Síla úplňku

úterý 14. ledna 2020


Ahojte,
právě probíhá vzácná chvilka, kterou si vždycky užívám. Mám hotovou zkoušku a tudíž i volný večer. Mám připravené fotky na jeden článek a druhý článek je rozmyšlený. Vlastně by stačilo oba dva dát jen na "papír", ale je tu něco aktuálnějšího, o čem vám chci napsat a zeptat se vás vaše zkušenosti. Nejedná se sice o žádnou otázku života a smrti, ale mě to trápí téměř každý měsíc.  


A je to měsíc. Konkrétně úplněk. Moc jsem nikdy nevěřila tomu, že vlastně může na někoho mít účinky. Jak by přece mohl? To si doteď nedokážu vysvětlit. Každopádně někdy před 2 roky začal působit i na mě a to tak, že tak tři dny před ním, při něm a tři dny po něm můžu spát jak chci, ale nikdy se neprobudím vyspaná. Občas taky nemohu usnout rovnou a do dvou a nebo tří hodin do rána prostě koukám do stropu. Je to různé. 

Já si nikdy schválně nezjišťuji, kdy bude. A nikdy si vlastně nepamatuji ani ta data, kdy byl naposled. Bojím se, že bych si to pak vsugerovávala, že teď někdy přece musí být, takže se mi bude blbě spát. Většinou poznám, že je, až když se pár dní za sebou pořádně nevyspím a začnu přemýšlet, čím by to mohlo být. No a tak se kouknu na kalendář úplňků a jasný, že tam je! Proto si ani nemyslím, že to mám psychické. 

Tento měsíc byl nějaký super magický úplněk, alespoň to na mě, myslím, vyskočilo na Novinkách. Tento měsíc se i cítím o dost hůř a jsem hodně unavená. Ještě před týdnem jsem spala i 9 hodin, ale probouzela se už zívající. To se změnilo až včerejší nocí, kdy jsem pro změnu nemohla usnout. Ale úplněk je naštěstí už pryč a já věřím, že ta dnešní noc už bude na spánek lepší! Nevyspání se samozřejmě projevilo i na mém soustředění. Tento týden učila na zkoušku, kterou jsem tedy dnes nakonec udělala, i když ne úplně s velkou rezervou, byla to docela muka a vlastně jsem se na to vůbec nesoustředila. Ale na tu příští to už bude lepší!

A proto bych se vás chtěla zeptat, jestli na vás taky úplněk nějak působí a jestli ano, tak jak? 

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

19 komentářů:

  1. Bohužel ti neporadím. Vůbec takový problém nemám. Asi bych hledala nějaké informace na netu. Myslím, že to s úplňkem může mít spojitost.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to já vím, že to je úplňkem, ale nedokážu si moc představit, že by se proti tomu dalo něco dělat. Ale je dobře, že to na tebe nijak nepůsobí! :)

      Vymazat
  2. Já s tím taky, naštěstí, nemám žádné problémy. Spím jako miminko většinu nocí, pokud mě právě nečeká nějaká zkouška nebo pokud nad něčím usilovně nepřemýšlím. Ale daří se mi často jen tak "vypnout" a usnout. Kdekoli. Kdykoli. Beru to jako dar a prokletí zároveň. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle probíhají mé noci, když úplněk není. Právě taky nemám problém spát :D Ale je dobře, že to tak máš pořád! :)

      Vymazat
  3. Osobně u sebe nepozoruji žádné změny, když je zrovna úplněk. Každopádně znám několik lidí, kteří to mají naopak a věřím, že určitý vliv může mít..:)

    OdpovědětVymazat
  4. Sú dni, kedy nemôžem vôbec zaspať, prehadzujem sa v posteli i celé hodiny a skúšam počítať ovečky, no všetko bez výsledku; ale nikdy ma nenapadlo spojiť si to so splnom mesiaca. Nechcem sa pozerať, kedy bude spln najbližšie, lebo i ja by som bola paranoidná a nespavosť si takto na seba sama privolala; ale určite to budem mať na pamäti a po prebdenej noci sa pozriem, či to má niečo dočinenia s mesiacom alebo nie :D

