Změna času?

neděle 28. března 2021

Ahoj, je už neděle večer a já jsem trochu upozadila tento článek. Užívala jsem si výletící víkend a teď jsem se na chvíli zastavila. Jsem unavená, mám v nohou za dnes 15 km a z předchozích dnů ještě pár dalších desítek. O tom vám ale dnes nebudu vykládat a pustím se rovnou do článku. 


Já bych si změny času možná ani nevšimla, kdyby to neřešili lidi kolem mě. Můj mobil, počítač a hodinky se přeřizují samy. Možná by mi to ale řeklo moje tělo, protože to je neskutečně háklivé na jakoukoliv změnu spánkového režimu a to buď už, když jdu spát déle a nebo právě změnou času. A tuhle změnu ze zimního času na letní nesu ještě hůř, než když to je naopak. Každým rokem se modlím, aby se tyhle změny už zrušili a byl prostě jen jeden čas. 

Nemám úplně ráda vstávání do tmy. Vždy mám pocit, že ještě není prostě čas tu postel opustit. Světlo těsně před změnou zimního času na letní konečně je. A teď to změní a zas budu vstávat za tmy. Už když jsem jezdila na základku, tak jsem z toho byla vždycky naštvaná. Uběhlo už přes 10 let a nic se vlastně nezměnilo. 

Jsem teď unavená a bohužel ještě tak 14 dní budu. Jsem jen ráda, že budou Velikonoce a nebudu muset vstávat docela dlouho za sebou, snad to v tom zvykání v téhle změně pomůže. A příště taky nebudu už tak negativní, to vám slibuji! Ale jsem zvyklá být na blogu hodně upřímná a toto se mi honí hlavou právě teď.

Jak to máte vy se změnami času? Vnímáte je?

Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Sledujte můj YouTube kanál - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥

10 komentářů:

  1. Ja to úprimne moc neriešim. Presne ako ti píšeš, cítim to iba na svojom tele. Napríklad teraz je už skoro pól jedenástej a o takomto čase by som už dávno ležala v posteli, ale teraz má ešte kopu energie, lebo moje telo je o hodinu pozadu. Je pravda, že chvíľku trvá, hlave pri rannom zobúdzaný kedy si na to tele zvykne, ale ja mám túto zmenu času rada, pretože mám vo všeobecnosti rada zmeny. Tento letný čas mi vždy navodí atmosféru, že už je to tu. Teplé dni začínajú a naopak zimný ma vždy upokojí, že dnes môžem spať o hodinu dlhšie.

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to je dobře, že to bereš takhle! :) To je pravda, už je tady skoro to teplo ♥

      Vymazat
  2. Já změnu času nikdy nevnímala, upřímně mám i trošku bordel v tom, kam se čas kdy posouvá ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Změnu času také nějak extra nevnímám, jediné co mi teď maličko vadí, je ta tma když ráno vstávám. To se ale za pár týdnů zase srovná. :D :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to je vždycky ten největší rok, ta tma ráno! :D

      Vymazat
  4. Obvykle změny času moc nevnímám, ale letos jsem to teda dost pocítila. :-D Ještě pořád jsem si na to nezvykla, v osm už jsem unavená a čekám, že má být tma, ale ono je furt světlo. A já si říkám "přece nemůžu jít spát, když je světlo!" :-D

    Vlasta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D jo no, jak lehký je to tělo zmást a stačí k tomu jen hodinka :D

      Vymazat
  5. Ty jo tu únavu ti nezávidím, spousta lidí v okolí ji také pociťuje. Jinak já tu změnu si užívám a vůbec necítím, jen to, že jsem na večer více produktivní, jak je dýl světlo

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to ti závidím! :D už se mi to naštěstí srovnalo, ale začátky byly hrozné :D

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3