ACOS - 10 let se ségrou | Co se mi na knížce nelíbilo a co naopak jo?

sobota 23. května 2020


Ahoj,
v poslední době jsem moc číst nestíhala, když mi ale přišla knížka od holek z A Cup of Style, vždy jsem si na ni chvilku našla. Vlastně to asi bylo víc než chvilku za den, jelikož jsem ji přečetla tak za 4 dny. Právě o této knížce bych vám teď chtěla napsat, protože je možné, že někdo z vás nad její koupí přemýšlí. Tak jdeme na to!


 Abych řekla pravdu, tak úvodní ilustrace na knížce se mi zas tolik nelíbí. Nevím proč. Přijde mi, že holky na ní mají obočí, které svítí na míle daleko. A myslím, že to je ten důvod, proč jsem z vzhledu knížky vlastně nebyla nadšená. Kniha má papírový přebal, který když sundáte, čeká na vás pod ním taková střídmější verze obálky. Nechtěla jsem ji ale soudit jen podle vzhledu.


Knížka má okolo 130 stran. Její papíry jsou hodně silné, proto na mě působila, že je tlustější, než doopravdy je. Když jsem poprvé otáčela stránku, divila jsem se, proč se ty dvě stránky od sebe nechtějí oddělit a pak jsem si všimla, že je to vlastně jedna. Takže knížka ve skutečnosti utíkala mnohem rychleji, než by se na první pohled mohlo zdát. Těmito dvěma věcmi už ale končím s takovými pro mě negativnějšími postřehy a teď se přesuneme na ty pozitivní.

Možná jsem na vás teď přenesla pocit, že se mi knížka vlastně ani tolik nelíbila. To ale není pravda. Ilustrace v knížce si mě naopak získaly. Jsou už jen černobílé a jednodušší. Obočí už tolik nezáří a jsou prostě kouzelné. No posuďte sami na poslední fotce tohoto článku. 

Jak už jsem zmínila, knížku jsem přečetla snad během 4 dnů a kdyby nebyl konec semestru a s tím spojené odevzdávání závěrečných prací, mám ji dočtenou ještě o dost dříve. Knížka začíná samotnými začátky holek. Tato část mi přišla vůbec nejzajímavější, protože v té době jsem je ještě neznala a tudíž jsem netušila, co přijde. Lucka vypráví, jak kopala Nikču do toho, aby s ní psala blog. Dále vypráví i o tom, jak vypadal její první rozhovor do časopisu a já se v tom tolik poznávala! Byla bych úplně stejná naivka. 

V knížce najdete popsáno plno situací, které se holkám nepovedly a nikdy o nich nemluvily, to vám ale prozrazovat nebudu, o co se jedná. Také ale z každé její stránky číší to nadšení pro samotné blogování a je z knížky vidět, jak moc to obě milují. I když obě po svém. Holky vypráví i o svých zážitcích ze zahraničí, kam se dostaly. A také o tom, že než se začaly blogem živit, trvalo to 10 let. (Tak to mám ještě šanci, ne?! :D)

Každopádně musím uznat, že knížka byla neskutečně čtivě napsaná. Sotva jsem ji vzala do ruky, vtáhla mě do svého vyprávění a i když jsem dost věcí, o kterých se v ní píše, už znala z videí, stejně mě to bavilo a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Musím uznat, že holky si na ní daly fakt záležet. Takže jestli máte holky rádi a nebo vás jenom zajímá, jak se z obyčejných holek staly bloggerky na full-time, tak tuto knihu mohu jen doporučit!


Četli jste knížku? Přemýšlíte, že si ji pořídíte?


Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

20 komentářů:

  1. Já takové knihy moc nemusím, ale když jsem ji uviděla tak jsem si řekla, no páni, holky mají i knihu? Tuto informaci jsem nějak prošvihla...

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No sice o ní mluvily a sdílely info o tom, že bude, ale přijde mi, že o té jejich první a diářích mluvily před vydáním vždycky o dost víc :)

      Vymazat
  2. Ani jsem nevěděla, že holky mají knihu! Moc mě nesleduju, ale z tvé recenze mě kniha zaujala a ráda bych si jí přečetla :) Takové blogové zákulisí a ještě čtivě napsané mě moc zajímá. Hezká recenze!

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám pocit, že jí snad ani nepotřebuji číst. Už jsem od holek četla tolik článků, viděla tolik videí a slyšela tolik podcastů a přijde mi, že všude říkají to samé. Proto se mi nechce moc věřit, že by v knížce bylo něco navíc. To stejný mi přijde třeba u Terezy Salte .. její blog, instagram, knížky i podcast je pořád dokola to samé. Podle mě by si ti influenceři občas měli uvědomit, jestli potřebují vůbec nutně potřebují další platformu. Ale když jim to vydělává, tak proč ne viď. :D Já osobně si jí teda číst nebudu, vůbec mě to neláká. Stačilo, že jsem o ní viděla video a slyšela podcast.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu :D musím ale uznat, že něco nového tam fakt bylo, i když pravda, že se tam něco i opakovalo :D

      Vymazat
  4. Priznám sa, že doteraz som ani nevedela, že holky vydali takúto knižku. Vyzerá zaujímavo. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, mě zase udivuje, že skoro nikdo o ní neví! Tedy alespoň z mých čtenářů :) :D

      Vymazat
  5. Jednou jsem měla od holek motivační diář (rok 2017), ten se mi moc líbil. Od té doby jsem si od nich žádný další diář nestihla koupit, jelikož mě vždy někdo předběhnul a dal mi jiný.
    Jak Lucka, tak Nicole mi přijdou pozitivní, předávají dobrou náladu, dokáží skvěle motivovat a isnpirovat.
    Pěkný článek! :)

    https://blogsvelkymb.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Ani jsem o této knize nevěděla. Holky moc nesleduju, takže by tam pro mě bylo plno nových informací.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně! :) Už jsem se chtěla divit, že jsi další, kdo o existenci knížky neví, ale když holky moc nesleduješ, tak to chápu :)

      Vymazat
  7. O knize jsem taky vůbec nevěděla, ale může být zajímavé si počíst, jak se začaly živit blogem a tak :)

    OdpovědětVymazat
  8. Přidávám se k ostatním, že jsem vůbec nevěděla, že holky mají knihu! Vypadá moc hezky, ale souhlasím, že spousta věcí se pořád opakuje, navíc mi přijde, že jejich obsah je spíše pro mladší publikum, než jsem třeba já. Ale už je delší dobu nesleduji, tak nevím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V poslední době se pouští spíš do takových dospělejších témat :) ale taky už začínám vnímat, že mají hlavně mladší publikum :)

      Vymazat
  9. Holky moc nesleduju, ale jsou šikovné a jejich tvorba profesionální, to se musí nechat! :)
    Ale to obočí na obálce fakt docela svítí! :D

    LifestyleBirdie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No že jo! :D jsem ráda, že nejsem jediná, kdo si to myslí :D

      Vymazat
  10. Ahoj,

    děkujeme za krásnou recenzi :) máme radost, že tě knížka bavila!

    Nicole

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3