Můj prosinec 2017 - Vánoce, škola, laser game, focení prskavek

středa 10. ledna 2018


Ahojte,
v celém to svém zápalu pro články po Vánocích jsem úplně zapomněla sepsat klasické shrnutí mého měsíce. Chvíli jsem se na to chtěla vyprdnout, abych řekla pravdu, pak jsem si ale vzpomněla, že jsem začínala jako deníčkový blog a že tady prostě ten deníček chci. I kdyby jen pro sebe na čtení za pár měsíců či let. Tak proto přicházím s tímto shrnutím až ve třetině nového měsíce, tak snad to nevadí.


Celý můj prosinec se točil kolem dvou věcí. Kolem Vánoc a kolem školy. První se ale zmíním o tom příjemnějším, takže o Vánocích. Já jsem měla vánoční náladu snad už od půlky listopadu a neskončila mi až do samotného Štědrého dne. Dárky jsem měla už všechny kromě jednoho sehnaný s velkým předstihem, jen na jeden jsem čekala, než přijde. Chvíli jsem se už bála, že nestihne přijít, ale nakonec to klaplo a mne to uklidnilo a už jsem si jen užívala skvělé atmosféry. Než ale byl samotný Štědrý večer, slavila jsem Vánoce ještě 2x. První se svou partou, kdy jsme si udělali menší vánoční posezení. Když říkám menší, tak fakt menší. Nebyli jsme nijak dohodnutý, že si budeme dávat dárky, ale znáte mne, chtěla jsem jim něco dát. Koupila jsem proto všem čokolády a všem je hezky zabalila. Sice mne za to pak nesnášeli, protože nic neměli, ale já měla radost, že jsem jim alespoň něco mohla dát. Podruhé jsem slavila Vánoce se svými kamarády z vysoké. Udělali jsme si hezký den. Kluci nám jako překvapení zařídili laser game a to jsme s kamarádkou nikdy nehrály. Chvíli jsme z toho byly v rozpacích, ale nakonec jsme si to všichni tak užili! První hru jsem vyhrála, kamarád mi to nechtěl odpustit, že jsem v tom na poprvé moc dobrá. V druhé hře mne tedy už porazil, stejně jsem ale měla radost z toho, že ten trénink v dětství k něčemu přece jen byl. Abyste chápali, já vyrůstala mezi kluky a naše nejčastější hra bylo běhat po lese a střílet se. Samozřejmě jen jako. Pak jsme si rozdali dárky, dostala jsem tabulku Butlers, krásné vánoční leginy, rtěnky, svíčku a prstýnek. Pak jsme se vydali na večeři na burgery a pak ještě do baru a celý ten večer jsme si užili. Pak už přišli jen klasické Vánoce s rodinou. O těch jsem už ale psala tady

Pro pokračování ve čtení klikněte na:



Samozřejmě jsem se byla podívat i na vánočních trzích. Stromeček se mi letos líbil více než minulý rok, ale nejvíce mne zaujala upravená vyhlídka. Ta fakt stála za to. Slíbila jsem ale zmínku o škole. V prosince jsme si napsali poslední dva testy na zápočet. Oba dva jsem napsala úspěšně, jeden dokonce na plný počet bodů. To se mi na ČVUTu ještě nepovedlo, nechápu to do teď, ale do teď z toho mám hroznou radost. Také jsem doháněla poslední zápočty a snažila jsem se přihlásit se na předtermín z jednoho předmětu, který byl už ale plný. Naštěstí se během svátků jeden člověk odhlásil a já se tam vešla. A teď budu trochu předbíhat do ledna, protože už i vím, jak předtermín dopadl. Měla jsem nejhorší práci ze všech, ale pořád to bylo za D. (Máme známkování A, B, C, D, E, F, když dostanete F, zkoušku nemáte. Jinak se to ubírá po půl stupni, takže F je 3,5) Měla jsem ale jen půlku bodů a za to už je normálně F. Nechápu to, muselo při mne stát všechno mé štěstí, ale zkoušku mám a už se mohu věnovat další. V prosinci jsem si nechávala na leden jeden zápočet, protože jsem nestihla dokreslit nějaké výkresy. To už vám taky mohu prozradit, že se mi je už povedlo odevzdat, takže zápočty mám všechny a teď už jen boj se zkouškami. Držme si palce navzájem!


Začala jsem se také věnovat focení, ale jen takovému amatérskému pro radost. A moc mne to baví. Možná víte, že jsem si k Vánocům nadělila Olympus PEN, na který jsem si přes léto vydělala, a začala jsem hned fotit. První jsem z toho byla rozpačitá, protože jsem si pořádně neuměla nastavit manuální režim, pak mi ale bratr pomohl, on fotí maturáky a všechny možný akce, a už mi to bylo všechno jasné. Teď už jen vymýšlím, co fotit a jak to fotit, aby to vypadalo skvěle. Škoda, že mám tolik povinností ohledně zkouškového, hned bych někam s foťákem vyrazila. Ještě během svátků jsem vyrazila fotit prskavky, které jste už sice v jednom článků vidět mohli, ale dám sem ještě nějaké fotky, mám z nich totiž radost.










Tak a to bude ode mne pro dnes vše. Jak probíhal váš prosinec?

PS: Na facebooku mi chybí pořádná skupina na sdílení giveaway, takže jsem jednu založila a doufám, že se pořádně rozroste. Pokud ji chcete podpořit a dovědět se o různých giveaway, skupina je zde :)

PPS: Jestli se vám u mne líbí, nezapomeňte mne sledovat v pravém menu pod "pravidelní čtenáři", ať vám nic neunikne. 

Mějte se krásně,
Vaše


6 komentářů:

  1. Musím napsat, že já se teda moc na vánoční atmosféru nedokázala naladit. I těsně před štědrým dnem mi vůbec nepřišlo, že jsou Vánoce. Věřím, že sis laserovou šou užila a prskavky jsou nádherné. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Super článok! :) Tie darčeky sú wow! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek :) A ty fotky těch prskavek se ti moc povedly :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vánoční legíny? Ukááž :-). Supr čtení. Beru odběr (jako Janina Pálková) a budu moc ráda když jukneš ke mě popřípadě vezmeš taky odběr ;-). P.S. budud čekat na ty legínky :-)

    OdpovědětVymazat
  5. To jsi dobrá, že jsi v laser game vyhrála, já už to hrála několikrát a stejně mi to nejde. :D
    Ty fotky jsou moc pěkný. :) Taky jsem si říkala, že bych zase mohla někam vyrazit s foťákem. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já měla prosinec ve znamení cestování, vánoční nálady, nějakých věcí do školy a tak :) my máme zkouškové až na konci ledna, tudíž mě teď teprve čeká spoustu zápočtových testů a tobě gratuluji, že už máš aspoň ty zápočty :) foťák je super, taky jsem si letos dala za cíl naučit se fotit a hlavně si ten foťák napřed vůbec pořídit :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3