Ten Poslední | Mandrage

pondělí 3. února 2020


Ahojte,
tento článek jsem neměla v plánu psát. Vlastně mě to napadlo chvilinku předtím, než jsem se do něj pustila. Nakonec mě přesvědčil fakt, že jsem našla v telefonu fotku z koncertu, kterou jsem vyfotila asi omylem, když jsem si natáčela svou oblíbenou písničku. Takže jestli jsem ze sebe vypotila něco, co dává smysl, tak právě tento článek čtete.


Tuto skupinu poslouchám už od jejich turné "Hledá se žena", během kterého dorazili i do Volyně. Bylo mi nějakých 14 let a vím, že jsme tehdy přijeli ze školního výletu z Vídně, kde jsme byli v Prateru. No a mě bylo špatně z nějaké atrakce tam. Když mi autobus musel stavět, abych to rozdýchala, ostatní účastníci zájezdu, kteří taky mířili na tento koncert, se tvářili, že mě přizabijí. Koncert jsme ale stihli a mě se nakonec udělalo dobře, takže jsem si ho užila. Dokonce jsem i ulovila fotky se všemi členy. Jsou sice v hodně špatné kvalitě, protože mobily v té době, ale jsou to skvělé vzpomínky. Dám vám je sem pod článek.

Když skupina ohlásila pauzu, nebyla jsem ráda, ale na druhou stranu jsem si jen přála, aby byl Víťa v pořádku a koupila si lístek na ten poslední, který měl být poslední na nějakou tu dobu. S kamarádkou jsme se na koncert těšily, ale pak přišla zpráva, že koncert bude už bez Víti. Přišla vlna zklamání a strachu, co se tak zhoršilo, že se to musí řešit takto. Chvilkové přemýšlení o neúčasti na koncertu. Nakonec jsme se ale rozhodly jít.

Nevěděla jsem, co od koncertu čekat, když nebylo jasné, jestli vůbec bude někdo zpívat. Nakonec jsem ale musela před kapelou smeknout klobouk, co dokázali za těch pár dní dát dohromady. Kromě jedné písničky se povedly všechny. Horší bylo, že ta nepovedená byla jedna z mých největších srdcovek. Každopádně celé rozloučení bylo nakonec fajn ale i smutné. Čekala jsem ale, že celý koncert bude takový, ale pro mě byl extra smutný až konec. 

Co mě ale rozčiluje, je bulvár, který si dává na práci, aby vybral hejty a napsal z nich článek o tom, jak se od Mandrage odvrátili jejich vlastní fanoušci. Udělali z Víti hned feťáka, ano možná je, ale nikdo z kapely to neřekl. Netvrdila bych to tak s jistotou. Usoudili tak z fotek z Mejdanu z Impulsem, který byl v říjnu. Zajímavý, že předtím nikdo neřešil, jak Víťa vypadá. Teď píší, že už tehdy to bylo jasné. Pro ně je to ale super zpráva na to, aby měli prokliky, že jo. Je mi líto všech těchto lidí, které živí cizí neštěstí. Zajímalo by mě jejich svědomí, já bych s tím tedy žít nechtěla.

A já si teď přeji, aby se Víťa z toho něčeho dostal a porazil své démony. 

Byli jste na posledním koncertě? Posloucháte tuto kapelu? 




Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

10 komentářů:

  1. Musel to být silný zážitek! Já pořád tak nějak nemůžu uvěřit tomu, jak to celé dopadlo.. Na koncert jsem se aspoň podívala na FB a i to mi vehnalo slzy do očích.. Ale jak píšeš, nejdůležitější je, aby se z toho Víťa dostal :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl to silný zážitek. Já na něj na FB následující den koukala znovu. :) Přesně, doufám, že to zvládne! :)

      Vymazat
  2. Kapelu nepočúvam a poznám len ten ich názov, ale úplne rozumiem tomu, že ťa aktuálna situácia mrzí a tlak médií vnímaš tak negatívne. :/ Ja by som na tom bola podobne.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  3. První album a písničky si pamatuji moc dobře, tehdy byli ta ještě celkem punková kapela s trochou popu, což mě v mé pubertě bavilo a snad na dvou koncertech jsem i byla. Další a další roky mi přišli ale stále více popíkový a komerční, hráli je všude a pořád, což je pro ně asi dobře, ale pro mě otravné a navíc hráli taky na každém letním fesťáku, Majálesu a pořád to bylo to samé. Poslední dva Majálesy už Víťa s fanoušky skoro ani nepromluvil a když tak to bylo úplně z cesty. Nevím, co s ním je, ale popravdě vypadá příšerně. Je mi líto spíš kapely než jeho, každý svého osudu strůjcem. :) Snad se dá dohromady, ale upřímně mi nijak extra jejich nepřítomnost na scéně chybět nebude :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to věřím tomu, že kapela to s ním neměla jednoduchý :( Ale snad se z toho dostane! :)

      Vymazat
  4. Mandrage mě vždycky bavily, škoda, že končí...Některé písničky byly vážně pecka! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mandrage jsem také vždy měla ráda a jednou jsem je viděla i naživo. Když jsem se toto doslechla, velice mě to zamrzelo. Snad se vše v dobré obrátí a kdo ví, třeba zas budou moci hrát. To jak se chová bulvár mě nepřekvapuje, hnus, hnus a hnus!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, taky jsem od něj nic moc jinýho nečekala, jen jsem doufala, že to třeba nebudou tak rozmazávat -.-"

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3