Výlet do Brna - v čem je lepší než Praha a tipy na dobré podniky

sobota 8. února 2020


Když jsme s naší partou kamarádů z vysoké školy vymýšleli, kam pojedeme na výlet po zkouškách, jeden z nás navrhl, že nás provede po Brně, kde teď studuje. Sliboval nám to už vlastně několik let a tak bylo na čase koupit jízdenky a zařídit nějaký to Airbnb, abychom na sebe měli více času. A tak jsme se vydali do Brna. 

Plán výletu vlastně nebyl, chtěli jsme všechno řešit až na místě a podle toho, co se nám zrovna bude chtít. Ještě před cestou jsme se rozhodli, že koukneme na vilu Tugendhat, jestli by náhodou neměli místo na prohlídku a měli jsme fakt neskutečné štěstí! Sehnali jsme lístky na rozšířený okruh prohlídky asi tak 10 dní před tím, než se konala. Nevěřila jsem tomu, ale byla jsem šťastná, že se tam podíváme, byl to můj sen už dlouho.


Vila mě nezklamala. První jsme si prošli horní patro, kde jsou ložnice manželů, dětí a vychovatelky. Ze všech ložnic členů rodiny byl neskutečný výhled na celé Brno. Po prohlídce tohoto patra jsme se dostali do hlavního podlaží, do velké místnosti, která plnila hned několik funkcí. Ať už jídelny, obývacího pokoje, hudebního a čtecího koutku. Viděla jsem tuto místnost tolikrát na různých videích, ale to, jak je místnost prostorná a rozlehlá, ucítíte pořádně až po tom, co se do ní podíváte. Byl to neskutečný zážitek. Jako správné studenty stavebního inženýrství a technických zařízení budov nás nenechalo chladnými ani zázemí vily. Obdivovali jsme veškeré technické srandy v podzemním podlaží. Rozhodně doporučuji se do vily podívat i když má tak dlouhou čekačku. Jako studenty nás to stálo 250 korun. 


Následoval čas na oběd. Pro ten jsme zvolili vietnamskou restauraci Go Brno, kterou mohu všemi deseti doporučit. Byli jsme tam v době obědů a měli docela plno, na nás zbyl poslední stůl. Později odpoledne ale byla restaurace prázdná, takže jestli se vám nechce být v její narvané verzi, zajděte si na pozdní oběd. Po obědě jsme si šli projít centrum Brna, které mě příjemně překvapilo tím, že v něm nejezdila žádná auta. Bylo to neskutečně příjemné a bylo vidět, jak se s tím lidé cítí skvěle. Celé Brno měla takovou zajímavou atmosféru. Sice miluji Prahu, musím ale uznat, že v Brně jsem se cítila ještě o trochu lépe. A tak nějak jsem tam pochopila, co bratránek myslel tím, že Pražáci mají kyselé obličeje. 


Po procházce do centra jsme se vydali navštívit katedrálu svatých Petra a Pavla. Já nejsem nějakým velkým fanouškem kostelů a katedrál, vždy mě ale fascinuje, jak tak monstrózní stavby byli schopni lidé dříve postavit. Stejně jsem žasla i v této katedrále. 


Po katedrále jsme zamířili na něco, o čem jsem v životě neslyšela. Jmenovalo se to babiččina paruka a dělali to v podniku s názvem "V Melounovém cukru". Samotný podnik působil příjemným a útulným dojmem, ale babiččina paruka si mě nezískala. Cukrová vata nahoře byla dobrá, ta je vždycky, šlehačka také. Ale v espressu bylo ještě amaretto. Tato kombinace na mě byla moc hořká a silná, takže jsem si ji neužívala. 
Došli jsme si ještě na krátkou procházku a pokračovali najít ubytování, ubytovali se a šli na večeři do Best Burger Kitchen. Jestliže máte rádi burgery, tento podnik mohu jen doporučit!


Druhý den jsme si už jen dali snídaní v Bavard cafe a bar. Já miluji sladké snídaně, takže jsem zvolila francouzské toasty, zbytek si ale dal vejce Benedikt a byli z nich nadšení. I mé toasty z vánočky byly exkluzivní! Ani tento podnik tedy nezklamal. Pak už byl čas vrátit se zpět do Prahy, ale jsem si jistá, že se do Brna ještě někdy ráda vrátím a poznám ho více ve stylu svých procházek a ne vysedáváním po různých podnicích. 

