Můj březen 2021

středa 31. března 2021

 Ahoj, další měsíc je za námi a my si ho konečně můžeme odškrtnout. Jak se zdál březen být zbytečný a zkrátka úplně na nic, tak musím říct, že já jsem si ho užila. Odstřihla jsem se opět od všech televizních a internetových zpráv (více jsem o tom psala zde) a prostě ignorovala dění kolem sebe. Může se to zdát nevhodné a sobecké, ale nařízeními jsem se řídila, jen mi nepřijde nutné znát počty nakažených a každou debatu na vládě, o které si stejně myslím své. Takže za celý březen jsem neslyšela jediné číslo a možná z tohoto důvodu pro mě byl zatím nejlepším měsícem tohoto roku. Tak už jdeme na to.


Nejdůležitější událostí tohoto měsíce se stala oslava dvouletého výročí s mým přítelem a tak jsem se dala do pečení. Do restaurace jsme jít nemohli, tak jsme si objednali jídlo z vietnamské restaurace, kterou mám pod barákem a upekla jsem banánovníky do skleničky podle My Cooking Diary. Jsou to takové malé Krtkovy dorty, ale recept vám nenasdílím, jelikož se nachází jen v druhé kuchařce. Byly tak neskutečně výborné, že bych si kvůli ním snad tu kuchařku koupila! To druhé je perník v ještě neupečeném stavu, upečený jsem ho bohužel nestihla vyfotit, jelikož byl až moc dobrý a tak zmizel hrozně rychle. Pochutnal si na něm i přítel, který mi ještě před ochutnáním tvrdil, že perníky nemá rád a pak chtěl pořád další a další. Dělala jsem ho podle receptu Karolíny Four, který najdete zde. Nedala jsem do těsta sice ten džem, protože se mi tam úplně nehodil, ale i tak to byl snad ten nejlepší perník, který jsem kdy měla!


V březnu jsem se dala do tréninků orienťáku, o kterých jsem vám už víc psala zde, chci si to ale zachovat i tady Po druhém tréninku jsem s kamarádkou zašla na kafe. Ani nevíte, jak dlouho jsem neměla kávu z kavárny a ještě k tomu vsedě! To bylo tak kouzelné. 


Březen byl také ve znamení výletů. Procestovali jsem víceméně celý zbytek parků Prahy, které nám zbývaly, takže doufám, že už budeme moct jet na výlet i mimo Prahu. Jsme totiž nároční na výběr, potřebujeme, aby se na daném místě dal vždy udělat okruh, který má přes 10 kilometrů a to, ruku na srdce, v Praze moc parků není. Prošli jsme Prokopák až na kopec Ctirad, poznali jsme pořádně i Divokou Šárku, šli jsme na Cibulku a na kratší procházku do Tróji. A pak ještě na plno dalších výletů, ale nemám z nich fotky.

Jak jste se měli v březnu vy?
Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Sledujte můj YouTube kanál - zde

V neposlední řadě sledujte můj blog přes GFC (v menu), jestli se vám tu líbí ♥



14 komentářů:

  1. Podle mě to vůbec není nevhodné nebo sobecké, že nechceš svůj čas a energie věnovat těm žvástům, kterými nás krmí v televizi nebo na internetu. Já to taky vůbec neposlouchám a považuji to za nejlepší možné řešení téhle hysterie, takže ti v tom mimořádně fandím. A gratuluji k výroční s přítelem, my měli výročí v únoru - 8 let. Zákusky vypadají více než dobře. Moc se ti to povedlo.

    Já si březen taky poměrně užila. Je fajn, že se začíná vylepšovat počasí, to člověku hnedka zlepší náladu. Ale šíleně ten měsíc utekl.

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Právě když jsem o tom psala minule, tak v komentářích takové náznaky byly, že bychom se každý měl o tu situaci zajímat. :)
      Ty jo, tak to už je pěkná doba, vám taky gratuluju! :)
      Děkuju ♥

      to jo, to počasí je super!

      Vymazat
  2. Super, já jsem tohle vše přestala sledovat už během loňského roku a upřímně, je mi mnohem líp. Jak se říká, nejhorší je smrt vyděšením. Rozhodně tuhle situaci ne zlehčuju, je to průšvih, ale absolutně nesleduju zprávy na internetu, čísla, ani televizi.. A je mi fajn.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, pak jsem se k tomu vracela, ale byla to dost chyba. Ale je fajn, že konečně potkávám lidi, kteří k tomu mají stejný přístup! :)

      Vymazat
  3. Měla jsi moc hezký měsíc. Nechyběly výlety, dobroty a tak to má být! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to ti moc přeju k výročí to je supr. My s přítelem měli rok a přesně, jak píšeš, žádný restaurace nic, tak jsem musela vařit já, ale ono to má taky něco do sebe člověk se naučí aspoň pořádně vařit. nebo aspoň já :D :) Ale určitě jste si to užili i tak :) Jinak Vlog je super myslím, že se ti to moc povedlo sestřihat a dala sis s ním práci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Jo, je pravda, že člověk se v té kuchyni hned cítí jistěji, když to musí dělat často :D
      Děkuju moc, zrovna s tímhle jsem se docela navztekala :D

      Vymazat
  5. To je super, že jste mohli dost cestovat aspoň po Praze. My jsme s přítelem taky hodně chodili na procházky, sice spíš na známá místa, ale hlavně bylo super, že se udělalo místy fakt hezké počasí a strašně nám to zvedalo náladu. :)

    Jinak nařízení a omezení a konference... to už snad nesleduje nikdo. Teda, já jen čekám, až ohlásí, že se může normálně jet do Česka a mezi okresy a tak, abychom se mohli přestěhovat. :-D

    Vlasta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře, že se vám výlety takhle povedly! :)

      Stěhovat se můžeš i teď, co jsem si tak všimla :)

      Vymazat
  6. Gratuluji k výročí s přítelem, přeji ať vám to vydrží dál. Vůbec to není o sobeckosti ale vysvobození. Já televizi vůbec nemám, zprávy nesleduji a užívám si život takový jaký je. Člověk se hned cítí líp, bez těch žvástů. Tyjo kávu z kavárny a v sedě si už ani nepamatuji.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! :)
      To máš pravdu, čím míň se to poslouchá, tím lépe člověku je :)

      Vymazat
  7. Měla jsi pěkný březen, také už moc čísla nevnímám, jde to uchem tam a pak ven, jen se zajímám o cestování a pak o to abych nedejbože něco neporušila :). Jinak ty orienťáky jsem sledovala a máš mou podporu. Perník musel být dobrý, taky jsem jeden pekla a to samé ty dortíčky do skleničky.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, vůbec nevím, kolik jich za březen přibylo a člověk to ani vědět nemusí..:)
      Děkuji moc! ♥

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3