Jak zachránit vysušenou, šupinatou pleť?

středa 27. února 2019


Ahojte,
dnes jsem se rozhodla se s vámi podělit o to, jak já bojuji se svou suchou pletí v zimě. V létě tyto problémy naštěstí nemám. Vy, co suchou pletí trpíte, to určitě znáte. Pleť pne, je vysušená a na určitých místech jsou šupinky suché, odpadající kůže. Není to nic příjemného, vypadá to příšerně a ani zamaskovat to nejde. Všichni víme, že nejlepší, jak s tím bojovat je prevence. Občas to ale nezvládneme a dostaneme se až do tohoto bodu. Jak to ale teď zachránit?

Každou zimu jsem se děsila toho, až toto přijde. Neuměla jsem s tím bojovat a jedinou mou záchranou byl vždy příchod jara, se kterým se do vzduchu dostalo víc vlhkosti a pleť nemusela odolávat takové zátěži a zlepšila se. Vyzkoušela jsem neskutečné množství všech možných hydratačních krémů a stejně jsem neměla pocit, že by pomáhaly. Když jsem si pleť jednou zapomněla namazat, bylo to hned vidět. 

I tento rok jsem se dostala až do fáze, kdy se mi na pleti udělaly šupinky suché kůže. Opět jsem přemýšlela, jak to zachráním. Byla jsem zrovna na koleji a v místním obchůdku toho nejde moc sehnat. Jednu věc tam ale měli. Byl to ten klasický Nivea krém, který vám ale na fotce neukáži, mám ho na koleji. Určitě ho ale znáte. Rozhodla jsem se, že ho zkusím. Po dobu, co jsem na koleji byla, jsem ho používala. Musím říct, že se to fakt zlepšilo. Suchá místa byla očividně lepší, ale pořád jsem neměla tu "šťavnatou" a hydratovanou pleť, jakou bych chtěla. Byla jsem ale ráda za to zlepšení. Na druhou stranu jsem ale měla pocit, že mi ten krém ucpává póry. Jestli se rozhodnete pro tuto cestu, rozhodně doporučuji používat Niveu jen na ta suchá místa a ne na celou pleť. 

Nivea mi právě dala naději, že tento rok nemusím čekat do jara. Pořád to ale nebylo ono, i když jsem za tu změnu byla šťastná. Po tom, co jsem přijela domů z Prahy, jsem přemýšlela, co ještě mohu vyzkoušet. Vzpomněla jsem si na SOS krém od Mixy, který jsem kdysi našla v DM boxu a který byl super. Používala jsem ho kdysi ale hlavně na spálenou pleť. Společně s Mixou jsem si pořídila i hydratační masku od Biovene Barcelona, která se mi na pleť nanést na krém a nechat přes noc. Musím říct, že toto combo mi pleť nadobro vyléčilo do týdne. Nechápu to. Teď je má pleť krásně "šťavnatá", nepne, nesvědí a dokonce se mi ani neobjevují nechtění návštěvníci. Tyto dvě věcičky jsou hotový zázrak!


Ještě se s vámi podělím o produkty, které používám přes den a nebo jen tak občas. Začnu denním krémem, který jsem si sice koupila nedávno, ale už jsem ho jednou měla a tak se nebojím vám ho doporučit. Jedná se o denní krém z divoké růže od značky Alverde. Krém se rychle vstřebá, stačí ho použít málo a zajistí hydrataci na den. Používám ho vždy pod makeup a miluji ho. Navíc stojí nějakých 80 korun a já jsem na pochybách, jestli byste vůbec něco lepšího za tuto cenu sehnali. Jestli máte tipy, tak sem s nimi!


A ještě tu mám dva produkty, které používám, když jsem celý den doma a můžu být nechutný mastňák. Jedná se o bambucké máslo od značky Purity Vision, které jsem také objevila díky DM boxu. Na toto máslo nedám dopustit, je výborné právě na tu prevenci před vznikem šupinek. Obávám se ale, že šupinatou pleť už nezachrání. Pokoušela jsem se o to a nevyšlo to. Druhým produktem je malinový olej, který používám tak jednou týdně. Pleť je po něm vyživená a stroupky po návštěvnících se rychleji hojí. Slibuje i prevenci proti vráskám, to ale nemohu posoudit. A navíc mě nádherně voní! 


Během léta jsem používala vlastně jen tyto přírodní produkty a bohatě mi stačily. Teď na zimu to ale nezvládly, což jim nevyčítám. S mou pletí je to totiž složité. Krém od Mixy je ale hotový zázrak! Na ten vám sem musím hodit odkaz

Co přes zimu pomáhá vám?

Mějte se krásně a na viděnou u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

12 komentářů:

  1. Používám to bambucké máslo a během chvilky se mi vpije do pokožky. Ale i tak ho nejraději používám na noc, je super.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Já naštěstí vysušenou pleť nemám, jelikož ji mám mastejší - nicméně velmi hezky zpracovaný článek! :) V zimě ráda používám pleťové balzámy od Manufaktury, jsou hutnější a zároveň chrání před mrazem, ledovým vzduchem... :)
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to ti závidím! Jo, je mi jasný, že mastná pleť má zase jiné zápory, ale tohle je v zimě fakt otrava! :D
      Děkuji ♥
      To zní dobře :)

      Vymazat
  3. Bambucké máslo je skvělé, naopak krém od Alverde mě vůbec nenadchnul.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každému sedí něco jiného :) je ale super, že bambucké máslo sedí snad všem, tedy neslyšela jsem opačný názor :)

      Vymazat
  4. bambucké máslo mám ráda, takže se přidávám k řadě těch, kteří si ho chválí... olejíčky taky:)

    www.libenanovakova.cz


    www.libenanovakova.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Skvelý článok, práve bojujem s veľmi suchou pleťou takže ďakujem za tipy :) Ja som si obľúbila arganový olej :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, arganový olej mám doma taky, ale používám ho spíš na vlasy :)
      Držím pěsti, ať dáš svou pleť co nejrychleji do pohody :)

      Vymazat
  6. Mě už delší dobu láká ten malinový olej :-) zamlouvá se mi od značky Renovality, ale trošku mi vadí, že nedělá menší množství. Tak možná si spíše koupím také ten od Saloos. Jinak bambucké máslo je úžasné! Používám mnoho let.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  7. Mne pomáhajú oleje :-) a dosť často si dávam rôzne hydratačné masky ;-)

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3