Recenze - KetoFit - proteinový koktejl

neděle 17. května 2020


Ahoj, dostala jsem možnost vyzkoušet proteinový koktejl od KetoFit, což je český výrobce proteinových potravin. Nikdy jsem žádný proteinový drink nezkoušela a tak jsem se rozhodla, že do toho půjdu. Mým úmyslem nebylo používat koktejly na program na hubnutí, o tom vám napíši později, ale chtěla jsem si ho dělat po běhání. Proto vám dnes nenapíšu o tom, jestli program na hubnutí funguje a nebo ne, ale spíš shrnu, jak jednoduchá/složitá je příprava, jak mi chutnal a jestli mě zasytil. 


Když si objednáte tento drink, přijde vám velká nádoba se samotným koktejlem. Koktejl se skládá ze sójových a mléčných bílkovin. Součástí tohoto balení je i odměrka, kterou jsem v prášku sice musela chvíli hledat, ale nakonec jsem ji našla. Dále je v balení praktický shaker, který slouží na přípravu koktejlu. Pak z balíčku vyndáte i tabletky s příchutěmi, které na mě působily spíš jako nějaké léky a brožurku, jež vám poradí, jak si sestavit celodenní jídelníček na hubnutí. Je rozdělena i do různých intenzit hubnutí. 

Postup přípravy mi nepřijde nijak složitý. Stačí vzít tabletu s příchutí, rozpůlit ji, vhodit do shakeru, zalít vodou a počkat, než se rozpustí. Teď už máte připravenou příchuť a stačí přimíchat 2 odměrky samotného koktejlu a protřepat. Já zkoušela přípravu jak s mlékem, to dáte vody méně a po rozpuštění tablety dolijete požadované množství tekutin mlékem, tak jen s vodou. Oboje bylo rychlé. Když jsem ale použila mléko, samotná příchuť mi přišla výraznější a lepší. S vodou jsem postupem udělaných drinků i zmenšovala množství vody, aby byla příchuť pořádně cítit. 

Koktejl s vodou jsem pila po tom, co jsem doběhala. Zasytil mě tak na hodinku, dokud jsem se nevysprchovala a nedala tělu odpočinek. Dříve jsem si šla vždy hned připravovat jídlo a vařit a nikdy jsem si vlastně pořádně neoddechla. Není totiž dobré po doběhání dlouho nejíst. Alespoň mě to nedělá dobře a jsem pak celá slabá a točí se mi hlava. Prostě to chce něco sladkého! A toto koktejl splňuje dokonale. Mohla jsem si díky němu oddechnout a jít vařit, až když jsem si odpočinula a zároveň jsem nebyla slabá. A navíc mi vyhovuje, že je to jen koktejl a člověk nemusí hned po sportovním výkonu něco jíst.

S mlékem jsem si koktejl připravila místo odpolední svačiny a zasytilo mě to tak na dvě hodinky. V tomto složení byl koktejl mnohem chutnější a přidaná příchuť výraznější se stejným množstvím tekutiny, jak už jsem nakousla dříve. Chtěla jsem ho vyzkoušet i se sójovým mlékem, to, které jsem ale zrovna měla doma, bohužel padlo v kafi a na koktejl mi zbylo jen trochu, takže to bylo nepoužitelné. 

Aby ale nedošlo k nepochopení, i s vodou je koktejl dobrý. Já dávala zhruba 300 ml vody, není těžké to odměřit, shaker na sobě má odměrku, což je praktické. Já bych se totiž jinak nedokopala vodu někde odměřovat a dávala bych ji jen od oka. Drink bez přidané příchuti mi okatě připomínal Manu, takže jestli tento drink znáte a pijete, bude vám chutnat i KetoFit. 

