Má péče o vlasy | jaro 2018

sobota 31. března 2018


Ahojte,
na tento článek jsem se už chystala dlouho. Tedy dlouho. Pekelně dlouho. Už někdy minulý rok, ale měla jsem pocit, že té mé péči něco chybí a nevěděla jsem, co to je. Teď už to vím, sice to pořád ještě chybí, ale už aspoň vím co. Tak se se mnou pojďte kouknout, jak se starám o ty své vlasy!


Mou péči o vlasy občas začínám už před mytím. Nikdy ale ne těmito dvěma výrobky najednou. Častěji používám právě kokosový olej, který mé vlasy vyživí a dodá jim lesk a hebkost. V ideálním světě, tam kde nejsem líná, ho používám každý víkend před větším mytím. (Pojmem větší mytí rozumějte to, při kterém používám i masku na vlasy.) Na kokosák nedám dopustit. Potřebuji-li trochu větší vyživení, přimíchám do rozteklého kokosového oleje i trochu toho olivového, který je na výživu právě lepší. Kokosový je lepší zase na hebkost a lesk.
Když nepoužiji oleje, ale chci z vlasů vytáhnout žluté odlesky, je čas na tento fialový šampon, který je za pár korun a fakt funguje. Tento způsob používání jsem okoukala u Flabgee. Hodinu před tím, než jdu do vany, si do suchých vlasů vetřu tento šampon, aby pokryl všechny vlasy. Já ho používám vždy jednou za čas na celé délky vlasů. Čas jeho působení je také silně individuální. U svých vlasů mám jistotu, že když ho na nich nechám hodinu, mám hodně studený, místy našedlý odstín, nikdy ale ne do modra a nebo fialova. A právě takovýto odstín chci. S žádným jiným fialovým šampónem jsem toto ale nezkoušela. Snažím se ho ale nepoužívat moc často, protože docela hodně vlasy vysušuje. Na to mám ale oleje, no ne? 

Pro pokračování ve čtení klikněte na:



Na samotné mytí používám nejraději šampóny a kondicionéry od britské značky s přírodní bio kosmetikou, Faith in Nature. Tuto značku používám už rok a jsem s ní hodně spokojená. Jeden takovýto šampon nebo kondicionér vyjde na 129 korun. To je sice dvojnásobně více než za nějaký šampon v drogerii, ale na druhou stranu se mi líbí ten pocit, že nedávám na vlasy všechnu možnou chemii, kterou vymysleli, aby vlasy vypadaly lépe, ale z dlouhodobého hlediska jim to moc nesvědčí. Po samotném šamponu jsou vlasy hodně drsné, protože šampon neobsahuje žádné silikony. Když jsem s těmito přípravky na vlasy začínala, trochu mne to děsilo. Jsem ale zvyklá používat kondicionér a ten tento detail vždy hravě odstraní. Nebudu se dál na toto téma rozepisovat, protože bych speciálně těmto přípravkům na vlasy chtěla věnovat samostatný článek, proto to tady pro dnes utnu. 


Jako další tu mám masku na vlasy od Alverde. Toto je mé už druhé balení. S příchodem přírodních přípravků na vlasy přišlo totiž i dilema masek na vlasy. Přírodní jsou totiž také dražší a nechtělo se mi utrácet právě i za masky. Ze začátku jsem používala ty od Yves Rocher, které jsem lovila hlavně ve slevách. Tento rok jsem ale vyzkoušela tuto masku pro suché vlasy od Alverde, se kterou jsem spokojená a tak se ji teď asi chvíli nevzdám. Funguje a navíc je o polovinu levnější než ta od Yves Rocher.
Poslední dobou mám problém s leskem a hebkostí vlasů. Tedy problém. Ani jedna z těchto věci není u mne tak zřetelná, jak bych si já přála. Proto jsem se rozhodla s tímto bojovat a pořídila si malinový ocet od Yves Rocher. O tomto produktu chystám samostatný článek a proto ho teď nechám více méně bez komentáře.


Tak a tady to ještě nemám doladěné do přírodna, ale nevadí. Po umytí používám bezoplachovou péči. Tato je konkrétně proti padání vlasů a pro jejich lepší růst. Jednou jsem si ji koupila, když jsem zrovna měla pocit, že mám málo vlasů, což vůbec není pravda. Má náladová stránka si řekla o slovo. Příště si pořídím radši nějakou vyživující. 
Nedávno mi došel olejíček do vlasů, bez kterého mé suché vlasy prostě nefungují. Vlasy mi neuschnou bez toho, aniž by byl ve vlasech nějaký olejíček, o to se dost pečlivě starám. Tento mám teď nově a je speciální pro vlasy, které mají tendenci se kudrnatit. Měl by jim dodávat speciální výživu. Jsem na tento olejíček hodně zvědavá!


