Mé rutiny | Jak se starám o své zuby?

neděle 11. října 2020

 Ahoj, už zase jedu v autobuse a tak jsem si otevřela svou "bus office". Tentokrát jsem chtěla jen sedět a odpočívat, ale nic k tomu nebylo nakloněné. Ani ne v půlce cesty přišla zácpa a začala celou cestu nehezky natahovat. Najednou mi začalo být líto času, který strávím na cestě a rozhodla jsem se, že napíši tento článek. Chtěla bych vám ukázat nějaké své aktuální rutiny. Začnu s tou, která mi zabírá hodně času, a to je starost o zuby. Tento článek vzniká ve spolupráci s eshopem nazuby.cz, který mi poskytl ty věci, které dnes uvidíte a na které se těším, až je vyzkouším!

Já jsem nikdy neměla ráda zubaře. Nechodila jsem tam ráda a nikdy se mi tam nechtělo. A přitom jsem měla jediný kaz a to ještě na dětském zubu, takže teď jsem bez jediného! Ale nikdy mě nebavilo tam čekat, jelikož má stará zubařka si neuměla objednávat pacienty. Když mi bylo 18 a mamka mě přestala nutit k ní chodit, přestala jsem ji navštěvovat úplně a pak zrušila svou ordinaci. A tak se stalo,  že jsem chtěla po 6 letech k zubařce a neměla jsem kam. Měla jsem ale štěstí a nová zubařka mi tak nějak přišla do cesty. A na mých zubech nenašla žádný kaz! Já jsem si ale uvědomila, jak špatně jsem se chovala a že chci, aby mé zuby byly zdravé i nadále a začala jsem se o ně lépe starat. A jak to dělám, o tom vám dnes napíšu.

Ráno

V pracovní dny je má ranní zubní rutina trochu rychlejší. Vynechávám dost kroků, protože nejsem úplně fanoušek vstávání brzo a dalších několik minut navíc by se mi nelíbilo. Vždy po probuzení si vyčistím zuby pouze kartáčkem na zuby, už delší dobu mám ráda ty bambusové, protože jsou šetrné k přírodě, a použiji ústní vodu. Kdybych snídala doma, čistila bych si zuby až po snídani. Toto první jídlo dne si ale nechávám až do práce.

Večer

Má večerní zubní rutina je už trochu zajímavější. Začínám tím, že si z nejhoršího vyčistím zuby kartáčkem a pastou. Po té přichází má oblíbená činnost - čistění mezizubních prostorů. Hrozně dlouho jsem tyto malé kartáčky začínala používat, teď bych si večerní čištění ale nemohla představit bez nich. Ze začátku jejich používání nebylo úplně nejpříjemnější, protože to docela bolelo. Já mám zuby hodně u sebe, ale po pár čištění se přizpůsobily a teď je mi to vlastně už docela příjemné. Na rostoucí moudráky tu mám i single zubní kartáček, kterým je pořádně vyčistím, aby se mi u nich nedělaly záněty v dásních, s čímž jsem měla problém minulé léto. Po tomto pořádném čistěním přejedu všechny zuby ještě normálním kartáčkem s trochou pasty, abych setřela vše, co jsem dostala z mezer mezi zuby a vypláchnu si pusu ústní vodou. A po tomto mohu jít spát!


Jak jsem už psala, konkrétní věci jsem teď rozbalila z balíku, takže vám teď neřeknu žádné recenze, ale jestli mě něco z toho hodně zaujme, můžete se na ně těšit. Popřípadě se určitě něco z toho objeví ve spotřebovancích! Po rozbalení jsem ze zásilky okamžitě cítila vůni pasty. Tak příjemnou mentolovou vůni jsem dlouho necítila! A ten bambusový kartáček je neskutečně lehký a hladký. Ty, co používám z DM, mají trochu drsnější ten povrch.

Jak jste na tom vy se zubaři a čištěním zubů?

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

28 komentářů:

  1. Také nemívám kazy při pravidelných kontrolách :) Já používám ústní vodu Odol, a teď jsem si koupila bělící pastu s koloidním stříbrem, nemůžu si ji vynachválit :) Kartáčky si kupuju v lékárně, vždycky měkké

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak o takové pastě jsem ještě neslyšela, ale vypadá zajímavě! :)

      Vymazat
  2. Ja som nebola u zubára ani nepamätám :D ale deti chodia pravidelne. Ale zato sa poriadne starám o zuby.


