Dokonalé, líné ráno

středa 31. ledna 2018


Ahojte,
dnes pro vás spontánně píšu své zasnění o tom, jak prožívám rána, při kterých mám dost času. Miluju totiž pomalé líné rána. Dnes jsem právě jedno takové prožila a po něm jsem si i trochu zasnila a popsala jsem ve chvilce, jak mé dokonalé ráno vypadá.

Rozespale otevírám oči. Okamžitě mne do nich uhodí prudké světlo, které se odráží od zasněžené sousední chalupy a okny putuje přímo až ke mne. Zavřu znovu oči a snažím se je před světlem uchránit. Mám takové myšlenky, že se ještě pokusím usnout, ty si ale později zakazuji s přesvědčením, že čím dřív vstanu, tím více budu mít na celý den času. Rozhodnu se nakonec, že se znovu pokusím otevřít oči. Tentokrát na to ale jdu pomaleji, otevírám je pouze trochu a nechávám je, aby si zvykly na všudepřítomné světlo. Když je otevřu, kouknu se z okna na nebe. Už zase sněží. Všechno je bílé.


Pohnu s sebou. Nahmatám mobil, přesně tak, jak to dělám každé ráno. Zjistím, že je chvíli po osmé. Mobil odemykám a spouštím Instagram. Ano, mám tento blbý zvyk, že hned po otevření očí beru do rukou mobil. Projedu celý Instagram, pak kouknu i na Facebook a na maily. Jako poslední zkontroluji blog, jak se mu přes noc vedlo. 


Mobil odložím a vezmu si do rukou knihu, která byla na nočním stolku hned pod mobilem. Otevřu ji na stránce, kterou mám založenou slevovým poukazem a chvíli si čtu. Já úplně miluji tyhle líná rána, kdy nemusím hned po otevření očí opustit postel a kdy se v ní můžu ještě tak hodinku válet. Čtu a vžívám se do děje. Prožívám každé slovo hlavní hrdinky. V tom mne ale začnou rušit divné zvuky. po chvilce přemýšlení mi dojde, že ty zvuky jsou vlastně z mého břicha. Mám hlad.

Pustím nohy na svůj chlupatý koberec, nahmatám své bačkory a převleču se. Opustím svůj pokoj a jdu rovnou do kuchyně. Vyndám si mouku, vejce, mléko, cukr a trochu kypřícího prášku a začnu dělat těsto na vafle přesně tak, jak už jsem ho dělala snad milionkrát před tím. Miluji vafle. Rozpálím vaflovač a vlévám do něj těsto a čekám, až budou vafle hotové. Mezitím si uvařím svůj milovaný zelený čaj. Miluju zelený čaj. Dodělám vafle, namažu si některé marmeládou a některé sním samotné. Ano, jím ráda vafle samotné. 


Po snídani se odeberu do koupelny, kde si vyčistím zuby a pleť. Pleť rovnou namažu Havlíkovo přírodním zázrakem. To, že jsem měla čas mít toto dokonalé ráno znamená totiž to, že je víkend a nebo den, kdy nikam nemusím jít, takže rovnou dopřávám své pleti tolik potřebnou hydrataci. A tímto krokem je můj nový den odstartován. 

Do článku jsem přidala fotky, které jsem pořizovala během prokrastinace od učení. Jak si užíváte vy své dokonalé ráno, když máte hodně času?

PS: Na facebooku mi chybí pořádná skupina na sdílení giveaway, takže jsem jednu založila a doufám, že se pořádně rozroste. Pokud ji chcete podpořit a dovědět se o různých giveaway, skupina je zde :)

PPS: Jestli se vám u mne líbí, nezapomeňte mne sledovat v pravém menu pod "pravidelní čtenáři", ať vám nic neunikne. 

Mějte se krásně,
Vaše




14 komentářů:

  1. Moje dokonalé ráno je to, když jsem hodně produktivní. Čtení ráno ale nějak nezvládám, max tak YouTube u snídaně a ten mobil. Budu to muset ještě vylepšit no :)

    Lenny v Kodani

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, tak o takovém ránu si snad nechávám pouze zdát. Ani si nepamatuji, kdy jsem hned p vzbuzení se začetla do knihy, to se nestalo už dlouho. :)

    LIFESTYLE AND BEAUTY

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný článek ♥ Taky bych ráda zas někdy zažila takové hezké klidné ráno, bohužel mám v hlavě pořád jen školu a povinnosti, tak si o něm můžu jen nechat zdát :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jako první beru do ruky mobil a dívám se, co je nového. Takové rána by mohly být častěji, mám je dost podobné. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Ty wafle musely být úžasné! A ten sníh všude kolem, jako v pohádce :) Mé pohodové ráno je probudit se vedle přítele, nikam nespěchat a užít si v klidu snídani :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  6. To je super ráno!! Já si teď občas takové užiju, protože sem tam mívám home office a tak si můžu dát se vstáváním na čas. No a čeká mě takových ještě víc. Zas se ale nic nesmí přehánět Lenoším ráda, ale kdyby to šlo pořád, už by mě to nebavilo, takže někdy radši vstanu a jdu si zaplavat, i když se mi fakt nechce. :D

    blog Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
  7. Mně se líbí ty zasněžené fotky, u nás bohužel málokdy sněží a když už jo, tak až v době, kdy už se všichni těšíme na jaro :D jinak mám taky ráda rána, kdy nikam nemusím a nemusím nic dělat. A taky, první co udělám, kouknu na mobil :D

    LENN

    OdpovědětVymazat
  8. Já naprosto miluju takováhle pomalá rána, kdy nemusím nikam spěchat a můžu si klidně ještě položet v posteli, já absolutně nejsem ranní ptáče, takže mi vždycky trvá docela dlouhou dobu, než jsem schopná fungovat, tím pádem je pro mě dokonalým ránem každé ráno, kdy nemusím vstávat hned po zazvonění budíku :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  9. Také pomalé rána sú tie najlepšie, kedy si vychutnávam doslova každú sekundu :-) a nádherné fotky! ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  10. To je krásný oddechový článek, opravdu moc hezky napsáno :) Taky mám taková rána nejradši, protože jsem ráda probouzena slunečním svitem.

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  11. Taky miluju tyhle rána, kdy vstanu, můžu být dlouho v pyžamu a dát si nějakou dobrou snídani. Když si můžu dát na čas, jsou rána moje nejoblíbenější část dne :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ty fotky jsou krásné! Tolik sněhu! Kéž by takhle sněžilo i u nás :). Já miluju takový to ráno, které začnu dokonalou snídání! :) Jelikož když vstávám brzy, tak moc nesnídám :), takže když mám čas, tak si to vždy vynahradím.

    www.shardofdreams.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Great post, dear!
    I'm following you and I hope you will follow me back. :)

    adellinasworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Nádherné ráno. :) Nádherné fotky. :)
    Mám ráda rána, kdy nikam nemusím. Ale když není uklizená kuchyň, nejprve se vrhnu na ní, pak si udělám snídani, pustím si Mentalistu a po snídani záleží, jak kdy, někdy ještě koukám, někdy hraji pc a dopoledne vařím. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3