Nevěřte povídačkám a nevzdávejte se!

středa 17. ledna 2018


Ahojte,
je půl deváté ve středu a realita je taková, že stále nemám napsaný článek na dnes. Vlastně ho teď ze sebe potím a nebojte, nebude to kosmetická recenze. V tomto článku jsem se vám totiž svěřovala, že když nevím co psát, píši kosmetickou recenzi. Dnes jsem vám chtěla říct o tom, jak probíhá mé zkouškové a v návaznosti na to vám předat poselství. Hlavně proto jsem vám chtěla napsat. A abych se přiznala, spontánnější článek tu už dlouho nebyl. Tak jdeme na to!


Mám za sebou tři zkoušky. Všechny tedy úspěšně. Kdysi jsem vám ale vyprávěla (přesněji zde ), že mám předmět, který je pro všechny hrozně těžký. Je na něj učitel, který nemá čas na studenty a má asi tak tři sta padesát devět jiných různých aktivit. Proto se u něj nestíhají konzultace, nestíhají zápočty a tudíž také není tak jednoduché se k té zkoušce dostat. A ta zkouška je pak další peklo. A tento jediný předmět vám prodlouží studium o rok. 

Když jsem se o tomto kdysi v říjnu psala, říkali jste mi, že to zvládnu a že to nebude zas tak hrozný. Jo, zvládla jsem to a tu zkoušky před pár hodinami udělala, ale zas tak hrozný to bylo. Boje o konzultace fakt byly boje. Vždycky vypsal konzultace a do pěti minut byly všechny plné. Vypisoval je jedině přes internet. To znamenalo, že jsem byla celý pátek a víkend nalepená na mobilu, protože je tam přidával nějak v tuto dobu. Když jsem se k němu dostala, akorát mne poslal ten úkol opravit a musela jsem si znovu rezervovat místo na konzultaci opravy a tím jsem ztrácela čas na konzultování jiných úkolů. Zápočet jsem ale získala v docela rekordním čase a zkoušku udělala taky v rekordu.

Teď tady neučiním žádný velký objev, ale stejně jsem to chtěla napsat. Uchovat si tyto myšlenky, abych si měla čím dodávat motivaci až mne budou čekat státnice. A možná předat motivaci i vám. Na začátku semestru se mi zdálo nemožné toto splnit. Byla jsem z toho vystresovaná a to jsem ještě ani nevěděla pořádně, do čeho jdu. Jen jsem něco slyšela. Jedna babka povídala. Kvůli těmto "pohádkám" jsem se dokonce smířila s tím, že budu prodlužovat. Už sem to i řekla doma, ať se s tím rodiče smíří. A pak jsem vplula do semestru. Samotné úkoly těžké nebyly, těžké bylo dostat se k jejich konzultaci. Nebylo to ale nemožné, jen do toho musel člověk vložit hodně velké úsilí. To úsilí ale nakonec neslo výsledky. Na zkoušku také bylo potřeba velkého úsilí, ale dalo se to zvládnout.

Nevěřte proto tomu, co říkají lidé. Nejvíce jsou totiž slyšet ti nejméně spokojení. Pak přijmete jejich názory jako všeobecné dogmata a budete se zbytečně stresovat. Vyzkoušejte si všechno sami, protože jen tímto získáte ten názor, který je vám nejblíže. Nevzdávejte se bez toho, aniž byste se o něco pokusili. Akorát totiž přijdete o cenné zkušenosti. Bojujte za to, abyste se ke svému cíli dopracovali. A vždy pamatujte, že nic není nemožné, jestliže do toho dáváte všechno ze sebe. A jestliže to nevyjde ani po tom, co jste do toho dali vše, alespoň si nemusíte nic vyčítat. Vy jste do toho dali maximum.

Já se z tohoto poučím a nebudu těmto povídačkám věřit. Tedy alespoň do těch již zmiňovaných státnic. Protože až ty přijdou, tak budu tak vystresovaná, že budu věřit každé kravině. To je ale na jiný příběh... 



PS: Na facebooku mi chybí pořádná skupina na sdílení giveaway, takže jsem jednu založila a doufám, že se pořádně rozroste. Pokud ji chcete podpořit a dovědět se o různých giveaway, skupina je zde :)

PPS: Jestli se vám u mne líbí, nezapomeňte mne sledovat v pravém menu pod "pravidelní čtenáři", ať vám nic neunikne. 

Mějte se krásně,
Vaše




12 komentářů:

  1. Jsem ráda, že jsi to nakonec zvládla. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. som rada, že vysokú už mám úspešne za sebou, aj keď niekedy by som sa tam vrátila, lebo mi odumierajú mozgové bunky :D ale inak super, že si zvládla skúsky :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Já ten objev v tvém článku úplně nenašla, ale ok.

    OdpovědětVymazat
  4. Já už jsem poučená a radši o těch předmětech nechci vůbec nic vědět, protože mě to vždycky akorát vyděsilo a byla jsem zbytečně ještě víc ve stresu :)
    Tobě moc gratuluju, že jsi to zvládla! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je rozumný, taky to tak budu muset dělat :) a děkuji :)

      Vymazat
  5. Gratuluji k tem zkouskum! Co studujes? Studujes v Praze?

    Muj blog
    http://www.shop-it.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) jo, v Praze, studuji Konstrukce pozemních staveb na stavební fakultě na ČVUTu :)

      Vymazat
  6. Teda, bude z tebe velká stavitelka :-O Tak to máš můj obdiv :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Mě čeká vysoká až příští rok (aspoň doufám). Ale přijde mi, že kolem toho dělají všichni zbytečně moc povyku, ostatně stejně jako kolem maturity. Je mi jasný, že to nebude procházka růžovou zahradou, ale řekla bych, že většina lidí je nejvíc vystresovaná právě kvůli tomu a pak to nedávají kvůli pocitu okolí. Ale nemluvím z vlastní zkušenosti. Kdo ví, jak to bude vypadat u mě :D

    OdpovědětVymazat
  8. Ke zkoušám gratuluji, studuješ vážně náročný obor a vždycky jen koukám na Instastories nebo i pak na blogu, jak jsi šikovná a vše zvládáš :) já studuji humanitní obor a i tak mám už zkouškového plné zuby a jen se modlím, abych nemusela nic opakovat :( :D

    LENN

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3