Jak jsem už nakousla výše, samotný program diety jsem nezkoušela. Jde o to, že pijete 5x za den tento koktejl připravený s mlékem. I bych se do toho pustila kvůli této recenzi, bála jsem se ale, že nebudu schopná vést svůj normální každodenní život, který se skládá ze cvičení, běhání a hodně, hodně přemýšlení nad úkoly do školy. Když mám tyto aktivní dny a to je většina mých dnů, mám velký energetický výdej a nechtěla jsem riskovat, že si to rozhodím tím, že nebudu mít energii. Zkrátka si nemyslím, že je koktejl na hubnutí určený pro tento styl života, ale možná se pletu. Ráda si přečtu o tom, jestli ano, pakliže s tím máte někdo zkušenost. Možná to ale zkusím někdy v létě, v horkých dnech, kdy nemáte na nic chuť a ani běhat se pořádně nedá. Jestli se do toho pustím, ještě vám o tom napíšu. 

Jak bych toto celé shrnula? Podle mě je důležité jíst normální jídlo za jakékoliv situace (je to ale pouze můj laický pohled na věc a intuice) a tyto nápoje mít pouze jako doplněk stravy. Když si o tom přečtete více na jejich stránkách, zjistíte, že to má plno benefitů. Za mě se jako doplněk osvědčily a piji je ráda hlavně v souvislosti s běháním. Rozhodně tento koktejl mohu doporučit. 

Pijete nějaké proteinové drinky? Zkoušeli jste někdy nějakou podobnou dietu? Co jste na ni říkali?

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Přidejte se do giveaway skupiny - zde


V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥




12 komentářů:

  1. Já si občas dám klasický protein, ale i tento drink vypadá dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem na tyhle věci nikdy nebyla a ani tenhle koktejl mě neláká. Mám nemoc, která mi rozhazuje metabolismus a energie mám díky ní přirozeně fakt málo, proto si neumím představit, že bych celý den pila jen tyhle koktejly. Nemám takový výdej jako máš ty, ale vzhledem k tomu, že mám trošku jiné potřeby než zdraví a aktivní lidé, taky bych se bála, že mi to stačit nebude. Každopádně pokud to někomu takto vyhovuje a neriskuje své zdraví, proč ne :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tom případě to nezkoušej, ať si ještě neuškodíš! :) Já si to taky neumím moc představit i jako zdravý člověk :)

      Vymazat
  3. Pěkná recenze! :)
    Já jsem 2 podobné koktejly zkoušela, ale bohužel mi moc nesedly. Souhlasím s tebou v tom, že je důležité jíst hlavně ”normální jídlo”.

    https://blogsvelkymb.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Chápu, každému sedne něco jiného :) Přesne!

      Vymazat
  4. Proteinové drinky piji vážně sporadicky a kupuji si jakési práškové v Lidlu, které mají příchuť banánu a čokolády a jsou vážně dobré. S vodou nic moc, ale s mlékem jsou fakt dobrý a zasytí taky tak na hodinku, dvě, zkrátka místo svačiny. Pít ale pořád jako nějakou formu diety bych nechtěla ani tohle. Není nad normální jídlo a pokud chci hubnout, tak radši zdravě jídlem než nějakým práškem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně! :D jako doplněk super, ale pestrou stravu nic nenahradí :)

      Vymazat
  5. Já jsem ještě nic podobného nezkoušela a ani mě to neláká. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  6. Já bych tuhle dietu mít nemohla, ale koktej by byl fajn, třeba když člověk nestíhá se před cvičením najíst. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  7. nikdy bych do podobného stravovacího stylu ani diety nešla, přijde mi to postavené na hlavu, pít jen nějaké namíchané nápoje namísto opravdových potravin, ať se na mě nikdo nezlobí, ale selský rozum říká, že tohle ne. keto dieta, která se zakládá na jezení opravdových potravin, je ale skvělá, účinná a má mnoho výhod pro zdraví. zkusila jsem, zhubla jsem, měla jsem spoustu energie, skvělou náladu a nikdy jsem neměla hlad.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3