Toulky Prahou

středa 9. ledna 2019


Ahojte,
patřím mezi lidi, kteří milují procházky. Čím delší, tím lepší. Hned první týden semestru jsem si řekla, že budu chodit ve čtvrtek vždy pěšky do školy. Mám to 4 kilometry, což je pro mě spíš příjemná krátká procházka. Škola mi začíná až ve dvanáct, tudíž mám dost času se vyspat a i se projít. 

Pak ale vzniklo to, že jsem začala i ze školy chodit pěšky. A to vlastně mohu dělat kdykoliv, přece jen to už nikam nespěchám. Jen chodím ze školy vždy za tmy. Není to tedy pravidlem, ale když mám náladu jít, tak prostě jdu. Jednou jsem takto šla přes Pohořelec, když mě napadlo, že bych mohla zahnout doleva místo doprava. Nepřemýšlela jsem a rovnou jsem změnila svou původní trasu. Došla jsem až na Pražský hrad, do kterého jsem chtěla jít. Zjistila jsem, že kontroly ale pořád nezmizely a mně se přes ně nechtělo jít, protože jsem s sebou měla počítač, když jsem šla rovnou ze školy a fakt jsem nevypadala jako turista. Došla jsem proto jen na vyhlídku u hradu, kde jsem si poslechla výklad v němčině a vydala jsem se na kolej.


Tento malý výletík se mi ale tak zalíbil, že hned další den jsem si naplánovala další pražské zajímavosti. Nohy mě zanesly až k Lennonově zdi, kde jsem nikdy předtím nebyla. Tu jsem dokonce viděla i za světla, protože jsem se tam vydala místo své klasické čtvrteční cesty do školy. Musím říct, že zeď mě uchvátila, docela dlouho jsem si ji jen prohlížela a četla jsem si různá hesla, které na ni jsou napsané. Korejští turisté se u ní mezitím fotili a já měla dokonalé turistické ráno. 

Poslední výpravu jsem uspořádala tentokrát s kamarádkou, za kterou jsem vyměnila sluchátka, které mě na všech těchto výpravách doprovázejí. Byla jsem ráda, že nebyla proti žádnému mému nápadu a ochotně se mnou všude chodila. 

A co vám tímto chci vůbec říct? Já ani nevím. Chci se pochlubit se svou novou zálibou - začalo se mi totiž líbit být v Praze turistou. Objevovat ale všechno jen pěšky a nejezdit městskou dopravou ani mezi jednotlivými místy, které chci navštívit. Právě během těchto přechodů totiž většinou objevím ta nejkrásnější místa. Zkuste to taky. Zkuste jen chodit a vynechat městskou dopravu. Je to prostě skvělý relax!

Jak jste na tom s procházkami vy, chodíte na ně rádi?












Na viděnou u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥ 

22 komentářů:

  1. Miluji chodit pěšky a Prahu mám taky moc ráda a při její návštěvě nejčastěji využívám hlavně svých nohou :-)

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  2. Miluju procházení se. Když jdu na krátkou vzdálenost, dávám přednost chůzi před jízdou autem. Člověk si skvěle pročistí hlavu a nadýchá se čerstvého vzduchu. Na to jsou nejlepší procházky u nás na vesnici, ale Prahu mám taky ráda. :)

    I am Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já u nás na vesnici moc nechodím, vynahrazuji si to v Praze, ale je to prostě super! :)

      Vymazat
  3. Souhlasím s tebou, že když chodíš pěšky, objevíš krásné poklady. Já ráda chodím pěšky po výletech přesně z toho důvodu. A do školy jsem každý den chodívala pěšky. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Já procházky miluju! Bez nich to prostě nejde. A pravidlené procházky v Praze ti závidím. Pokaždé když do Prahy jedu tak jdeme na procházku, protože Praha je prostě krásná :)

    Life by Angellyca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti přeji, abys jezdila do Prahy co nejčastěji, protože tady je pořád co objevovat :)

      Vymazat
  5. Já bych mohla být venku pořád, ale ne ve městě. Jsem spíše typ, co miluje přírodu :-) Proto asi taky bydlíme od jakživa na vesnici. Nicméně Prahu máme kousek a až malý povyroste, tak se těším, jak ji společně po památkách projdeme :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě taky z vesnice, ale mám to přesně naopak. Mnohem víc mě baví města a i si je užívám :)
      To bude super! :)

      Vymazat
  6. Já teda nejsem moc procházkový typ, co se týče cesty do práce, do krámů a tak dále. Ale zase se ráda projdu v přírodě a nebo si udělám procházku a výlet na hrad a zámek, to jo :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem se v Praze vždycky strašně moc ráda toulala, to je jedna z věcí, které mi teď opravdu chybí.. Vždycky mě úplně fascinovalo, kolik krásných míst se dá objevit :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď, taky se nestačím divit! :) dnes jdu zase a už se těším, jaká místa objevím :)

      Vymazat
  8. Miluju procházky, ideálně každý den! Když jsem bydlela v Praze, dělala jsem občas něco podobného. Vykašlala jsem se na tramvaj a šla klidně i pár hodin prostě pěšky. Nikdy stejnou trasou, pokaždé jsem narazila na nějaké pěkné místo! :) Takže držím palce ve tvém objevovní, jen tak dál :)

    www.adele-daily.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      jo, přesně takto objevíš ta nejkrásnější místa! I ta, kolem kterých každý den jezdíš, ale v tý rychlosti je prostě nevidíš :)

      Vymazat
  9. Joo, tak to je krásné, vždycky je nejlepší pocit objevovat. Já procházky zbožňuju a snažím se chodit co nejvíce, městskou dopravu nevyužívám vůbec, max občas metro v Praze, ale to jen když už se potřebuju rychle dostat někam. Jinak ne. A maš pravdu, právě tehdy obejvíš ty nejlepší místa.

    OdpovědětVymazat
  10. Ježiš, tak to je super:). Ani bych nevěřila, že by mě bavilo si číst článek o tom, jak se někdo šel projít po Praze. Je vidět, že dobře píšeš:D!

    A víš co? Asi jsi mě inspirovala a já se taky půjdu projít po Praze. Ale protože je zima, tak to asi nechám na jiný měsíc. Ale kdyby svítilo slunce a nebyla zima, tak bych šla:D!

    Já jsem akorát hrozně špatná v zapamatování si cesty, takže se bojím, že se někde seknu a už se nedostanu domů:DDD.

    Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, to děkuji, teď si mi vykouzlila úsměv :)) ♥

      Jo, za hezkého počasi je to mnohem lepší, ale i teď to jde :) Já byla včera :)

      To, že se sekneš, je to nejlepší, protože pak objevíš ta skrytá místa :) a nakonec se vždycky stejně najdeš :)

      Vymazat
  11. Praha je na mě velká, ale je to co se týká bydlení, výlety tam mi nevadí :) Taktéž ráda volím pěškobus, přesně jak říkáš, narazíš na různá místa a ještě děláš něco pro své tělo :) Moc pěkné fotky v článku

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3