    LEATHER DRESSES

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no stejně si tam radši dojdi :) ale je dobře, že se o zuby tak staráš! :)

      Vymazat
  3. Já kamarádním se zubní nití a též, Curaprox kartáčkem. Jinak místo pasty používám uhlíkovou sůl, což mi vyhovuje víc než pasta :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uhlíkovou sůl? Mám evidentně nedostatky v možnostech čištění zubů :D

      Vymazat
  4. Wau, tak to si na tom užasne, že ani jeden kaz.
    Čo sa týka starostlivosti o zuby - Curaprox kefky milujem, su uplna topka podla mna a čo sa týka pasty, tak mám najradšej Sensodyne a uplne neznášam, Signal a podobne pasty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :)
      Heh, na Signal jsem právě zvyklá, ale když tady tak čtu všechny ty možnosti, asi ještě promyslím, jakou pastu budu používat dál :)

      Vymazat
  5. Já chodím na pravidelné prohlídky + pravidelná dentální hygiena. Musím říct, že me občas unavuje ta rutina, když jsem unavena a ty mezizubni kartacky, haha.

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, mezizubní kartáčky během únavy jsou zlo :D to jsem pak ráda, když ráno nevstávám a mohu je odložit :D

      Vymazat
  6. Já pořád uvažuji, že začnu mezizubní kartáčky používat, ale zatím to nedělám. Taky mám zuby dost u sebe a párkrát už se mi třeba mezi nimi zasekla mezizubní nit, když jsem ji zkoušela... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono se tam ty mezírky udělají během používání :D Ale chce to začít :D

      Vymazat
  7. Super! Kartáčky Curaprox používáme taky ,jsou super. A jinak zubní pasty střídáme, teď máme zrovna teda Signal, ale musím říct, že mi vcelku vyhovuje. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky většinou nepoužívám pořád ty stejné pasty, až teď jsem se trochu zasekla na tý Signal, ale teď už zkouším tyto a zatím jsem spokojená, uvidím, jaký budou mít bělící účinky :)

      Vymazat
  8. Zajímavé produkty, ta zubní pasta mě zaujala na první pohled! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě právě taky, ale mám pocit, že už jsem ji někde viděla :D

      Vymazat
  9. Páni, tvoje zuby se budou mít :D Já si zuby čistím minimálně dvakrát denně, ale tím moje péče o ně vlastně končí :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  10. Panečku, tvoje zuby se ale mají :D Já a zubař, chodím na pravidelné prohlídky, ale oblíbená činnost to není, jelikož jsem si se zuby a zubaři za poslední roky užila svoje. Klid mám až třeba poslední 3-4 roky konečně. Čistím si zuby pravidelně, ale občas se nějaký ten kaz našel. Zuby moudrosti mám už jen dolní dva. Moje rutina u čištění zubů začíná a končí že si každý den minimálně 2x vyčistím zuby kartáčkem a pastou zuby a vypláchnu ústní vodou. Kartáček už pár let používám jedině od Curaprox a pastu a ústní vodu střídám ( jelikož ty kupuje mamka ) :)

    Epilepsyylife

    OdpovědětVymazat
  11. Musím říct, že k používání mezizubních kartáčků se odhodlávám už pěkně dlouho, ale zatím jsem se k tomu nedostala :D Jak jsi psala, že to ze začátku bolelo - mám zánět dásní a vím, že to bude hodně bolet :D Jsem asi velká citlivka.. Dej pak určitě vědět, jestli ty zubní pasty mají opravdu belící účinky, moc by mě to zajímalo :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ze začátku to rozhodně příjemné nebude, ale pak už je to pohoda, tak cca po prvním třech dnech :)
      Jo, plánuji, že tyto pasty lépe zrecenzuji :)
      taky se měj krásně! ♥

      Vymazat
  12. Máš skvěle zavedenou rutinu. Já jsem v tomhle naprostý flákač... :/

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  13. Ja zubárov, tak ako asi väčšina ľudí, veľmi neobľubujem :D Čo sa týka starostlivosti o zuby, na kefky Curaprox nedám dopustiť :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tam taky nechodím ráda, i když mi nikdy nic špatnýho neudělali..:D

      Vymazat
  14. něco též z toho používám jinak jsem líná a mám elektrický kartáček :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad tím jsem taky přemýšlela, ale nakonec jsem ho zavrhla :D

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3