně z blízka. 


Olej jsem nanášela převážně jen na obočí. Vlastně jsem zkoušela i na řasy, ale měla jsem pocit, že mě po něm pálí oči, takže to jsem po nějakých dvou dnech vzdala. Přece jenom je zdraví na prvním místě. V potírání obočí mi ale nic nebránilo, nanášela jsem olej starým štětcem na korektor každý večer před spaním. 

Za celý měsíc jsem si nevšimla nějakých velkých změn. Snad jen toho, že mé obočí je fakt v o něco lepším stavu. Bylo takové tmavší a možná i hustší, to jsem ale nedokázala bez porovnání s jistotou říct. Musím se přiznat, že ze začátku jsem z něj byla nadšená, jelikož jsem byla přesvědčená, že s obočím fakt něco dělá. Ten pravý efekt vidím až teď na fotkách, kde obočí doopravdy vypadá o něco tmavší, jestli ale hustší, to už těžko říct. Mé obočí je už od přírody hodně úzké, na nějakém širším by byl rozdíl více vidět. 

Před používáním:

Po měsíci používání:

Abych řekla pravdu, jsem z výsledku taková trochu v rozpacích. Podle recenzí a článků na internetu jsem asi čekala zázrak, to je pravda, ale fakt jsem si myslela, že výsledek bude trochu viditelnější. Ale to ztmavení je fajn. Co je ale pozitivní, je cena tohoto oleje. Tuto lahvičku od Saloosu seženete okolo stovky, což doopravdy moc není. Když ho budete používat jen na řasy a obočí, vydrží vám tato lahvička pěkně dlouho. Já ho vypotřebovala za ten měsíc a něco sotva k začátku etikety. Kdybyste ho chtěli používat i na vlasy, doporučila bych vám se kouknout na internet a objednat si ho z nějakého eshopu, tam jsou ještě levnější.

Vidíte nějaký rozdíl? Jaké máte vy zkušenosti s tímto olejem?

PS: Na facebooku mi chybí pořádná skupina na sdílení giveaway, takže jsem jednu založila a doufám, že se pořádně rozroste. Pokud ji chcete podpořit a dovědět se o různých giveaway, skupina je zde :)

Mějte se krásně,
Vaše


12 komentářů:

  1. Pravdupovediac, sama som tento olej skúšala, ale zmenu som nevidela :/

    www.simonazacko.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Tiež mám svetlé obočie a tak som mala zálusk na tento olej, no teraz neviem či do neho ísť alebo nie :/

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  3. Používala jsem ho na suché ruce (zázrak), na řasy (posílily se) a na konečky. Nemůžu si ho vynachválit :) Na obočí jsem ho nepoužívala.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky si ho nemůžu vynachválit :) Používám ho na obočí, řasy, vlasy i do pleťové vody je super. Velmi dobře působí na citlivou a aknózní pokožku - na blogu mám recept na pleťovku :)

    OdpovědětVymazat
  5. Také bych potřebovala obočí trošku zvýraznit :-) výsledek není moc vidět, záleží jak se to podaří nafotit, to je vždycky potíž najít to správné světlo. No ještě o něm zauvažuji až budu příště objednávat své přírodní zásoby :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  6. Hlavní je, jak výsledek vidíš ty. Já tento olej ještě neměla a ani takový výrobek nevyhledávám. Jinak jsem byla se Saloosem vždy spokojená. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  7. Upřímně žádný velký rozdíl moc nevidím, možná, kdyby si ho používala ještě o něco déle než jen měsíc :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  8. Tak mě to teda pomohlo hooodně. Po letech mi začalo obočí růst. Kdysi mi ho kamarádka oholila a teď ho mám ok. Ricinový olej mi pomohl dost!

    OdpovědětVymazat
  9. Hustší a tmavší obočí je teda to poslední, co bych potřebovala :D Ale jinak já mám s různými oleji v poslední době skvělé zkušenosti, nejvíc jsem si zamilovala kokosový ♥

    OdpovědětVymazat
  10. Holky s tímhle mám stejný problém, ale využila jsem tohohle ricinového olejíčku a obočí mi zase krásně roste. Byla jsem v Praze navštívit i místní úpravu obočí a díky olejíčku a občasné profesionální úpravě, mám obočí, které mi vyhovuje. Musím se ale naučit udělat úpravu jakou mi dělá paní, je to vždy nádhera.

    OdpovědětVymazat
  11. Já to také zkoušela a bohužel mi to nepomohlo. A to jsem si taky dělala fotky před a po. Někdo má holt smůlu. Mě pomohly až zde. A já jsem teda bojínek, takže bolest hodně špatně snáším, ale tohle vůbec nebolelo až jsem se tomu divila. Výsledek je fakt hustej.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3