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD "3 BIG PRODUCTIVITY HACKS"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to udělej! :D a pak dej vědět, to by mě zajímalo! :D

      Vymazat
  5. Taky se mi čas od času stává (ale nevypozorovala jsem, že by to bylo v čase úplňku), že se pár nocí za sebou neustále budím a nemůžu spát, byť jsem třeba celý den dělala nějakou fyzickou aktivitu, nepřejedla se, byla uvolněná - zkrátka udělala všechno pro to, abych se dobře vyspala. Ale znám lidi, kteří mají horší problémy než dočasnou nespavost, a tak se tím tolik netrápím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, já vím, že to není nic extra špatnýho, ale ono to po chvíli dokáže otravovat, když to máš skoro každý měsíc :)

      Vymazat
  6. My na to s rodinou docela dost věříme, takže vždycky když se nám blbě spí nebo nemůžeme usnout, víme, že je něco s Měsícem a právě to úplněk nejčastěji bývá. Kdyby se víc zajímalo, kup si lunární kalendář. Mamka ho má doma už několikátý rok a tam je vždy na daný týden/den napsáno, co je vhodné a nevhodné vzhledem k postavení planet a měsíců dělat a ačkoliv já nejsem žádná ezo, tak často si všímám toho, že spoustu věcí podle toho vážně funguje :) třeba když si umyju vlasy v den, kdy se nemají mít, mám je hned druhý den mastné a ošklivé a jindy když se to hodí, je mám pěkné třeba i 3 dny po jednom umytí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za tipy, ale já spíš potřebuji nevědět, kdy ten úplněk je :) jedině tak jsem schopná se vyspat aspoň trochu, jakmile vím, že je, určitě si to i sama sobě přivolávám psychicky :)

      Vymazat
  7. I já to mám tak.. Fáze měsíce absolutně nesleduju, ale jakmile špatně spím, budím se a ráno vstávám unavená, vím, že je úplněk (2-3 dny před i po). Už to mám za tu roky vypozorované a vím, že je to tím.

    OdpovědětVymazat
  8. Na mě teda úplněk působí dost. Ale je zajímavé, že někdy jsem úplně hotová dva dny předtím a dva dny potom, a někdy je to lepší - že třeba nemůžu spát jen tu noc, kdy je. Nicméně tenhle rok 2020 jsou nějaké hodně silné energie. Jsem pořád hrozně unavená....
    No, je to zvláštní, jak to na světě funguje.

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, tak to mi ani neříkej... -.-" tak snad se alespoň trochu vyspíme! :)

      Vymazat
  9. Vnímám to úplně stejně. Kdysi jsem s úplňkem neměla potíže a spíše jsem se zajímala kdy bude, protože mě vždy fascinoval. Ale v poslední době, třeba rok zpět se mi vždy při něm špatně spí a to ani nevím, že byl... až v práci se to dozvím od jiných nespáčů.
    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítej v klubu! Snad ten příští už nebude tak silný..:(

      Vymazat
  10. Zajímavý článek. Občas mám se spánkem podobné problémy, nikdy jsem si to s měsícem nespojovala, spíše se stresem, ale kdo ví. Někdy jsem kdysi četla, že se zjistilo, že by měsíc na spánek žádný vliv mít neměl, ale osobně mi to přijde zvláštní. Když způsobuje příliv a odliv, proč by neměl vliv i na nás. Bohužel nevím, jak ti poradit, ale loni jsem si koupila knihu celou jen o měsíci, zatím jsem se k ní nedostala, ale mělo by tam být právě popsáno jak měsíc funguje, jaký vliv na nás má v různých fázích. Těším se na to. Kniha se jmenuje Moonology, je v angličtině, ale třeba ji seženeš i u nás, nebo něco podobného, pokud by tě to také zajímalo.
    Držím palce!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3