Výzva - Největší sen mého života

čtvrtek 9. ledna 2020


Ahojte,
já jsem člověk, který má rád všechny možné výzvy a když jsem si všimla té blogerské u Verči, řekla jsem si, že se zúčastním. Tedy, tak trochu nekompletně. Už jednou jsem dělala velkou blogerskou výzvu, která spočívala v tom, že jsem vydávala článek každý den. Témata byla různá a já jsem si některé užívala a některé vůbec. Zcela upřímně. Proto jsem nechtěla v této výzvě dopadnout stejně a rozhodla jsem se, že budu psát jen témata, ke kterým budu mít co říct. 

Tématem minulého týdne bylo představení. Na tomto blogu jsem se představovala už tolikrát, že jsem se nechtěla opakovat. Téma druhého týdne se mi už líbí a proto jsem tu dnes s tímto článkem. Verča se snažila sestavit výzvu tak, aby si v tématech našel každý to své a jelikož jsme každý jiný, je logické, že mi nebudou sedět všechna témata. Snad mi tu mou vybíravost Verča odpustí!


Já jsem nikdy nebyla ten člověk, který by měl několik životních snů. Vždy jsem se vlastně ve svém životě spíše plácala a absolutně nevěděla, co v něm chci dělat. Vždycky, když mi kamarád vyprávěl o svých životních snech, cítila jsem se podřadně, že já vlastně ani žádné nemám. Nejsem si jistá, jestli se to od té doby změnilo, každopádně v posledních pár týdnech mi jeden takový sen přišel do života tak nějak sám. No, on už se vlastně začal ozývat v létě. 

Mým aktuálním největším životním snem je najít si práci, která mě bude bavit. Nedokážu říct, jestli jsem ji už nenašla. Vlastně nějaký ten tip na ni už mám. Ještě jsem ale neměla úplně šanci si ji vyzkoušet takovou, jakou jsem si ji představovala, když jsem před pěti lety nastupovala na školu, na které teď jsem. Na Fakultě stavební Českého vysokého učení technického v Praze. Vím, začátky jsou těžké, ale nekonečné začátky ještě těžší. Jak dlouho se dokáže člověk plácat v začátcích bez toho, aby se dostal do bodu, jaký si to představoval bez toho, aby to vlastně vzdal? 

Možná jsem se ale sekla oborem už před těmi pěti lety. Už jsem se tu několikrát zmiňovala, že mě baví psát. Že bych se tím vlastně i ráda živila. Jenže si nejsem jistá, jestli bych si těmi povinnostmi akorát nezošklivila svůj největší koníček. Nevím, jestli by tudy vedla ta správná cesta.

Nebo je tou mou vysněnou prací něco, co jsem do teď nezkusila? Možná. V dnešním světě je vlastně tolik možností, co se dá dělat, že někteří lidé by asi potřebovali celý svůj život, aby mohli zkusit alespoň nějaká ta povolání, která by jim připadala, že za to stojí. Já si vlastně ani nedokážu představit, kolik těchto pozic je. 

Já na jednu stranu toužím být zaměstnaná a mít jistoty, které přináší smlouva na plný úvazek. Na druhou stranu se zase vidím na volné noze. U svého pracovního stolu ve svém bytě. S veškerou tou volností, kterou práce sama na sebe a s neomezeným počtem dní dovolené, nabízí. Můžu být vlastně ještě víc zmatenější? 

Podělíte se se mnou o ty své sny? 

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

23 komentářů:

  1. No, tak to držím palce. Já donedávna byla taky takhle zmatená. Myslím, že časem přijdeš na to, jaká práce tě bude více bavit. Já jsem si do svého snu zařadila, že se chci letos podívat na vánoční trhy do Vídně.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, člověk musí nějaký věci zkusit no a pak se uvidí :)
      Děkuji! :)
      Do Vídně se určitě podíváš, tomu věřím :)

      Vymazat
  2. Leni, není vůbec proč se cítit podřadně, že nemáš žádné "sny a plány". Každý to má úplně jinak, někdo před sebou vidí jasnou myšlenku, pro někoho je to jen pocit. Je sice fajn mít nějakou představu o budoucnosti, ale to tápání a zmatenost k životu podle mě patří. Já třeba žiju tvůj popisovaný sen - jsem na volné noze a živí mě psaní, ale tím, že jsem kreativní v práci už nemám chuť být kreativní ve volném čase. Věřím, že tě cestička života zavede i za tvým snem, o kterém jsi třeba ani nevěděla, že to je ono. Tak zkoušej, hledej, poznávej :) Kdybys potřebovala poradit s tímhle stylem povolání, klidně napiš, ráda zkušenost předám dál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, člověk určitě svou cestu najde.
      Děkuji moc, moc si tvé nabídky vážím! ♥

      Vymazat
  3. Moc hezká výzva, přemýšlím, že bych se také do ni pustila.

    Mám dost podobný sen jako tvůj, protože si teď momentálně hledám práci a ráda bych něco, co by mě bavilo a dělalo mě šťastnou, a právě je tolik věcí..ale já jsem pořád asi ztracená.

