Tokyo Story - Tereza Macková

sobota 10. dubna 2021

Ahoj, už je to docela dlouho, co jsem naposledy psala článek o nějaké knize. Pravdou je, že teď si ke knihám lehám spíš až jako poslední možnost, když už nechci na nic koukat a nebo dělat něco jiného. Vím, že bych to měla změnit. Není ideální počítač vůbec zapínat po tom, co před ním strávím celou dobu v práci. No, tohle nemá být článek o mých špatných denních návycích, ale chtěla bych vám dnes napsat něco o knize, kterou jsem přečetla téměř jedním dechem. 


Tokyo Story od Terezy Mackové jsem dostala od kamarádky, vůbec jsem nevěděla, že nějaká taková knížka existuje. Na první pohled si mě ale získala obálka, která je teda neskutečně povedená! Samotná knížka vypráví příběh mladé ženy Alice Wernerové, která se jednoho dne sbalí a odletí do Tokya hledat svou dávnou lásku, které nestačila říct ani to "miluji tě", což chce napravit. V Tokyu se to celé ale zkomplikuje, to je vše, co vám prozradím. Nechci taky vyzrazovat něco, co by vám více prozradilo děj, kdybyste si tuto knihu chtěli přečíst. 



Tuto knížku bych zařadila mezi ty odpočinkové. Je to romantický příběh, který vlastně úplně nepřekvapí, jedná se ale o neskutečně milé čtení, cítila jsem se při něm dost podobně, jako když jsem četla třeba Kavárnu v Kodani od Julie Caplin. Od půlky knihy tak nějak tušíte, jak to dopadne, ale stejně chcete ve čtení pokračovat, protože na vás kniha přenáší neskutečnou pohodu. A já jsem tip, který miluje všechny tyto oddechovky, takže to byla trefa do černého. 


Knihu jsem přečetla skoro jedním dechem, byla psaná svižně a hlavně hodně čtivě. Nebyl pro mě vůbec problém se do ní začíst a nechat se vtáhnout do děje. Navíc v poslední době jsem si přesně tyto knihy zamilovala. Když jsou vtažené do nějakého reálného místa po světě. V Tokyu jsem třeba nebyla, ale konkrétně na Kavárně v Kodani bylo neskutečně milé to, že jsem tam vlastně ty místa, o kterých se psalo, poznávala a představovala jsem si, jak vypadala, když jsem tam byla já. 


Slyšeli jste o této knize? Jaký knížky se vám líbí?

Těším se u dalšího článku,
Lenka


Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Sledujte můj YouTube kanál - zde

11 komentářů:

  1. Svým způsobem mají ty příběhy, které se odehrávají na místech, která znáš, kouzlo. Zrovna nedávno jsem se dívala na Spider-Man: Far from home a tam je to v Praze a v Londýně a bylo to jako místy super. Dokonce tam do Berlína jeli tím správným vlakem, který fakt jezdí. :-D

    Jinak knížku neznám, ale působí sympaticky. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heh, tak koukám, že nejsem jediná, kdo kontroluje správnosti ve filmech :D já vím, že jsem takhle kontrolovala české Specialisty a na místo činu prostě po Trójském mostě jet nemohli, to by bylo hrozně nelogické! :D

      Vymazat
  2. O knize jsem neslyšela, ale mám nejraději ty, které se snadnou čtou a jsou svižně předčtené a neleží dlouho bokem. :)
    Jinak já mám ráda hodně s historickým kontextem, nebo životním.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to přesně tato byla, ale historický kontext tam nebyl. To by mě pak nebavilo :D

      Vymazat
  3. O knize jsem toho slyšel hodně a obávám se, že bych její krásy jakožto muž a člověk, který v Japonsku prožil tři roky života, bohužel neocenil. Mám rád literaturu s obsahem, který nutí přemýšlet. Oddechové čtení mě mentálně vysává a probouzí ve mě depresivní myšlenky.

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasím, obálka je moc povedená, i kniha mě ale zaujala :)

    OdpovědětVymazat
  5. Čtivé a svižné knížky mám moc ráda, děj je také zajímavý a líbí se mi i design knížky. Super tip! :))

    OdpovědětVymazat
  6. Obálka se vážně povedla, máš pravdu! :)

    Díky za tip.

    Ela

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3