Florencie ve fotkách

středa 16. října 2019


Ahojte,
poslední týden to tu bylo opět takové zmatené. Důvod je takový, že jsem odjela do Florencie nachytat pár zbylých teplých dní, než přijdou ty nekonečné mrazy a zima. Dnes se s vámi proto rozdělím o nějaké ty fotky.


Samotná Florencie je nádherná a rozhodně stojí za návštěvu. Abyste ji celou prošli a nasáli atmosféru, budou vám rozhodně stačit dva dny. To je ten důvod, proč jsme se nakonec vydali i do Pisy. Co se mi ale na Itálii nelíbilo, byl jejich systém městské dopravy a jejich umění mít vše neorganizované a informace rozhodně nesdílet na internetu. Lístky městské dopravy se daly koupit buďto v trafikách, na které jste zaručeně nenarazili, když jste je potřebovali, v automatech, které ale byly jen u tramvajových linek a nebo bezkontaktně přímo v autobusech. To ale buďto nefungovalo a nebo jsme nerozluštili, jak to fungovat má. Anglické návody byly napsány tak malými písmeny, že se to v jedoucím autobuse vůbec nedalo přečíst. Takže jestli se tam vypravíte, tak si přibalte trpělivost a vyřešte si lístky na městskou, než ji budete fakt potřebovat.

Ale za všechny tyto starosti Florencie a Pisa rozhodně stojí a já vám dnes ukážu pár fotek. 

Byli jste někdy v Itálii? Co říkáte na to, jak tam věci "fungují"?































Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

21 komentářů:

  1. Ach, mé architektonické srdíčko plesá. Do Itálie se chystám už celou věčnost, ale ještě mám pár zastávek před ní. Hlavně mi-lu-ju italské jídlo, hlavně teda pizzu. :) Fotky moc hezké, to všechno neorganizační kolem bych těžko snášela. Jsem ten typ člověka, který má rád řád, přesnost a všechno sepsané a předem dané. Takže v tomhle smyslu bych si tu dovolenou moc neužila. :D
    THE WORLD BY MARIA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to mi povídej :D já taky miluju, když si všechno můžu zjistit sama na internetu a nemusím to složitě řešit na místě :D ale na toto Italové moc nejsou :D

      Vymazat
  2. Kdysi dávno jsem v Itálii byla, ale byla jsem ještě malé dítě, tak z toho moc zážitků nemám. Ve Florencii muselo být nádherně, pěkné fotky.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Krásne fotky. Ja som ešte okrem česka, ukrajiny a anglicka nebola nikde inde :D dokonca ani v poľsku nie čo každý slovák tam pomaly chodí a ja nič. Ale to Taliansko vyzerá nádherne. Snáď časom pôjdem aj tam :) Teda aspoň tam :)

    NA DEŇ FRANCÚZSKOU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas nebyla na Ukrajině a ani v Anglii a ta Ukrajina by mě docela lákala :)
      Určitě se tam podíváš :)

      Vymazat
  4. Nádherné fotky, musel to být skvělý zážitek navštívit Florencii! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Vyzerá to tam krásne :) Rozprávkové miestečko :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotky, taky bych se tam ráda podívala :) to s tou městskou je teda trochu na nic, ale celkově mě přijde že ti Italové si dělají co chtějí :D
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥
      Jo, tak teď jsi to shrnula krásně! Doopravdy si dělají, co chtějí! :D

      Vymazat
  7. Já jsem v Itálii byla, ale "jen" u moře, byli jsme teda i na výletě v Římě, ale městskou jsme nevyužili ani jednou ;) Nicméně bych ráda někdy Itálii prozkoumala víc :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tam byla teď poprvé a jen takto :) Ale s trochou trpělivosti musí být fajn prozkoumávat Itálii :)

      Vymazat
  8. Ještě jsem v Itálii nebyla, ale vypadá to tam nádherně! :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  9. K té Itálii, já tam byla s kámoškou týden a Italové především mají vše v italštině a pokud něco objevíš anglicky, jsi dobrá :D Hlavně v restauracíh, ale i v autobusech, vlacích málo jaký řidič/ průvodce mluví anglicky :D a co se týká lístků, tak nám ukázal kluk na letišti jak to funguje a pak nám to šlo, ale když se objevil nějaký jiný turista, absolutně netušil. A fotky z Florencie nádherné, ráda bych se tam také podívala.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Italové jsou prostě Italové..:D
      Děkuji ♥ určitě se tam vyprav, když budeš mít příležitost :)

      Vymazat
  10. Dobrý den, hezké čtení i fotky. Do Itálie jezdím za dcerou autem. Letos bych chtěla letecky. Ale musím vyřešit kde zaparkovat auto. Parkování jsem našla na internetu na těchto webových stránkách. Pěkný den.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3