    Jinak moc hezky napsaný článek! :-). Vyjádřila si dost podobně mě a moje myšlenky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsem chtěla napsat, že Ti držím palce ať najdeš tu pravou. V dnešní době je to opravdu těžší kvůli několika pracím, které máme za možnost dělat a snad si najdeš tu přímo pro Tebe. :-)

      Jinak psaní jako práci..nesmíš si to až tak nejspíš brát, aby Tě to nezačalo jednou štvát, ale také bych se toho nejspíš bála, chápu Tě. :-).

      Vymazat
    2. Pusť se do ní :)

      Jé, tak to jsem se trefila. Tak snad najdeš tu správnou práci pro tebe, která tě bude bavit! Hrozně ti to přeju! ♥

      Děkuji moc :) ♥

      Vymazat
  4. Držím palce! Ale máš čas; mnohí ľudia zistia, čo chcú robiť až po tridsiatke či štyridsiatke; a je to úplne v poriadku ❤

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD "HOW TO STAY ORGANIZED"

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný článek - miluji tvou upřímnost! :)
    Já jsem vždycky byla právě ten, kdo pořád něco plánuje, chce vědět, kde bude za pět let a tak. Což mě na jednu stranu posouvalo - v prváku jsem si řekla, že chci zkusit na vysokou jít do Německa (ne na Erasmus, ale prostě na celé studium) a teď jsem tady a bylo to sice náročné, ale dopadlo to. Jenže některé věci se naplánovat nedají, navíc člověk neví, jaký bude za pět let, protože se chtě nechtě měníme.

    A můj největší sen? Asi přijmout se i se svými nedostatky. Fakt se přijmout. :)

    Mimochodem, tahle výzva je skvělá, o co se jedná? (asi mi to nějak uteklo).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :)

      Jo, určitě je dobrý mít nějakou vizi a za tou si jít :) ale někdy je taky dobré nechat věci jen tak plynout. :) Ale jsem ráda, že ty jsi té své vize studia v Německu dosáhla! :)

      Tak to máš nádherný sen! ♥

      Tato výzva není moje, je Verči, tady máš odkaz: https://www.nabloguzalezi.cz/blogerska-vyzva-2020-startovaci-balicek-pro-blogerky/
      Jde o to, že na každý týden v roce 2020 máš téma, na který píšeš článek. :)

      Vymazat
  6. Každý jsme jiný. Někdo ty sny má už od mala, někomu příjdou pod ruku postupem času. Skvělý je rozvíjet se v tom co tě baví, zkoušet různý věci a třeba jednou skloubíš stavařinu s blogovaním :)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky jsem vždycky žasla, když někdo třeba už jako dítě řekl: "Já budu doktor" - a fakt si za tím snem šel a dnes je z něj opravdu lékař. Já tohle nikdy neměla. Nikdy jsem nevěděla, co bych chtěla dělat. Nevím to teda asi ani dnes. Takže tě docela chápu. Prostě teda něco dělám a doufám, že třeba jednou moji vysněnou práci najdu (nebo alespoň zjistím, co by to mělo být).

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tihle lidé s předem jasným směrem života mě taky fascinují :)
      Doufám, že jednou taky najdeš to, co budeš milovat :)

      Vymazat
  8. Ako aj dievčatá píšu, držím ti palce. Verím, že niečo určite nájdeš. Mojím snom je pracovať v oblasti, ktorú študujem a to je film. Celé to prišlo úplne náhodou a preto verím, že aj tebe to tak môže prísť. Treba mať oči otvorené a skúšať kým sa dá.
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  9. Je důležité mít sny a já ti přeji, abys těch svých dosáhla. Občas se cítím ve všem také zmatená, ale to je podle mě úplně přirozené..:))

    OdpovědětVymazat
  10. A já si zase vždycky myslela, že chci psát, tak jsem vystudovala bakalářskou žurnalistiku a zjistila jsem, že jestli něco v životě nechci, tak je to psát :D :D takže i k tomu je občas studium dobré. Zase jsem alespoň zjistila, co konkrétně mě v té žurnalistice baví a že spíše poběžím na druhý břeh k PR. To si teď budu mít šanci vyzkoušet na jedné stáži, tak snad zase nezjistím, že i s tím jsem šlápla vedle. :D Ale o tom to je. Dělat rozhodnutí a zjišťovat, zdali byla správná nebo ne. Ale věřím, že v dnešním světě už máme tolik možností, že dřív nebo později nakonec budeme mít všichni možnost získat práci, která nás bude bavit. Já mám stejný sen/výzvu. Tak doufám, že se nám oběma podaří ty všude omýlané dream joby získat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že se ti bude v PR líbit a že tu svou vysněnou práci najdeš! :)
      Děkuji ♥

      Vymazat
  11. Najväčší životný sen??? Fuha, tak teraz som zostala zaskočená a popravde ani taký asi nemám. Mám noho roznych cielov, plánov, ale teda neviem, čo z toho by som chcela najviac.. najradšej všetko :-D
    Každopadne takým mojim snom je byt šťastná, spokojna a zdravá... a potom aj ostatné vecci pojdu hladko.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3