Můj říjen 2019

středa 30. října 2019


Ahojte,
taky jste se tak neskutečně zamilovali do počasí, které bylo o víkendu? Já jsem tedy bohužel musela dělat nějaké věci do školy, tak jsem na žádném výletu nebyla, ale i na běhání se mi to sluníčko a teploučko dost líbilo. No, teď už se pojďme pustit do článku, ve kterém vám shrnu svůj říjen.


Tento měsíc jsem zahájila pár dny ve Florencii, o které jsem už psala příspěvek zde. Po Florencii jsem samozřejmě chytla podovolenkovou depku. Taky to tak máte, že když se odněkud vrátíte, tak chcete okamžitě zpět a nejste schopni fungovat a nemáte na nic náladu? Já to mám pokaždé. Vlastně už s tím docela i počítám, když někam jedu.
Kdysi jsem poslouchala podcast od Terezy Salte, která právě o tomto mluvila. Říkala, že když to takto máte, nejste úplně spokojeni se svým životem, který doma vedete. No, jako do té školy se mi fakt nechtělo, co si budeme. A mám ještě pár důvodů, proč si myslím, že měla Terka pravdu. Ale toto si nechám pro sebe. 


Na co jsem se ale těšila, byly mé procházky po Praze, které mi celé léto neskutečně chyběly. V tyto slunečné dny byly výhledy z Petřína fakt dokonalé a mě až štve, že už má být teď větší zima. No, co se dá dělat.


Asi jsem vám o tom ještě nepsala, ale jedním z mých hodně oblíbených míst je Jiřák. (heh, to mě teď přivádí k myšlence, že bych mohla napsat článek o mých oblíbených místech v Praze a vůbec se mi to nezdá jako špatný nápad!) Neskutečně se mi totiž líbí ten kostel! Vždy si koupím studené kafe a nebo nanuk v Albertu, který je v ulici, která vede od Míráku na Jiřák, je to Albert v nejhezčím prostředí, který jsem kdy viděla, a jdu si sednout na lavičku. Naposledy jsem takto byla na Jiřáku minulé pondělí, kam jsem nakonec šla jen kvůli 15 minutovému posezení. Pak jsem musela jet do školy. Stejně jsem si to ale neskutečně užila!


Na Jiřák jsem znovu zavítala hned za dva dny, tentokrát ale poprvé městskou dopravou. Vždy tam jinak chodím pěšky. Jely jsme tam s kamarádkou na snídani do Cafefin a já si dala tento božský banánový chleba s ovocem a musím říct, že toto bych mohla snídat snad každý den. To bylo tak dokonalé a výborné, achjo! A celkově se mi prostředí v Cafefin líbilo, interiér je sice poskládaný z nábytku, který k sobě na první pohled nepatří, ale tak nějak to dohromady funguje. Jediné mínus, co jsem našla, je to, že není vidět na kostel, heh. Ale to je sakra subjektivní pohled!


Minulý týden byly v Praze odhaleny a otevřeny tyto kobky, ve kterých budou kavárny, bary a dokonce i městská knihovna. Já si tuto událost samozřejmě nemohla nechat ujít a musím říct, že je to sakra dobrý nápad a myslím, že budou i hodně oblíbené. Tyto kobky jsou totiž na pražské náplavce, takže si to asi dokážete představit.

Jaký byl váš říjen?


Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

18 komentářů:

  1. Fajn, že sis celý měsíc užila. Také se ráda procházím po našem městě, zvlášť v tomto období, kdy je vše zbarvené a je babí léto :)) Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥
      Jo, babí léto má něco do sebe. Škoda, že už končí a dnes byla docela i zima :(

      Vymazat
  2. Já jsem si říjen taky užila, hlavně to teplé počasí bylo super.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Říjen se to letos opravdu povedl, i já jsem si ho užila! Podívala jsem se i domů a to počasí bylo dokonalé, jako v létě! I přes to se už těším i na Vánoce :) A krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to je super!! ♥
      Jo, na ty se těším taky, to bude zas super atmosféra! ♥
      Děkuji :)

      Vymazat
  4. Než jsem začala číst tento článek, tak jsem ani nevěděla, jak moc mi Jiřák chybí.. Když jsem ještě byla v Praze, tak jsem bydlela od něj jen kousek a kord ten poslední rok jsem si to tam moc zamilovala.. často jsme si koupily nějaký dort ve Světozoru a šly jsme si ho sníst právě na Jiřák, tohle mi fakt hodně chybí..

    Another Dominika | Ze sekáče

    OdpovědětVymazat
  5. Máš úžasné zážitky aj nádherné fotky...ja som na tom podobne- do tohto babieho leta som sa úplne zamilovala. Prežila som ho ako na výletoch s kamarátmi, aj doma s rodinou. Bol to krásny mesiac <3
    Simple but significant

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Jo, tak to jsem ráda, že sis to období taky užila!

      Vymazat
  6. Na tu náplavku se moc těším, až se to tam pořádně rozjede, hlavně teda v létě zas. :) Určitě tam plánuji nejeden den posedět, jestli na to ovšem během prázdnin najdu čas. :D (Jestli se náhodou nebudu učit na podzimní státnice, uvidíme...) Fotky máš moc krásný, celkově jsi měla moc hezký říjen. U mě byl převážně školní.
    THE WORLD BY MARIA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to já taky, určitě to tam bude úžasné :)
      Děkuji ♥

      Vymazat
  7. Výborná náhoda :D zrovna jsem také vydala článek z fotkami a popisem mého října, takže jaký byl můj říjen najdeš tam. Jinak já tedy v Praze nežiji, ale musím se na ten tvůj Jiřák jet tedy někdy podívat, až tam zase pojedu za kamarády. A zajít si na ten banana bread, vypadá výborně! :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heh, zajdu se podívat! :D
      Tak snad bude mít takové kouzlo i pro tebe :D ten kostel je úplná láska, okolí by chtělo trochu úprav, ale už jsou na to, myslím, vypsané soutěže.
      Ten doporučuji všema deseti! ♥

      Vymazat
  8. Já jsem taková ostuda, že jsem v Cafefinu ještě nebyla! A to vždycky tak slintám nad těma fotkama:D

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný fotočlánek! :) Říjen byl neobyčejně nádherný ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3