Tam, kde klid nekončí

neděle 7. října 2018


Ahojte,
po návratu z road tripu jsem si začala psát deníček. To by nebylo nic zvláštního, už několikrát jsem si ho začínala psát, ale vždycky mě to po týdnu přešlo. Teď právě přichází ta divná věc. Já si ho píšu doteď a měla jsem ho s sebou i v Oslu, kde jsem si do něj napsala dva články, které bych s vámi chtěla sdílet. Ještě, že jsem ho s sebou měla, jinak bych si ty myšlenky, které jsem s vámi chtěla sdílet, neměla kam hodit.

Sedím s ručníkem na hlavě na nepříliš stabilní, ale krásný a stylový stoličce v našem Airbnb ve čtvrti Grüneløkka a snažím se přijít na to, jak je možné, že celé Oslo zahaluje neskutečný klid místních obyvatel. Jestli se od nich chce něco naučit, tak je to ta jejich neskutečná lehkost bytí. Nepřijde mi, že by tady byli ve stresu. Rozhodně ne víc než my. Nikam nepospíchají. Nebo při pospíchání alespoň nevypadají, že jsou ve spěchu. Místní obyvatelstvo na mě má dobrý vliv, protože zapomínám na svou misantropii. Jen tak popřeji prodavačce ve Vero Modě hezký den potom, co mě obere od 229,95 Kr. To se mi jen tak nestává. 


Včera jsem ležela na chill out lavičce na Aker Brygge. Nejen, že to místo skvěle vypadá, ale i je tam skvělá utoulaná atmosféra. Je tak lehké se tu ztratit ve svých myšlenkách. Možná proto se v nich chci nadobro ztratit. Vydat se do neznáma. Poznat víc z Osla. Poznat víc ze sebe. Urovnat si své hodnoty, které jsou po tomto létě divoké, ale díky Oslu už získaly svůj základní směr, na které je teď budu muset nasměrovat. 


Toto město je zkrátka dokonalým místem na relax. Nepotkala jsem místo s lepší uklidněnou atmosférou, než je tady. I na zdánlivě zaplněné Karl Johans gate je svým způsobem klid. I když se po ní v jednu chvíli prochází stovky lidí, nikdo na nikoho neřve.

Chci si vzít mobil s písničkami a kávu do rukou. Jít na houpající se molo na Aker Brygge a lehnout si na lavičku. Do uší si pustit pomalé písničky, ideálně norské. Zavřít oči a vnímat jen houpání mola a šumění Oslofjordu, které lehce ale nevtíravě narušuje muziku. U toho popíjet kávu a jen tak být. A přesně toto město navštivte, chcete-li jen tak bez podstaty být...

Na viděnou u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde


V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥  




















28 komentářů:

  1. Tam to vypadá tak úžasně! A máš nádherné fotkyy :)

    OdpovědětVymazat
  2. Podobné pocity jsem měla z celého Norska, pro mě je to nejkrásnější a nejuklidňující místo/země na celém světě :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. To je krásně napsané :) A fotky jsou opravdu krásné, tam bych se ráda podívala, ještě pokud je to jak píšeš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Jo, takhle to na mě působilo, mohu jen doporučit :)

      Vymazat
  4. Oslo je naozaj veľmi krásne mesto. Niekedy by som sa tam chcela ísť pozrieť. Inak aj ja si píšem denník. Je to upokojujúca činnosť. Píšem si ho trošku inak ako ty. Príde mi že si to tam tak krásne a umelecky nepísala. Zatiaľ sa maj a prajem ti krásny večer. :)

    Blog of Sunflower

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. Přesně jak jsem to do deníčku napsala, tak tak to tady je :)
      Jo, určitě do Osla vyraž, když budeš mít tu možnost :)

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. href="https://istanbulolala.biz/">https://istanbulolala.biz/
    YBH

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3