Nový design blogu

středa 7. dubna 2021

Ahoj, nového designu jste si určitě už všimli, jelikož je hodně rozdílný od toho minulého. Už delší dobu jsem cítila, že tento blog potřebuje nějakou změnu. Bylo mi jasné, že když se do toho pustím, nebude to práce na chvilku, ale že tomu nějaký ten čas věnuji, protože se vždycky něco pokazí. A mám pocit, že tentokrát se mi to kazilo sakra hodně, to naznačuje i to, že screenshot, který vám tu prezentuji, není stejný jako výsledný design. Ale nebudu předbíhat a začnu pěkně od začátku.


Přemýšlela jsem, jestli si pohraju jen se záhlavím a nebo se pustím do celkové změny. Nakonec jsem se rozhodla pro celkovou změnu, přece jen jsem na to měla hodně času. Pustila jsem se do toho totiž o Velikonocích, během kterých jsem neměla žádné plány. Jako první jsem si vyhlídla úplně jinou šablonu, než je tu finálně. A to tu, kterou vidíte na fotce. Bohužel mi ale na ní nefungovaly fotky článků na hlavní stránce a zobrazovaly se hrozně rozostřeně, až tak, že se na to nedalo koukat. 


Byla jsem z toho zklamaná, ale věděla jsem, že to tak nechat prostě nemůžu. Zároveň jsem ale vůbec nevěděla, jak to vyřešit a tak jsem si našla jinou šablonu a z té jsem už vykouzlila výsledný vzhled, na který se právě koukáte. V nejbližší době chci ještě do zápatí blogu přidělat náhled do mého Instagramu, nevím, jestli to tam už je, když tento článek čtete, ale myslím si, že není. 


Šablona se ze začátku vůbec nechovala tak, jak vypadala na stránce, ze které jsem ji stahovala. Už jsem zase propadala naštvaní, že tato také nepůjde. Pak jsem ale zpomalila a uvědomila jsem si, že hodně mých chyb pramení z toho, že jsem líná si přečíst návod a dělat všechno metodou pokus omyl. Já v těch HTML kódech nejsem až tak zběhlá, a tak se ukázalo jako nejlepší nápad tentokrát si ten návod přečíst. A s ním jsem to už dokázala. (Haha, musím se smát sama sobě pokaždé, když si myslím, že všechno zvládnu bez jakékoliv pomoci.)


Ještě tu budu ale muset několik věcí vylepšit. Třeba ten náhled na Instagram, o kterém jsem už psala. Ale pak si také musím zvyknout psát štítky ke každému článku, to jsem do teď nedělala, protože jsem měla vlastní rubriky, ale aby fungovaly náhledy pod menu, je to podmínka. Musím si také zvyknout na to, že úvodní fotky k článkům musí mít stejný poměr stran, jinak to bude vypadat tak, jak to vypadá teď. Nebojte se, rozhodně to chci mít v jedné rovině, jen ty předešlé články k tomu nejsou uzpůsobeny.


Při vytváření záhlaví jsem najednou objevila novou funkci mého editoru a tak jsem se rozhodla, že zkusím místo obyčejného nápisu i něco přidat. A tak vzniklo několik variant, ze kterých vám představuji 3. Tu, kterou vidíte ve finálním záhlaví blogu a pak tyto dvě. V tom druhém ta růžová kola vyjadřují zeměkouli, nebyla jsem si jistá, jestli je to na první pohled vidět a nebo ne, proto jsem tento obrázek nepoužila. Verze se srdíčkem a foťákem mi nakonec přišla lehce předvídatelná a tak jsem zvolila neotřelé otisky prstů, které mohou i naznačovat, že mám vlastně hodně ráda true crime.



Líbí se vám nová design? Jakou variantu záhlaví byste volili vy?


Těším se u dalšího článku,
Lenka


Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Sledujte můj YouTube kanál - zde






6 komentářů:

  1. Jo, nastavit nový design vůbec není jen tak. :-D Já jsem se proto smířila (hlavně pro můj klid v duši) s tou základní šablonou, kterou si vždy trochu upravím, aby se na to vůbec dalo koukat. Každopádně myslím, že se můžeš pyšně poplácat po rameni, protože se ti design opravdu povedl. Co se týče záhlaví, líbí se mi to, co jsi vybrala + mě ještě oslovilo to s těmi třemi zeměkoulemi.

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
  2. No ono je to z celým tím online programováním, editací a vším možným celkem ošemetný, je spousta návodů a všeho možného, ale člověk pokud nemá naučené základy profi, tak se v tom stejně patlá :D a když z toho něco vyjde, je to super. :) Moc se ti povedlo, design se mi líbí.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo no.. My jsme to naštěstí brali na gymplu na semináři z informatiky, takže představu mám, jak ty kódy fungují, ale stejně to není úplně snadné. :D
      Děkuji! ♥

      Vymazat
  3. Tyjo uplně vím, s čím jsi bojovala :D Já pořád nejsem stoprocentně spokojená, ale když do toho člověk nechce investovat tolik peněz, má omezené možnosti :/ Jinak design je moc hezký!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se ti to stalo? :D Což to jo no.. když já bych už nejspíš investovala, ale můj problém je to, že chci všechno hned :D Děkuji :)

      Vymazat

Děkuji za komentáře <3