Mé oblíbené podcasty | léto 2019

středa 4. září 2019


Ahojte,
už hodněkrát jsem se vám zmiňovala, že přes prázdniny chodím na brigádu. Není to asi nic neobvyklého, heh. A při práci ráda poslouchám různé podcasty. Za celé ty dva měsíce jsem si jich stihla poslechnout několik a některé si i fakt oblíbit a ty vám právě dnes představím. Posloucháte podcasty? Já mám pocit, že se v poslední době dost rozmohly, ale možná je to tím, že se rozmohly v mé sociální bublině.
Musím se i přiznat, že jsem se dost těšila, až budu psát tento článek. Vlastně jsem ho měla v hlavě už od začátku léta, co jsem začínala podcasty ve velkém poslouchat. 
Podcasty poslouchám hlavně ve Spotify, proto budou všechny screeny právě z této aplikace. 


V oblacích - Tereza Salte
Tento podcast musím dát jako první už jen z důvodu, že mě přivedl na jejich poslouchání. Do té doby jsem jakž takž věděla, že toto slovo existuje, ale vlastně jsem moc nevěděla, co si pod ním mám představit. Když svůj podcast spustila Tereza, kterou sleduji už dlouho a ráda, musela jsem se do něj hned zaposlouchat. Už sice nevím, kde jsem slyšela úplně první díl, ale ten druhý jsem poslouchala na posteli v jednom malém bytečku v Oslu a přišlo mi to úžasné a symbolické. Terka v něm mluví o věcech, které se dějí kolem ní, o svém podnikání, samozřejmě o Norsku, o jejích snech. Má hrozně příjemný hlas a krásně se poslouchá a já se pokaždé těším na další díl. 


The Coffee-chic podcast - Valentýna Procházková
Tento podcast jsem začala poslouchat jako druhý a paradoxně jsem Valentýnu dříve neznala a začala jsem ji sledovat až díky jejímu podcastu. No máte taky někoho takového? Tento podcast je hlavně motivační a o tom, jak být tou nejlepší verze sebe samé, jak i Val píše v popisu. Je v ní neskutečná energie, která mne vždycky nutí něco se sebou dělat. Dále se věnuje i tématům ohledně poruch příjmů potravy, které se mě sice nijak netýkají, ale věřím, že někomu by se její povídání o tomto mohlo hodit. Nejvíc se mi líbil její díl o tom, co pro ni znamená štěstí. Mám to s ní totiž dost stejný a někdy bych o tom ráda sepsala článek. Tak snad se do toho někdy pustím!


The Buca Talks - Martina Bucková
Tuto sympatickou Slovenku jsem si neskutečně oblíbila. Je to sportovkyně, která se věnuje triatlonu, takže se v jejím podcastu hodně objevují témata jako trénink a pak samotné závody. Podle mě má skvělé názory ohledně partnerských a mezilidských vztahů, dost se toho od ní učím. Dokáže naprosto otevřeně mluvit úplně o všem a ráda mluví o sexu. Není pro ní v tomto tématu nic tabu. Tyto podcasty o sexu dokonce natáčí se svým přítelem a oba jsou v tom neskutečně otevření. Mluví i se zajímavými hosty. Pro mě byla nejzajímavější Zuzka Durcová, která je slovenskou reprezentantkou v běhu. 


Clickbait - Jirka a Petr Královi
A je tu zase, ten Jirka! Tentokrát natáčí podcast, nutno podotknout, že ne moc pravidelně, se svým bráchou Petrem. Baví se v něm hlavně o marketingu, který mi přijde hodně zajímavý a proto mě baví i tento podcast. Nejvíce mě bavil jejich zatím poslední díl o kampani pro Tezenis. 