Co říkáte na Brno vy?

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥














20 komentářů:

  1. Moc Ti to sluší Leni :) Brno miluju! Ano ano na Moravě jsou lidi veselejší než Pražáci :D

    OdpovědětVymazat
  2. Babiččina paruka mě pobavila. :-D Moc hezký článek plný inspirace a krásných fotek. Já osobně v Brně byla jen několikrát a většinou na skok, od nás to máme trošku z ruky, ale je pravda, že zařídit si tam aspoň na jednu noc ubytování, člověk by se určitě měl kam podívat. :-)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! ♥
      Taky to mám do Brna docela daleko, ale rozhodně to stojí za to! :) ale na víc než dva dny to tam nebude :)

      Vymazat
  3. S vilou ste mali teda turbo šťastie! :) Presne, ako píšeš, Brno je také pohodové, presne preto mám to mesto aj ja radšej ako Prahu. A hlavne sa v ňom skvele žije z dlhodobého praktického hľadiska. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Moc ti to sluší! :) Jednou jsme si v Brně s kamarádkou půjčily rekola a projely skoro celé město, bylo to super! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já se do Brna přestěhovala za studiem před 4 roky a bylo to stěhování přes celou republiku, ale nikdy jsem toho nelitovala. Brno jsem si hrozně zamilovala a strašně jsem se tady našla :) úplně jiný životní styl a přístup lidí než na jaký jsem byla ze rodných Sudet zvyklá a také z Prahy, kam jsme často jezdívali. Prahu mám ráda, ale přijde mi šíleně přelidněná a plná turistů. Brno je studentské město, kde je vše studentům přizpůsobeno a nic tu nechybí, ačkoliv má člověk v okrajových částech pocit jak na vesnici.
    Jsem ráda, že se ti Brno líbilo a přiznala si to. Spoustu Pražáků na něj nadává a raději pak ani nepřizná, že se jim tu vlastně líbilo. :D Jinak to s tou vatou taky neznám! :D Budu si to muset jít vyzkoušet, díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky nejsem rodilý Pražák, ale Sudeťák jako ty :) Vždycky jsem jen slyšela, jak je Brno super, ale nikdy jsem si to nedokázala představit a jsem ráda, že jsem tam strávila nějaký ten čas. Ale vtípky Praha-Brno mě ale prostě asi nepřestanou bavit. :D
      Nemáš za co, snad to bude chutnat aspoň tobě :) ale je to taková brněnská sranda! :D

      Vymazat
  6. Už budu v Brně šestý rok, zbývá mi pár měsíců a život mě posune zase jinam. Vždycky jsem byla víc vesnická holka, co má ráda přírodu, ale Brno je v tomhle strašně fajn - nasedneš na šalinu a vždycky seš do půlhodiny někde u lesa. A jak píšeš, že v centru nejezdí auto je neskutečně super! :) No a přiznávám se, že ve vile jsem nikdy za tu dobu nebyla! Až se za to stydím :D

    Infinite treasure

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, žádná auta v centru, tady by se měla Praha silně inspirovat. :)
      Nebyla? Tak to to ještě naprav, dokud tam jsi! :)
      Děkuji ♥

      Vymazat
  7. Já Brno naprosto miluju ♥ Jsem ráda, že jsem se z Prahy rozhodla jít studovat právě do Brna, cítím se tady líp a celkově mi to město oproti Praze přijde takové klidnější :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ta káva s cukrovou vatou vypadá sakra zajímavě, snad se mi podaří do kavárny někdy zavítat! :))

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem Brně byla asi jednou nebo dvakrát v životě, takže to nemohu extra soudit, ale líbilo se mi tam. Tu vilu Tugendhat bych také ráda někdy navštivila.

    Nejvíc v šoku jsem ale z té babiččiny paruky. Něco takového vidím úplně prvně v životě! Zkusila bych to hned.

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vilu mohu rozhodně doporučit! :)
      Taky jsem to do té doby neznala :)

      Vymazat
  10. Já jsem v Brně trávila docela dost ze svého dětství, místo školky jsem často bývala u babičky, teď spíše navštěvuji Brno kvůli kultuře, či nákupům :-) O té cukrárně slyším poprvé a mě by spíš na té kávě nezaujala ta vata, nějak se mi k tomu nelíbí :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3