Jako poslední zde ukážu tyto dvě věcičky. První je ochrana pro vlasy před teplem. Docela jsem si teď zase zvykla vlasy žehlit, když už na to mám pěkný žehlící kartáč od Remingtonu. A to jsem se bála, že pro něj nenajdu uplatnění. Opak je ale nakonec pravdou. Na blaho vlasů samozřejmě myslím a proto před každým použitím aplikuji do vlasů tento přípravek. Nevím, jak moc pomáhá, ale aspoň jako placebo efekt funguje dokonale. 
Hřeben už pořádně nepoužiji jiný než tento od Tanglee Teezer. Mám tedy ještě jeden od té stejné značky, který mám v Praze, protože když jsem měla vozit jeden sem a tam, ráda jsem ho vždy někde zapomněla. Tento hřeben je pro mé husté a kroutící se vlasy dokonalost. Rozčesávání s ním netahá a je i příjemné a já už nikdy nechci jiný hřeben.

Co je ale ta tajemná věc z úvodu článku, která mi chybí? No. Dostatek vody přece. Pořád totiž bojuji s pitným režimem a dostatek čisté vody chybí jak mé pleti, tak i vlasům. No, přísahám, že se snažím s tím něco dělat!

Jaké produkty používáte na vlasy rády vy?

Na viděnou u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde
V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

16 komentářů:

  1. Ja používam na moje vlasy šampón od Balea, masku od Kallos cosmetics a sprej na farbené vlasy od Botanical freshcare s týmito produktmi som spokojná 🙂 Veľmi pekný príspevok.
    https://lifeforjul.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Ten kartáč mám doma taky a jiný už ani nepoužívám. Občas tedy použiju ten s kančími štětinami, ale to jen zřídka.
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mám doma Tangle Teezer a nedám na nej dopustit :) Jinak poslední dobou přecházím na přírodní kosmetiku hlavně u péče na vlasy, takže používám Lavera šampon, masky od Alverde a barvím se hennou Khadí :)

    https://lenn.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Malinový ocet používám také a musím si ho zatím vynachválit :-).
    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Taky už nepoužívám jiný hřeben než Tangle Teezer :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Taky bych ráda přešla na přírodní vlasovou kosmetiku, takže jakmile doberu svůj head&shoulders, vrhám se na to!

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  7. Skvelý članok, ja väčšinou šampóny mením pretože moje vlasy nepríjmajú rovnaký šampón dlhšiu dobu, kondicionery nepoužívam pretože mám jemné vlasy a tým to robí zle. A čo sa týka česania tak jedine tangle teezer. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tangle Teezer je boží, bez něj už ani ránu:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  9. Kokosový olej používám občas na obličej :D:). Tangle teezer jsem používala jednu dobu, ale později, když mi vlasy rostly se mi začalo s nim česat hůře :/, tak jsem si styl hřebenu, který používá moje kadeřnice a hned je to lepší :D, ale tangle je dobrý, že je takovej na cesty skladnější :)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  10. Zaujímavé výrobky a dala si mi hneď pár tipov, čo nakúpiť! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  11. Kokosák je klasika. Jen mě štve, jak dlouho trvá, než se vymyje ta mastnota :(

    OdpovědětVymazat
  12. Kokos je základ! Ja teraz vyše mesiaca používam Aussie ale idem meniť a chcela by som skúsiť Alternu - myslím, že tak sa to volá :) Got2be stále vidím v obchodoch, je to tu hodne populárne a dievčatá to stále kupujú :)

    Klaudia Duranova

    OdpovědětVymazat
  13. Značku Faith in Nature vůbec neznám :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  14. Tak ten stříbrný šampon od Shaumy také používám a efekt má dobrý. Není to úplně tak, že bych měla šedé vlasy, ale lehce stříbrný nádech tam je. Na co jsem se ale chtěla zeptat je, jestli vám po ní náhodou nepadají extrémně vlasy? Já přemýšlím, jestli to může být tím nebo mám nějaký jiný problém kterým je to způsobeno. Nejhorší je, že mi prořídly vlasy opravdu hodně v koutcích, takže už dost začínám uvažovat nad něčím takovým :/ Nedávám si už vlasy ani do vysokého culíku, protože ty koutky jsou hrozné :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám spíš opačný problém, takže jsem toto nikdy neřešila :)

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3