Historie českého zločinu - Český rozhlas
Toto je jednoznačně nejposlouchanější podcast tohoto léta. Je to hlavně tím, že má nejvíce dílů ze všech podcastů, které jsem poslouchala. Jeden člověk z mého okolí by byl schopný vám říct, že jsem jím posedlá. Pořád mu vyprávím o kriminálnících. Musím mu dát trochu za pravdu, jelikož se mi i jednou zdál sen o tom, že někdo přede mě nastražuje mrtvoly a vždycky, když zavolám policajty, řekne, že je to vtip a mrtvola se začne hýbat. No, sen to byl nic moc, ale tento podcast je fakt dobře zpracovaný! Není to jen nějaké vyprávění, ale přímo zpracované příběhy od několika lidí, takže se mezi sebou baví jednotlivé postavy. Občas je slyšet i střelba a tak. A jestli máte rádi detektivky, toto se vám rozhodně bude líbit! A je i zajímavé slyšet, jak se vyšetřovaly zločiny a mordy dřív, když nebyla daktyloskopická metoda (otisky prstů) natož rozbory DNA. Jo a věděli jste, že jsme měli za socialismu vlastní teroristy? 


 Literární disko - Lucie Zelinková
Tento podcast se zabývá knihami a spisovateli. Má zatím 4 díly, ale mě baví. Hledám v něm inspiraci, co číst. A teď koukám, že jsem ještě neslyšela nejnovější díl, tak ten si pustím, hned jak dopíšu tento článek!


Od srdce - Klára Hájková
Kláru jsem také dřív neznala, ale její podcast mě zaujal a tak jsem ji začala poslouchat. Klára je učitelka angličtiny, pole dance a ještě peče dorty. Zabývá se hodně seberozvojem, ale nijak to nehrotí. Nejvíce mě zaujal její desátý díl o toxických vztazích a o příběhu o toxickém vztahu s jejím tátou, ten rozhodně stojí za poslechnutí!

Tak a to by bylo ode mě pro dnes vše. 
Znáte nějaký z mých oblíbených podcastů?

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥  

16 komentářů:

  1. Terezu a Val také poslouchám <3 a moc děkuju za tipy na ty další podcasty <3 Jinak ještě poslouchám Verču z Času kávičky! Tu vážně doporučuju:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥
      Jo, samozřejmě o ní vím, ale musím se přiznat, že mě od poslechu trochu odrazuje ten její název.. Já vím, že je to debilní důvod a že kdybych si poslechla alespoň jeden díl, tak bych změnila názor, ale ten název je mi něčím fakt nesympatický a ani nedokážu říct proč :D ale díky za tip :)

      Vymazat
  2. The Coffee-chic jsem začala poslouchat nedávno a také se stala mojí oblíbenkyní - poslouchá se od ní vše samo, moc mě baví :))

    OdpovědětVymazat
  3. Val a Terezu tiež počúvam z času na čas, inak počuvam rôzne anglické moticačné podcasty, a tento format sa mi veľmi páči <3

    OdpovědětVymazat
  4. Podcasty veľmi často nepočúvam, ale to Literární disko ma nesmierne zaujalo, ďakujem za tip :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to musím vyzkoušet. Kromě Terezy Salte ještě poslouchám Sandru Richterovou, taky není špatná :)

    Zápisky třicítky

    OdpovědětVymazat
  6. Já poslouchám Val, miluju i její blog a youtube! <3 a pak ještě Kate Rezkovou, ale ta má zatím jen 3 díly.


    GrünHauz
    Š.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Kate znám také, ale přijde mi, že moc nepřidává no :/ jinak jsem si poslechla všechny díly a líbily se mi :)

      Vymazat
  7. Nepoznám ani jednu z podcastov ale ja počúvam zase podcasty od Alenky zo školy stylu :)

    CHUDOBNÍ, BOHATÍ, ROZDIEL MEDZI VRSTVAMI UŽ OD ŠKOLKY

    OdpovědětVymazat
  8. Na podcasty bohužel moc nejsem, raději se dívám na video, nebo pustím hudbu, či přečtu blog. :) Ale o Terce a Valentýne vím :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3