Kniha - Letuška z economy

středa 18. března 2020


Ahojte,
jelikož jsem teď měla více času na čtení, dostala jsem se konečně ke knize, kterou jsem si chtěla koupit už snad půl roku až rok. Ten čas pořád tak rychle letí, takže si vlastně vůbec nejsem jistá, kdy to bylo. Nakonec se ke mně ale dostala tak, že jsem ji dostala od kamarádky k svátku, aniž by věděla, jak dlouho si ji pořizuji. Tak teď byla jasnou volbou.


Ani vlastně už nevím, jak jsem k Pétě došla, ale rozhodně to nebylo díky jejímu Instagramu ani blogu. Řekla bych, že za to mohlo YouTube, ale na kterém konkrétním kanálu už nevím. Jako malá jsem chtěla být letuškou. Nebylo nás náhodou víc? Hrozně mě lákalo si létat po světě a poznávat nová místa. A jelikož už od mala miluji lítání, tak jsem chtěla být ve vzduchu často. Tento můj plán ale selhal na tom, že letušky mají být pěkné a já si to o sobě nikdy nemyslela (jo, tak to bylo, nebudu to za nic schovávat). Kdo ale se sebou byl v pubertě spokojený? Takže na toto zaměstnání jsem radši zapomněla a smířila se s tím, že letuška nebudu. 

I z tohoto důvodu mě hodně bavilo číst si o tom, jaká vlastně ta práce letušky je. Věděla jsem, že to není jen tak, ale trochu mě dostávalo, kolikrát Péťu někdo pozvracel. Já tedy nelítám nějak extra často, ale ještě jsem si nikdy nevšimla, že by se to někdy stalo. Každopádně Péťa všechny tyto příhody vypráví vesele a navíc je docela dost velký střevo, tudíž i sama sebe dostává do vtipných situací a mě kniha vlastně dost bavila. Péťa o všem píše s humorem a tak jsem se kolikrát nad knížkou i pousmála. 

Nejedná se ovšem o žádný cestopis, i když je v knize několikrát zmíněno, kde všude byla. Nepředává v něm ale žádné tipy. Co mi na knížce ale vadí, je to, že Péťa v textu používá smajlíky. Chápu, že to svádí je tam dávat, ale mě se to tím pádem čte hůř. Ani jazyková stránka knihy není nijak vymakaná, ale myslím, že to by tomuto dílu ani neslušelo. Je to prostě pohodové a humorné čtení ze života letušky, které je naprosto dokonalé na odpočinek. 

Četli jste tuto knihu? 


Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

9 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha je určitě zajímavá. Já jsem teda nikdy letuškou být nechtěla, i když některé mé kamarádky ano. Asi to bylo tím, že jsem letadlem nikdy neletěla a sama mám z letu strach. Každopádně ty smajlíci by mi v knížce taky dost vadily. 🙂 Knihy moc nečtu, ale neříkám, že bych si někdy nějakou nepřečetla.
    Michaela Cheetah

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, tak to pak chápu, když se toho bojíš :(
      Určitě dej knihám šanci! :)

      Vymazat
    2. Asi to vyzkouším. Když jsem byla malá, četla jsme ráda takové ty holčičí knihy. Jsem hodně romantická, takže si myslím, že nějaký románek by mě určitě bavil. Nebudu lhát, láká mě to čím dál více 🙂 přítel si vždy bere knihu do vany a dokáže tam být klidně i 2 hodiny 😂

      Vymazat
    3. No tak těch románů je plno! :) třeba takové sladké jsou Kavárna v Kodani, Pekárna v Brooklynu a nebo Cukrárna v Paříži, všechny jsou od Julie Caplin a já je zhltla na jeden dech, taky ty doporučuji! :)
      Jéé, přítel má sympatické zvyky :)

      Vymazat
  3. Pamatuji si, že jsem měla období, kdy jsem si říkala, jak fajn by bylo být letuškou.. jsem ale holka, co se ráda vrací na nějaké svoje místo, a proto jsem tohle povolání zavrhla, jelikož letušky moc svoje domovy a místa nemají a i když, tak tam stejně tráví minimum času. O práci letušky jsem nejvíc četla u Míši, která dělala nejdřív au pair, pak létala pro Emirates a nakonec si vzala Američana a mají spolu teď 2 děti a žijí tam :) její příběh mě pořád moc baví.
    S touhle slečnou jsem viděla nějaký rozhovor a popravdě mi nebyla moc sympatická, takže když píšeš, že ještě používá smajlíky a ne moc uhlazený jazyk, tak asi nic pro mě. Já si v knížkách potrpím na dobré příběhy. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míša? Kde ji najdu? :)
      Jej, tak to máš pravdu, tak to by se ti tato kniha asi moc nelíbila :D

      Vymazat
  4. Já jsem nikdy letuškou být nechtěla a ani teď mě tohle prostředí vůbec neláká :) A nejspíš by mi i hodně vadila jazyková stránka knížky :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3