Střípky z mého playlistu | listopad 2020

pátek 13. listopadu 2020

 Ahoj, skoro se až stydím, že poslední článek z této rubriky byl publikován před půl rokem. Tak dlouho jsem se s vámi nepodělila o své oblíbené písničky. Nějaký měsíc jsem na něj prostě zapomněla, jindy jsem měla jiné články, které jsem chtěla publikovat spíš. Teď už ale jdeme na to! 


Lenny x Marpo - Easy
Tuhle dvojici mám ráda. Jak spolu, tak i odděleně, ale tahle písnička si mě fakt získala. Líbí se mi ty klipy stylu "Try" od Pink. Kde se ti dva prostě chtějí přizabít, heh, ale stále jsou z toho cítit ty city. Pro takovéhle věci mám slabost.


Mirai - Achillova pata
V létě jsem byla s kamarádkou na koncertě této kapely. Před koncertem jsem jejich písničky naposlouchávala a po něm mi už hrály hodně často. Zvláště tuhle jsem si dost zamilovala. 


Lucie - Sen
V poslední době jsem začala objevovat "nové" písničky. Pro mě nové. A jednou z nich je i Sen od Lucie. Né, že bych ho nikdy neslyšela, v playlistu jsem ho ale nikdy neměla a teď si ho dost užívám. 


A Great Big World, Christina Aguilera - Say Something
Poslední dobou jsem si oblíbila pomalé, smutné a citlivé písničky a tak vám teď pár z nich představím, i když věřím, že je znáte. Jako první vám ukážu tuto nádheru, při které mě vždy mrazí. 


Labrinth, Emeli Sandé - Beneath Your Beautiful
Tuto písničku znám také už dlouho, ale nějaký čas jsem ji neslyšela. Až teď nedávno začala hrát u přítele a tak jsem si ji připomněla a ráda si ji občas poslechnu. Kdybych ji po tak dlouhé době neslyšela u přítele, tak bych se u ní snad rozbrečela, to mu ale říkat nebudeme, psst.


Lewis Capaldi - Someone You Loved
Na tuto písničku jsem si vzpomněla někdy v létě, když jsem seděla na Jiřáku a pila cider. O tomhle taky pomlčíme, jo? Zrovna tam procházeli policajti a napomínali lidi, že tam se pít nesmí. Já to ale stihla schovat dřív, než si promluvili se všemi lidmi přede mnou. Poslouchala jsem tuhle písničku, měla jsem lehce smutnou náladu a ten hlas mě hladil po duši.


Kabát - Western Boogie
Každý máme určitě nějakou tu kapelu z dětství. Pro mě jsou to právě Kabáti, kteří u nás hráli dost často. Během přitvrzování všech pravidel hry ohledně Voldemorta se mi nechtělo poslouchat žádné dojemné písničky a tak jsem si vzpomněla na Kabáty a poslouchala nějakou tu tvrdší muziku, jak to pojmenovala má mamka. No a Kabáti od té doby v mém playlistu zůstali.


Wanastowi Vjeci - Sbírka zvadlejch růží
Během psaní diplomky jsem chtěla poslouchat taky nějaké jiné písničky, než ty, které už znám nazpaměť a tak jsem začala poslouchat všechny možné české kapely a mezi nimi právě i Wanastovky. Tuhle písničku jsem si okamžitě zamilovala! Znala jsem ji tedy i před tím z rádií a tak, ale v playlistu jsem ji neměla. 


Věra Špinarová - Jednoho dne se vrátíš
Tuto písničku jsem poslouchala hodně v době, kdy se vysílala Superstar, kterou vyhrála Tereza Mašková. V poslední době jsem si na ni nějak vzpomněla a od té doby mi zase hraje docela často. 


Marika Gombitová - Vyznanie
K této písničce mám úplně totožný příběh jako k té předešlé. Taky jste v pubertě absolutně odmítali všechno starší než dva roky? Já rozhodně. Teď se ale hrozně ráda k těmto starším písničkám vracím a vidím v nich krásu.

Jaké starší písničky máte rádi vy?

Těším se na vás u dalšího článku,
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥















18 komentářů:

  1. super hudební inspirace! díky za tipy, nejvíce se mi líbí song od Mirai - vždy, když jsem v ČR, tak si jeho hudbu ráda pustím:)

    www.melissahartford.blogspot.com
    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    Instagram

    OdpovědětVymazat
  2. Já od mala poslouchám tyhle starší písničky. A většinou jen ty české a slovenské.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Hlavně u těch smutnějších a pomalejších písniček jsem se chytala, ty mám taky ráda. Say something jsem dokonce kdysi hrála na lesní roh, byla to má oblíbená skladba (jak melodie, tak slova jsou naprosto dechberoucí).
    Já se teď celkem často vracím ke starým skupinám, které už ani možná nevystupují, třeba Nickleback.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, no tak to bych chtěla slyšet! ♥
      Je to super si zavzpomínat na kapely, které jsme kdysi poslouchali. :)

      Vymazat
  4. Moc pěkný playlist, také miluji Kabáty a Lucii. :))

    OdpovědětVymazat
  5. České písničky moc často neposlouchám, ale Mirai si ráda pustím vždycky:) Co se týče zahraničních, tak Lewis Capaldi je pro mě srdcovka!<3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oba dva jsou super! :) Já toho teda od Lewise zas tolik neznám, ale to, co jsem slyšela, se mi fakt líbilo. :)

      Vymazat
  6. Marpo je moje srdcovka, ať už s Leny nebo sám, v podstatě jsem na tom dospěla (ne že bych si dospělá připadala) :D Someone you loved je pro mě písnička, se kterou ám spjato celkem dost vzpomínek, takže je pro mě taková no trošku moc emocionální, ale naprosto ji miluju :)
    Některé písničky neznám, tak si aspoň rozšířím obzory :)

    Belle âme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to já taky, Marpa poslouchám snad už 13 let :D
      Děkuju :)

      Vymazat
  7. Mnoho z písní znám a poslouchám když jsem smutně zamilovaná :) Nebo mám takovou nostalgickou náladu.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  8. Vyznanie a Jednoho dne se vrátíš sú úplne srdcovky :) Krásny playlist :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  9. Someone you loved už bych čekala, že budu mít přeposlouchanou, protože jí v létě hráli fakt všude, ale pořád jí miluju. ♥ Tak krásné slova, že bych to mohla poslouchat pořád dokola.
    Slyšela jsi od Mirai I přes to všechno? Ta mě naprosto dostala a od té doby jí jedu pořád!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? Já jak nesleduju tv a ani rádia, tak to ani nevím :D

      I přes to všechno znám, úplně ji miluji ♥ jen ten klip mi nesedl..

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3